Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Χαιρετισμοί Οργανώσεων και Κομμάτων στο 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΟ 4Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Στο 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρέτησαν 15 συνολικά οργανώσεις, ενώ είχε προσκληθεί και το ΚΚΕ το οποίο δεν ανταποκρίθηκε. Όλοι οι χαιρετισμοί παρακάτω (με σειρά οι οργανώσεις από άλλες χώρες, οι οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς, οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ):
Χαιρετισμός Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας
Προς το 4ο Συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος
Αγαπητοί σύντροφοι,
Η Κεντρική Επιτροπή του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος (UCP) χαιρετίζει την έναρξη του 4ου Συνεδρίου της Οργάνωσής σας. Το Νέο Αριστερό Ρεύμα είναι ένα από τα κύρια αντιιμπεριαλιστικά, αντικαπιταλιστικά κινήματα της Ελλάδας, που αποδεικνύει διαρκώς τη θέση αρχής του στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, για το καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας.

Το συνέδριό σας εκτυλίσσεται σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή της βαθιάς οικονομικής κρίσης, της κρίσης του καπιταλισμού, που επιδεινώθηκε από την σήψη των βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωση, οι οποίες είναι εξαρχής άδικες και δημιουργούν διακρίσεις.
Είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς πως οι Έλληνες αντιστέκονται στην κανιβαλιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ΝΑΡ βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα.
Είμαστε πολύ ευτυχείς που το κόμμα μας εδραίωσε επαφές με το κίνημά σας τις ημέρες της 100ης επετείου της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης του Οκτώβρη.
Χαιρόμαστε για την μακρά και εποικοδομητική συνεργασία μας. Για τους ακτιβιστές του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος η ελληνική αντίσταση υπήρξε πάντα λαμπρό παράδειγμα του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για μια ζωή χωρίς οικονομική καταπίεση και χωρίς πολιτικές δικτατορίες.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο συνέδριό σας και στον αγώνα σας.
Για τη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος
Η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του UCP
Ντάρια Μίτινα

Χαιρετισμός του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) Τουρκίας
στο 4ο συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,
Χαιρετίζουμε το Συνέδριό σας, με αισθήματα συμπαράστασης και συντροφικότητας.
Πιστεύουμε ότι το Συνέδριό σας θα συμβάλει στην επιτυχία του αγώνα σας.
Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,
Η πολιτική ημερήσια διάταξη στις δύο χώρες μας έχει πολλά κοινά σημεία. Οι κυρίαρχες τάξεις που βρίσκονται στην εξουσία, με την πολιτική που ακολουθούν, συνεχώς καλλιεργούν τη διαφθορά και εξαπλώνουν την πείνα, την ανεργία, τη φτώχεια κ.α.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην εξωτερική πολιτική των δύο χωρών μας. Στη Συρία και το Ιράκ, το ISIS νικήθηκε, όμως στην περιοχή δεν φαίνεται να υπάρχει καθόλου σταθερότητα και ειρήνη. Ο ρωσο-ιρανικός άξονας από τη μία και ο αμερικανικός άξονας από την άλλη, δημιουργούν συνεχώς πολεμικές καταστάσεις εις βάρος των λαών της περιοχής. Η κυβέρνηση του κόμματος Ερντογάν, συνεχώς απειλεί τους Κούρδους σε Ιράκ και Συρία ώστε να μην προχωρήσουν σε μια λύση τύπου ομοσπονδίας. Αφ΄ ετέρου, η Τουρκία φαίνεται να κλίνει προς μια συμμαχία με Ιράν και Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, η Αμερική σε συμμαχία με το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, φαίνεται να απειλεί τις χώρες της περιοχής. Φαίνεται πως ετοιμάζουν επιχείρηση ενάντια στο Λίβανο και την Παλαιστίνη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουν τη σημασία τους όσα ακούγονται για το ότι η Ελλάδα πούλησε όπλα στη Σαουδική Αραβία.
Αγαπητοί σύντροφοι,
Από την άλλη πλευρά, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχαμε πραγματοποιήσει μια κοινή δραστηριότητα στα σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Όμως, από τότε μέχρι τώρα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει ούτε φαίνεται πως θα αλλάξει. Η ροή προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται, συνεχίζουν να πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο.
Απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις, οι δύο γειτονικοί λαοί μας και τα κινήματα, τα προοδευτικά κόμματα και οργανώσεις στις δυο χώρες, πρέπει να έχουν μια στενή συνεργασία και αλληλεγγύη ενάντια σε όλα αυτά. Απαιτείται να είμαστε σε διαρκή ζωντανή επαφή και κοινή δράση. Να ενημερώνουμε συνεχώς τις μάζες για τις εξελίξεις και ταυτόχρονα να βαθύνουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία και την κοινή δράση μας.
Ως Κόμμα Εργασίας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες και σε όλους τους συμμετέχοντες στο Συνέδριό σας!
Με επαναστατικούς χαιρετισμούς,
Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ)

Περισσότερα εδώ: Χαιρετισμοί Οργανώσεων και Κομμάτων στο 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ- Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: