Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Νεκρός 20χρονος διανομέας! Να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα!

Δελτίο Τύπου
        Άλλο ένα δραματικό περιστατικό θανάτου εργαζομένου στον χώρο της διανομής φαγητού έλαβε χώρα το Σάββατο 10-02-2018, στα Οινόφυτα στον παράδρομο της ΠΑΘΕ.
        Συγκεκριμένα νεκρός είναι ο 20χρονος Αμέτ, ο οποίος φέρεται να παρασύρθηκε από μεγάλο επικαθήμενο όχημα. Πρόκειται για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, αθλητή, που έρχεται να προστεθεί σε ένα τρομακτικού μεγέθους κατάλογο, που δεν λέει να κλείσει, με θύματα εργαζομένους delivery που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας. Λίγες μόνο μέρες πριν, άλλωστε, είχε σκοτωθεί στο Σχηματάρι Βοιωτίας άλλος ένας 21χρονος διανομέας.

        Οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο, είναι από τους πιο σκληρά εκμεταλλευόμενους, ειδικά στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, δουλεύοντας για ψίχουλα, συχνά δίχως ασφάλιση και υπό την διαρκή πίεση των αφεντικών τους για την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα με μηχανάκια ερείπια και ανύπαρκτο εξοπλισμό σε μια ούτως ή άλλως επικίνδυνη δουλειά. Αυτά άλλωστε ήταν και τα βασικά αιτήματα των διανομέων, στην μαζική τους απεργιακή κινητοποίηση το περασμένο καλοκαίρι, που διεκδικούσαν στοιχειώδη δικαιώματα και την λήψη μέτρων για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη εκτέλεση της εργασίας τους.
        Ή κατάσταση αυτή μαρτυρά με τον πιο ωμό και μακάβριο τρόπο, τις εργασιακές σχέσεις εντός της σύγχρονης βαρβαρότητας που ζούμε. Με τους εργαζόμενους να έχουμε γίνει αριθμοί είτε ως κέρδη για το κεφάλαιο και την εργοδοσία είτε ως εργατικά ατυχήματα – δολοφονίες για την εργατική τάξη και τον λαό. Με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων δεν διστάζουν να θυσιάζουν στον βωμό της αύξησης των κερδών τους ανθρώπινες ζωές, εντατικοποιώντας τους ρυθμούς δουλειάς, μειώνοντας τους ελέγχους και στήνοντας ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να νομιμοποιηθούν και να παγιωθούν οι νέες συνθήκες εργασίες που θυμίζουν μεσαίωνα.
Θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις!
Καμία υπαναχώρηση! Καμία υπομονή!
ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας πρέπει να ανατραπεί! Με τους αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, με δημοκρατικό συντονισμό, με εργατικό μέτωπο ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, το διαμελισμό των δικαιωμάτων μας, το φόβο και την ανασφάλεια, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Ειδικά για τον κλάδο των διανομέων τα αιτήματα τους, οφείλουν να ικανοποιηθούν άμεσα για να σταματήσει να χύνεται αίμα στην άσφαλτο:
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΚΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: