Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο «καταραμένος όφις», (του Γιώργου Τζωρτζόπουλου)

Οι διαδηλωτές της 21ης/1ου /2018 στην Θεσσαλονίκη για το όνομα των Σκοπίων…

…δεν διαδήλωσαν ποτέ και δεν θα διαδηλώσουν ποτέ:

-        για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και τα ξεβρασμένα πτώματα των συμμαχικών βομβαρδισμών,

-        για να μην διευρύνεται το ΝΑΤΟ, να αποχωρήσει η Ελλάδα από το αυτό, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου, να μην υπάρχει Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός εκτός συνόρων,

-        για να μην είναι η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα πιο πιστά σκυλιά των τοκογλύφων και των καπιταλιστών,


-        για να μην ψηφίζονται κατοχικά μνημόνια και σταθεροποιητικά προγράμματα που μετατρέπουν την πατρίδα σε αποικία και παραδίδουν στους ξένους ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό, αεροδρόμια, λιμάνια, παραλίες, βουνά, κοιτάσματα, ορυκτό πλούτο, κ.α.

-        για να μην φεύγουν μετανάστες για μεροκάματο οι  νέες και οι νέοι της Ελλάδας και της Μακεδονίας της ξακουστής.

…δεν διαδήλωσαν ποτέ και δεν θα διαδηλώσουν ποτέ:

-        για τα σπίτια των συμπατριωτών που αρπάζουν τα κοράκια και οι τραπεζίτες, για τους ομοπάτριδες χωρίς θέρμανση, για το στήσιμο στην ουρά του πατέρα και της μάνας για το φάρμακο, το ράντζο στον διάδρομο, το κεσεδάκι στο συσσίτιο.

-        για τον αφανισμό των ελληνικών μικρομάγαζων από τις αλυσίδες, τα ΜΑLL και τους πολυεθνικούς ομίλους, μήτε για να είναι όλη η Κυριακή αργία και όχι μέχρι την ώρα που τελειώνει η διαδικασία με το παγκάρι και το δίσκο.

-        για τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, το πετσόκομμα της σύνταξης, τη σφαγή του μισθού.

…δεν διαδήλωσαν ποτέ και δεν θα διαδηλώσουν ποτέ:

Ενάντια στα φασιστικά και ναζιστικά φίδια που ζεσταμένα από τις κυβερνητικές πολιτικές έχουν ξαμοληθεί σε όλη την πατρίδα.

Επίλογος αντί υστερόγραφου

Ομολογώ την ενοχή μου ως εθνικού μειοδότη γιατί βλέποντας τις αρχαίες πανοπλίες, τις κατοπινές αρματωσιές, τις λαογραφικές φορεσιές, τους Βουκεφάλες, τους εξ αίματος Μεγαλεξανδρινούς και τους φλογερούς κληρικούς δεν ένιωσα ρίγος πατριωτικό, ούτε καν ελαφρά συγκίνηση. Και, το χειρότερο, το στόμα μου – ο διάβολος πρέπει να το έκανε αυτό – ξεφώνισε:

«Το ράσο δεν κάνει τον παπά»!



   Αγρίνιο 21-1-2018                                                                 
 αναδημοσίευση από: Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: