Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Στην Αθήνα ξανά οι επικεφαλής των δανειστών. Άσφαιρα πυρά ετοιμάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός

 
Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα, οι επικεφαλής των δανειστών, προκειμένου να προχωρήσουν στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

  Αυτό δήλωσε στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

  Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Αθήνα, «προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στη δουλειά που έγινε τις περασμένες εβδομάδες». Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή των "θεσμών" είναι ένα «σημαντικό βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM».

  Θα δούμε πάλι μια επανάληψη του ίδιου έργου:

Με casual ενδυμασίες αρκετοί ή με σινιέ συνολάκια οι υπόλοιποι,

να μπαινοβγαίνουν στο Χίλτον, οι επαγγελματίες εκτελεστές,

που έχουν μισθώσει οι consigliere της μαφίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου μαζί με τα δικά μας καθίκια ανάλογης αισθητικής και ύφος κολίγα ή ανάλαφρης σοβαροφανούς επιστήμονισας.

Το ίδιο σε επιτροπές και επιτροπάτα σε όλα τα κρίσιμα υπουργεία.

Τόσος οργασμός δουλειάς που και Κυριακές βράδυ και ακόμα θα "δουλεύουν".

Απέξω μόνο δημοσιογράφοι για τα πλάνα των δελτίων.

Ούτε ένας άστεγος ή μακροχρόνια άνεργος με μια πικέτα. Έστω και ένα σημείωμα Α4 που να λένε "πεινάμε";

Ούτε ένας άνεργος εκπαιδευτικός μαζί με ένα "τρελαμένο" ΔΣ του συλλόγου του με ένα πανό να ζητάει δουλειές που να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της εκπαίδευσης;

Ούτε ένας κακοπληρωμένος γιατρός ή μια "τελειωμένη" νοσοκόμα με μια επιτροπή νοσοκομείου που να λένε πόσοι ασθενείς (μέσα και έξω) πέθαναν γιατί ξευτελίστηκε η δημόσια υγεία;

Ούτε μια παράταξη με εργατική αναφορά, ένας συνασπισμός σωματείων,  να τους ταράξει το πρόγραμμα με μια καταληψούλα εισόδου, δρόμου, υπουργείου, περικύκλωσης και αποκλεισμού του τετραγώνου της εκπόρνευσης, του ξεπουλήματος, του κάθε λογής εγκλήματος που θα αποφασισθεί και θα υπογραφεί με πολιτικά ορθή, γι αυτό ύποπτη και κυνική,  νομική φρασεολογία.

 Πάμε για "μεγάλη" αγωνιστική κινητοποίηση με την κυβερνητική και εργοδοτική γραφειοκρατία, διαλαλώντας την ξεφτίλα της πανελλαδικής απεργοσπαστικής "απεργίας" τους, περιμένοντας να κάνουμε ένα βήμα αγώνα με μελλοντικές παρακαταθήκες και όχι μια τρύπα στο νερό με μονοψήφια νούμερα, με λογικές που στέλνουν τα καλύτερα παιδιά στο σπίτι τους, τους εργαζόμενους στην ανοχή και στην εμπέδωση της απεργοσπασίας και όλα τα καθάρματα να γελάνε με την ανημπόρια μας.

  Δεν ταιριάζει σε μας, τους εργαζόμενους και πολλούς άλλους λαϊκούς ανθρώπους μια τέτοια επιπολαιότητα στην εκτίμηση της περιόδου, του συσχετισμού δύναμης, των μεθόδων πάλης και του ανάλογου αγωνιστικού σχεδιασμού, να αφηνόμαστε στα χέρια του εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει κάνει τα πάντα για την εμπέδωση των μνημονίων και το ξεφούσκωμα της οργής του λαού.

Ας σκεφτούμε.

Ας συζητήσουμε και ας ξανασκεφτούμε.

Και ας ξανασυζητήσουμε με όλους όσους δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό.

Για να συνεχίσουμε όπως μας πρέπει...

                                                                    Αλέξανδρος Καπακτσής


ΥΓ: Στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 24/11, όλες οι παρατάξεις μαζί, με μόνη διαφορετική στάση αυτή των Παρεμβάσεων που έθεσαν ένα ευρύτερο πλαίσιο αγώνα, ψήφισαν για 24ωρη απεργία στις 14 Δεκεμβρίου (ή 13 Δεκεμβρίου σε περίπτωση που οι έμποροι δε θέλουν απεργία ημέρα Πέμπτη, για να μη χάσουν το άνοιγμα των καταστημάτων το απόγευμα...) και συμφώνησαν να συμμετέχουν στη σύσκεψη φορέων που καλεί η ΓΣΕΕ για να καταλήξουν όλοι μαζί.

  Η πρόταση των αγωνιστών των Παρεμβάσεων που είχε άλλα χαρακτηριστικά, που στόχο είχαν να ξαναζωντανέψει το κίνημα και να αισθανθούν καυτή την ανάσα του στο σβέρκο τους απερρίφθη. Το τραγικό είναι ότι ο 902.gr ανακοινώνει ότι η απόφαση αποτελεί πρόταση του ΠΑΜΕ την οποία "καταψήφισαν οι «Παρεμβάσεις» (πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)", άλλη συκοφαντία αυτή, ενώ αυτές κατέθεσαν ένα συνολικό αγωνιστικό σχέδιο και με απεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: