Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Μαζικές απολύσεις στον κλάδο ηλεκτροπαραγωγής από «Siemens» και «General Electric»


Μαζικές απολύσεις στον κλάδο ηλεκτροπαραγωγής ανακοίνωσε η «Siemens»

Σε μαζικές απολύσεις θα προχωρήσει η «Siemens», λόγω κυρίως των προβλημάτων στον κλάδο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προανήγγειλε ο επικεφαλής της Τζο Κέζερ.
«Το τμήμα Ενέργειας και Αερίου παλεύει εδώ και καιρό με πολύ δύσκολες συνθήκες αγοράς και με διαρθρωτικές προκλήσεις. Αν θέλουμε αυτή η επιχείρηση να έχει μέλλον, πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δυνατότητές μας, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται οδυνηρές περικοπές», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Κέζερ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται γερμανικά ΜΜΕ, εικάζεται ότι θα κινδυνεύσουν περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα η εταιρεία «Siemens Gamesa», η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ανεμογεννητριών, έχει ανακοινώσει ότι θα απολύσει έως και 6.000 εργαζόμενους.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 **************

Η «General Electric» σχεδιάζει αναδιάρθρωση με χιλιάδες απολύσεις

Η εταιρεία «General Electric» ανακοίνωσε σήμερα σχέδιο αναδιάρθρωσης με στόχο τον περιορισμό των επιχειρηματικών δράσεών της και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων της σε όλον τον κόσμο.
Ο αμερικανικός κολοσσός, η χρηματιστηριακή αξία του οποίου μειώνεται διαρκώς από τις αρχές του έτους, θα διακόψει τις δραστηριότητές του στους τομείς των μεταφορών και της ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου πώλησης στοιχείων του ενεργητικού της, ύψους 20 δισ. δολαρίων. Η αναδιάρθρωση θα συνοδευτεί με κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, ωστόσο η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό, ούτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Στους τομείς της αεροναυπηγικής, της Υγείας (ιατρικός εξοπλισμός και υπηρεσίες) και της Ενέργειας, απασχολούνταν στα τέλη του 2016 πάνω από 156.000 εργαζόμενοι.
Η GE σχεδιάζει, επίσης, να περιορίσει κατά 25% (δηλαδή τουλάχιστον 1.500 υπαλλήλους) το προσωπικό της που εργάζεται στον τομέα της έρευνας, του λογισμικού και στην έδρα της, στη Βοστόνη, όπως είπε η νέα οικονομική διευθύντρια Τζέιμι Μίλερ.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters)

αναδημοσίευση από: Η «General Electric» σχεδιάζει αναδιάρθρωση με χιλιάδες απολύσεις | 902.gr
 Μαζικές απολύσεις στον κλάδο ηλεκτροπαραγωγής ανακοίνωσε η «Siemens» | 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: