Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Δύο ακόμα νεκροί εργάτες σε δήμους

Δύο ακόμα εργαζόμενοι σε δήμους έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες - ο ένας από τους δύο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε εργατικό ατύχημα τον Οκτώβρη του 2017 - ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον σχετικό τραγικό απολογισμό και αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη ενίσχυσης της πάλης για άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.
Ο 51χρονος Η. Ζ., εργαζόμενος στο δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στις 23 Οκτώβρη 2017 όταν το απορριμματοφόρο που οδηγούσε, κατευθυνόμενο στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, εξετράπη της πορείας του ενώ βρισκόταν στην έξοδο 5 (Αιγάλεω) της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα να σπάσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να ανατραπεί. Ο 51χρονος είχε διακομισθεί στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρα χειρουργεία αλλά η κατάστασή του παρέμενε κρίσιμη και τελικά εξέπνευσε στις 31 Δεκέμβρη 2017.
 
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης«Δεν χωράει αμφιβολία ότι τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς στην καθαριότητα των δήμων δεν είναι αποτέλεσμα "σύμπτωσης" ή "κακιάς στιγμής"», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να μην αποδεχθούν «ως κανονικότητα να τσακίζεται κάθε λίγο ένας από εμάς». Απαιτεί από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων και τονίζει την ανάγκη «να σταματήσουν να κυκλοφορούν σαράβαλα, υπερφορτωμένα, με φθαρμένα ελαστικά, οχήματα».
 
Χτες, Τετάρτη, άλλος ένας εργάτης δήμου έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς. Ο 54χρονος εργαζόμενος στο δήμο Αμφίπολης Σερρών σκοτώθηκε την ώρα που μαζί με συνάδελφό του πραγματοποιούσαν εργασίες  σε φρεάτιο βάθους 4 μέτρων στην περιοχή της Κρηνίδας. Κάτω από άγνωστες μέχρι χτες βράδυ συνθήκες, ο 54χρονος έπεσε μέσα στο φρεάτιο. Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική, που κλήθηκε από τον συνάδελφό του. Ο 54χρονος διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος ανέλαβε το Α.Τ. Αμφίπολης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: