Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Η αθλιότητα της κυβέρνησης και το «βοήθημα» σε νοικοκυριά για την επανασύνδεση του ρεύματος

Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζοντας την επικοινωνιακή της τακτική της άθλιας προπαγάνδας, του αποπροσανατολισμού, της υποκρισίας και του ψέμματος, εξήγγειλε οικονομική ενίσχυση ”εφάπαξ” για τα νοικοκυριά που ζουν στο σκοτάδι αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 Δυο πραματάκια πρώτα που τα θεωρώ σημαντικά.
Το πρώτο, είναι ότι τα νοικοκυριά αυτό που θέλουν δεν είναι η ελεημοσύνη κανενός Τσίπρα, αλλά τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασία ώστε να έχουν εισοδήματα και να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις βιωτικές τους ανάγκες.
Το δεύτερο, είναι ότι για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα νοικοκυριά που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανθρωπιστική κρίση για να κάνει προπαγάνδα ασελγώντας πάνω στη δυστυχία και την απόγνωση των πολιτών.

Αν μιλήσουμε με αριθμούς, θα πούμε ότι τα 10.000.000 ευρώ που λέει ότι θα διαθέσει για τη καταπολέμηση του….σκότους, πολύ απλά, δεν αρκούν, αφού σήμερα πάνω από 150.000 νοικοκυριά ζουν χωρίς ρεύμα έχοντας συσσωρεύσει οφειλές που είναι αδύνατον να εξοφληθούν η να ρυθμιστούν, αφού δεν παράγουν εισόδημα και ζουν στην ακραία φτώχεια.

Αν προσπαθήσουμε να διαιρέσουμε και να διαθέσουμε τα 10.000.000 ευρώ σε 150.000 νοικοκυριά, αναλογούν 66 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό, ποσό που φαντάζει κομματάκι δύσκολο να συνδράμει στο να καταπολεμηθεί το σκοτάδι, σίγουρα όμως είναι υπέραρκετό για να αντιληφθούμε όλοι με τι αδίστακτη κυβέρνηση έχουμε να κάνουμε και γιατί, θα πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Από κει και πέρα εκτός από τα 150.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα, έχουμε γύρω στις 800.000 νοικοκυριά που έχουν ρεύμα αλλά είναι ενταγμένα στο ΚΟΤ και έτοιμα να “σκάσουν από τα χρέη” και γύρω στα 2.000.000 νοικοκυριά με ειδοποίηση διακοπής ρεύματος λόγω οφειλών, ανάμεσά τους και 500.000 νοικοκυριά που είναι σε ”καθολική υπηρεσία” δηλαδή η ΔΕΗ τους έχει βγάλει από πελάτες ζητώντας τους μέσα στο επόμενο διάστημα να βρουν άλλο πάροχο διαφορετικά θα τους αφαιρεθεί η παροχή.

Και μέσα σε όλα, έχουμε και το σταδιακό ξεπούλημα της ΔΕΗ και των λιγνιτικών μονάδων της, που αν ολοκληρωθεί θα ζήσουμε απίστευτα δράματα και εικόνες αποκάλυψης με νοικοκυριά να ζουν στο απόλυτο χάος χωρίς πλέον η ΔΕΗ να έχει την υποχρέωση να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο που της επιβάλει ο δημόσιος χαρακτήρας της.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση Τσίπρα για ακόμα μια φορά παίζει με τον ανθρώπινο πόνο, τον οποίο για ακόμα μια φορά χρησιμοποιεί για να μαλακώσει όσους τη στηρίζουν και να παραπλανήσει για ακόμα μια φορά τη κοινή γνώμη, αποπροσανατολίζοντας και αλλάζοντας την ατζέντα της ντροπής, που δεν σταματάει να γράφει την πιο μαύρη σελίδα της νεοελληνικής ιστορίας, από την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος με το ψευδεπίγραφο λογότυπο της αριστεράς, την οποία διασύρει, αποδομεί, ξευτιλίζει και ακυρώνει στη συνείδηση των πολιτών.

*Κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α – Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος

αναδημοσίευση από: Άνεμος Ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: