Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΗ,στις 18:00.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Από την αρχή του έτους οι τηλεοράσεις μας έχουν κατακλυστεί από διθυραμβικά λόγια για την κατάσταση της χώρας: «έρχεται η ανάπτυξη», «το καλοκαίρι τελειώνουν τα μνημόνια», «μειώνεται η ανεργία» κι άλλα πολλά…
Το ουσιαστικό ερώτημα όμως είναι αν πράγματι η δική μας ζωή έχει βελτιωθεί; Τα τελευταία χρόνια με την επιβολή του καθεστώτος επιτροπείας η ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας έχει ανατραπεί βίαια. Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες να παρουσιάσει «κοινωνικό πρόσωπο», συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ισοπεδώνει τα εργατικά δικαιώματα, ξεπουλάει τα κοινωνικά αγαθά και το δημόσιο πλούτο για χάρη των τραπεζών, της ξένης ελίτ και της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Μιλάνε για επιτυχίες στην οικονομία, για επενδύσεις, αλλά για εμάς τους άνεργους δεν μιλάει κανείς! Μας έχουν πετάξει κυριολεκτικά στο περιθώριο, έξω από την εργασία, έξω από την κοινωνική ζωή και τον κοινωνικό ιστό! Θέλουν να τρεφόμαστε αραιά και που με επιδόματα, να μας ανακυκλώνουν στη χάση και στη φέξη σε μισοδουλειές χωρίς δικαιώματα.
 Έχει μία αξία να παραθέσουμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία: Τον Ιανουάριο του 2018 οι άνεργοι ανήλθαν στους  1.092.325. Από αυτούς πάνω από 60% είναι γυναίκες ενώ περίπου 62% είναι μεταξύ 30-54 ετών. Πάνω από 55% είναι μακροχρόνια άνεργοι. Επίδομα, δε, παίρνει περίπου το 15% των ανέργων. Ωστόσο αυτά τα στοιχεία αδυνατούν να δώσουν την πραγματική εικόνα, αν υπολογίσει κανείς πως εκτοξεύεται μέρα τη μέρα το κομμάτι των εργαζομένων που μισοδουλεύει υπό το καθεστώς της μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.
Οι άνεργοι όμως δεν είμαστε αριθμοί στα υπουργικά έγγραφα, είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να εργαστούμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
Ν΄ ακουστεί η φωνή μας επιτέλους! Όχι στη μισή ζωή, στη ζωή με ξεροκόμματα!
Άνεργε, Άνεργη,
δε γίνεται να πνιγούμε όλοι στη μοναξιά μας! Δε μπορεί ν’ αντιμετωπίσει κανείς μόνο του το Γολγοθά του.
Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη! Να οργανωθούμε μαζικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φωνάξουμε, να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη. Να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει.
Σε καλούμε στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ,
 το ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΗ, 18:00.
Στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής. Λόντου 6 και Μεσολογγίου (β’ όροφος), Εξάρχεια.

Nα συζητήσουμε τα προβλήματα μας, να ψηλαφίσουμε δρόμους συλλογικής απάντησης.

Με την υποταγή, την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία πότε δεν κερδήθηκε το παραμικρό. Ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε είναι να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε. 

| ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: