Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Οι Πρόσφυγες-Μετανάστες θα αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα;

Μια επιπλέον πτυχή του "πολέμου των πολιτισμών", απαραίτητο συμπλήρωμα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας με το οποίο δρομολογείται η επιβολή της Νέας καπιταλιστικής Τάξης Πραγμάτων σε πλανητικό επίπεδο είναι το σλόγκαν «Οι μετανάστες έρχονται για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα»...
Δεν το συναντάς μόνο στους ΝΑΖΙ δολοφόνους της Χρυσής και στην ευρωπαϊκή Ακροδεξιά.
Σε ένα ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος Β’, στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του η οποία διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες, ισχυρίστηκε ότι "οι μετανάστες έρχονται στην Κύπρο για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα".
Ο Χρυσόστομος Β’ είπε ότι μόνιμος και τελικός στόχος της Άγκυρας είναι η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου και αναφέρθηκε σε «λεγόμενους πρόσφυγες», οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, προωθούνται στην Κύπρο από την Τουρκία:
«Όλοι αυτοί οι μετανάστες δεν έρχονται εδώ μόνο για τα παχυλά επιδόματα, που απλόχερα τους προσφέρουμε, και μάλλον αποστέλλονται για να αλλοιώσουν την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα».
Ακραίες θέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου, ενός διαχρονικού αντιδραστικού αστικού θεσμού, του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη γη στη Μεγαλόνησο, με πληθώρα επενδύσεων...
Είναι όμως μόνο οι Ακροδεξιοί και η Εκκλησία που πλασάρουν αυτές τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις ή αποτελούν τις επίσημες αντιλήψεις των Στρατών που διεξάγουν τον πόλεμο των ευρωπαικών χωρών και του ΝΑΤΟ εναντίον των προσφύγων;
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (ΙΔΙΣ), διοργάνωσε το «1ο Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων», το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε ομιλία Ανώτατου στρατιωτικού ε.α (πιο Ανώτατος αξιωματικός για την ιεραρχία του Στρατού Ξηράς δεν γίνεται) περιέγραψε το πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζει το ζήτημα των Προσφύγων.
Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου περιγράφηκε για μια ακόμη φορά ως "Τουρκική Απειλή"
Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα ανάμεσα στα δύο κράτη επικρατεί "Ασταθής Ειρήνη", για την ακρίβεια "μια διακρατική σύγκρουση χαμηλής έντασης". Η σύγκρουση αυτή διεξάγεται με όλα τα μέσα, οικονομικά-πολιτικά-στρατιωτικά. Πλέον ο ελληνικός στρατός καταγράφει νέα είδη απειλών: οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία, παράνομους μετανάστες!
Οι παράνομοι μετανάστες συνιστούν μια "ήπια επίθεση, μια ενορχηστρωμένη επίθεση από την Τουρκία, ενταγμένη τη γενικότερη επίθεση"
Πως να γίνουν λοιπόν πιο σαφείς οι λόγοι της Στρατιωτικής Διαχείρισης του Προσφυγικού ζητήματος. Ο πόλεμος κατά των προσφύγων που οι διεξάγουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχει αφενός τη διάσταση της υπεράσπισης της Ευρώπης Φρούριο, αλλά και την πτυχή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. 
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το πως η ΕΕ-ΝΑΤΟ-κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες. Το βασικότερο ζήτημα είναι οι ευθύνες τους στη δημιουργία της προσφυγιάς.
Οι ανακοινώσεις μας αποκαλύπτουν:
-Ο Ελληνικός στρατός Πολεμά τους Πρόσφυγες
ΔΕ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ- ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. Τίποτα «εθνικό» να υπηρετήσουμε και για αυτό να θυσιαστούμε. Είναι αστικές, ταξικές πολιτικές που αφορούν την επιδίωξη κερδών για τον ελληνικό αστικό κόσμο που προπαγανδίζονται ως «εθνικές ιδέες», για να επιβάλλουν «εθνική ενότητα», δηλαδή την υποταγή των εργαζομένων είτε με την προπαγάνδα είτε με την κρατική τρομοκρατία.
Πολιτικές επιλογές άμεσα συνδεδεμένες με το νέο μοντέλο αστικής ανάπτυξης του Επιχειρηματικού κράτους Πολέμου-Καταστολής που απαιτεί τη δουλοποίηση των εργαζομένων, απαιτούν τεράστιες θυσίες για αγορές όπλων και νέους μισθοφόρους, εμπλέκουν τον λαό μας ακόμη πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο ξαναναμοίρασμα της περιοχής, χαράσσοντας ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών.
Καταδικάζουμε τις συμμαχίες με το κράτος κατακτητή Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου. 
Το παρόν και μέλλον μας ως εργαζόμενοι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Τούρκο και Κούρδο εργάτη, τον εξεγερμένο του Παρισίου, της Ροζάβα και της Αραβικής Άνοιξης που σήμερα "δοκιμάζει" τον εμφύλιο-τη δικτατορία-την ιμπεριαλιστική επέμβαση, το μετανάστη-πρόσφυγα από την Συρία, την Αφρική και την Ασία.
Πρέπει τώρα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να κάνει ξεκάθαρο ότι «Δεν Πολεμάμε-Δεν Καταστέλλουμε για τα συμφέροντα τους». 
Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μαχητικού ανατρεπτικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος. 
Αυτή η κυβέρνηση και η αστική πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να Ανατραπεί. 
Κοινός είναι ο εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ: Ο κόσμος της εργασίας. Η μόνη ρεαλιστική απάντηση προς όφελος των μεταναστών αλλά και της εργατικής τάξης των ευρωπαϊκών χωρών είναι ο κοινός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία και στο Κεφάλαιο που κάνουν πολέμους και σπέρνουν θανάτους και μεταναστευτικά ρεύματα, προσπαθώντας ύστερα να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.
Παλεύουμε για: 
Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ευρωστρατό-Frontex με στόχο να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί πολεμικοί-κατασταλτικοί μηχανισμοί. 
Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου και να κλείσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Απρόσκοπτη είσοδος-έξοδος των μεταναστών από τα σύνορα. 
Νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε όλους μετανάστες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: