Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

Παρασκευή   15 Δεκεμβρίου  2017, ώρα   17.00  όλοι  οι      συνταξιούχοι  στην Πλατεία Συντάγματος
 Π.Ε.Σ.ΕΚ:   Πέμπτη,  14   Δεκέμβρη, ώρα 11.00,    Πατησίων  και Χαλκοκονδύλη
·       
Οι μάσκες έπεσαν, οι αυταπάτες  πρέπει  να τελειώσουν. Η κυβέρνηση μοίρασε  «κοινωνικό μέρισμα»  720.000.000 , αλλά  στον προϋπολογισμό του 2018 αφαιρούνται επί πλέον από τα λαϊκά στρώματα 1.600.000.000€, από περικοπές κοινωνικών  δαπανών (ΕΚΑΣ, οικογενειακών επιδομάτων, πολυτέκνων, ανεργίας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,  πετρελαίου θέρμανσης, κατάργηση της έκπτωσης του 1,5%  από τη μηνιαία παρακράτηση του φόρου,   κλπ.)  πλέον των 5.5  δις του προηγούμενου μνημονίου που  έχει υπογράψει  η κυβέρνηση(ν. 4472/19.5.2017). Ταυτόχρονα περιορίζεται το δικαίωμα της απεργίας με την επαναφορά του άρθρου 4 του  ν. Αρσένη, θεσπίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ξεπουλιέται η ΔΕΗ και ό,τι έχει απομείνει από τις ΔΕΚΟ.
·        Στον τομέα των συντάξεων,  οι νέες συντάξεις θα είναι φιλοδώρημα  και όλες οι παλιές , σύμφωνα με το ν. Κατρούγκαλου,   επανυπολογίζονται και από  1.1.2019,  το αργότερο,   μειώνονται,  κύριες και επικουρικές, κατά 18%. Με τη μείωση του αφορολόγητου  θα αυξηθεί η φορολογία κατά 600 € το χρόνο  με αποτέλεσμα οι μειώσεις των συντάξεων να φθάσουν το 25%. 
·        Η κυβέρνηση που διατυμπανίζει την έξοδο από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, έχει δεσμευτεί , στα πλαίσια της νέας αξιολόγησης , σε πλεονάσματα 3.5% κάθε χρόνο, τουλάχιστον μέχρι το 2021,  όπερ σημαίνει μειώσεις των συντάξεων  σε επίπεδο προνοιακού επιδόματος . Η τρόικα και οι δανειστές διαπιστώνουν ότι οι συντάξεις είναι ακόμη υψηλές και επιβάλλονται περαιτέρω μειώσεις. Ταυτόχρονα απαγορεύεται  οποιαδήποτε αύξηση των συντάξεων μέχρι το 2022, ενώ μέχρι το 2060  όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν ματωμένα πλεονάσματα.
·        Στο  συλλαλητήριο της  15ης  Δεκεμβρίου  στην πλατεία Συντάγματος, ώρα 17.00, να δώσουμε όλοι το παρόν. Να καταλάβουμε ότι οι κυβερνώντες φοβούνται μήπως κατέβουμε όλοι στους δρόμους διεκδικώντας τους κόπους μιας ζωής. Μετά το συλλαλητήριο  θα ακολουθήσουν συνελεύσεις, για να χαράξουμε πορεία διεκδίκησης και ανατροπής της πολιτικής που μας  κλέβει τη ζωή μας.
                               Για όλα  αυτά η Π.Ε.Σ.ΕΚ
·        Προτείνει ανένδοτο, ενωτικό αγώνα, όλων των συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων με προοπτική ανατροπής της πολιτικής  που μας έχει φέρει μέχρι εδώ. Τα προβλήματα είναι κοινά και η ενότητα είναι αυτονόητη.
                                       
·        Φέρτε   πίσω  τα  κλεμμένα  και κομμένα

·        Κάτω ο νόμος  Κατρούγκαλου

·        Καμιά   αναπροσαρμογή   συντάξεων ,  κύριων και επικουρικών

·        Καμία  μείωση  του αφορολόγητου 

·        Όχι  στις  περικοπές  των οικογενειακών  κι άλλων επιδομάτων


                     Η Π.Ε.Σ.ΕΚ    σταθερή πάντα και  από θέσεις αρχής
·        Προβάλλει την ανάγκη  για συμπόρευση όλων , για να ανατραπεί η πολιτική που καθημερινά μας εξαθλιώνει. Όχι μόνο δεν εμπιστεύεται  τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά  θεωρεί ότι η στάση τους είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των εργαζομένων και οι αντιδράσεις τους είναι αναντίστοιχες  με την πολιτική της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζεται. Γι’ αυτό στις 14  Δεκέμβρη  καλεί όλους τους συνταξιούχους να κατέβουν ενωτικά στους δρόμους , να δώσουν προοπτική και ελπίδα νίκης στους αγώνες και να  μη στοιχηθούν πίσω από τα ξεφτισμένα λάβαρα του κυβερνητικού και συμβιβασμένου συνδικαλισμού. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ θα είναι Πατησίων και  Χαλκοκονδύλη,  Πέμπτη, 14 ΔΕΚ.  ώρα  11.00.

                             Η   Π.Ε.Σ.ΕΚ  είναι     μαζί  με όσους:  
·        Αγωνίζονται  για δωρεάν  αναβαθμισμένη Δημόσια   παιδεία
·        Αγωνίζονται  για αναβάθμιση  της  Δωρεάν  δημόσιας   Υγείας 
·  Αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών της Λαϊκής κατοικίας, κατά του ξεπουλήματος της   Δημόσιας περιουσίας και κατά των ιδιωτικοποιήσεων των παραγωγικών μονάδων της χώρας.
·        Είναι  εθελοντικά αλληλέγγυοι  των απόκληρων της κοινωνίας, αλλά και των προσφύγων που εκδιώχθηκαν  από τις πατρίδες τους .

Αυτός  που  αγωνίζεται μπορεί  και να μη νικήσει, όμως  αυτός που  δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει τα πάντα


                                        Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                  Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

               Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταύρος  Κωστόπουλος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   
ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

ΠΗΓΗ: http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr/p/blog-page_84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: