Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Προς το συνέδριο του ΝΑΡ με πρόταση ανώτερης κομμουνιστικής συσπείρωσης

Της Ντίνας Χαριτάτου
Στην τελική ευθεία για το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που θα διεξαχθεί στις 1-3 Δεκέμβρη στην Αθήνα, μπαίνουν οι οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ σε όλη την Ελλάδα. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου εντατικοποιούνται οι ρυθμοί για την ολοκλήρωση των εσωοργανωτικών διαδικασιών, ενώ αναπτύσσεται και η εξώστρεφη διαδικασία, με εκδηλώσεις και συσκέψεις. Ήδη έγινε χθες εκδήλωση στην Πρέβεζα, πραγματοποιείται αύριο στα Γιάννενα, ενώ οργανώνονται αρκετές συσκέψεις σε γειτονιές και κλάδους. «Προτείνουμε στο Συνέδριό μας να καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση για συγκεκριμένα βήματα συγκρότησης και ανώτερης στρατηγικής και τακτικής παρέμβασης των κομμουνιστών της εποχής μας.

 Κάθε πρακτικό βήμα στη συσπείρωση για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης, θα είναι νέα δύναμη για τον αγώνα του λαού μας για την απελευθέρωση, που μπορεί να επιφέρει στρατηγικές μετατοπίσεις και πολιτικά ρήγματα», τόνισε ο Άγγελος Χάγιος, μιλώντας στην Πάτρα την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, σε μια μαζική και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωση των οργανώσεων Πάτρας του ΝΑΡ και της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η ζωντανή συμμετοχή νέων, υπογραμμίζοντας πως τα ζητήματα που συζητά το Συνέδριο ακουμπούν σε προβληματισμούς και αναζητήσεις για κατευθύνσεις που μπορούν να δώσουν ισχυρή ώθηση στην αντεπίθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Μετά την παρουσίαση των Θέσεων, ακολούθησαν χαιρετισμοί από ΑΡΑΝ και ΕΕΚ, ερωτήσεις και τοποθετήσεις επί των Θέσεων.«Ο στόχος δημιουργίας ενός νέου προγράμματος και κόμματος δεν μπορεί να εκφραστεί απλά από τη μετεξέλιξη του ΝΑΡ ούτε από τη συνένωση με άλλες συλλογικότητες. Η νέα ποιότητα βρίσκεται στη σύγχρονη εργατική τάξη, στη νέα βάρδια, στη νεολαία, στη μαρξιστική διανόηση, στο δυναμικό των ανένταχτων αγωνιστών σε αυτό που υπάρχει, αλλά πολύ περισσότερο σε αυτό που μπορεί να δημιουργηθεί. Η συνειδητή προώθηση των διεργασιών για ένα Πρόγραμμα και Κόμμα Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης αποτελεί διακριτή αυτοτελή διαδικασία. Επιδιώκει να εκφράσει ένα νέο ανώτερο κίνημα του κομμουνισμού στον 21ο αιώνα και όχι έναν ακόμα ρεφορμισμό που θα μιλά στο όνομα του κομμουνισμού», συμπλήρωσε ο Α. Χάγιος.

Επιτυχημένη ήταν και η εκδήλωση της Οργάνωσης Αττικής για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 12 Νοέμβρη στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Εισηγητικά μίλησαν οι Δημήτρης Δεσύλλας και Σπύρος Χαϊκάλης.
«Σαν τον μυθικό Ανταίο, που έπαιρνε νέα δύναμη από τη γη, εμείς, ως ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αντλούμε νέα δύναμη από τον Οκτώβρη και από τη γήινη βεβαιότητα ότι η εργατική επανάσταση όχι απλώς θα ξαναγίνει αλλά θα είναι νικηφόρα μέχρι το τέλος, μέχρι τη σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία», τόνισε εισηγητικά ο Δ. Δεσύλλας. «Οι “ενδιάμεσες” διαχειριστικές- κυβερνητικές λύσεις, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρεοκοπήσει και εξευτελιστεί. Τυχόν επανάληψή τους θα είναι ολέθρια και πιο τραγική. Οι καλύτεροι μεταρρυθμιστές είναι οι επαναστάτες, μας λέει η μακρόχρονη πείρα η εργατική: Αν παλεύεις για ολόκληρο το “καρβέλι” του πλούτου που σου ανήκει-αξίζει-αναλογεί, τότε μόνο μπορείς να κερδίσεις την απαραίτητη “φέτα” για την επιβίωση την καθημερινή. Με βάση όλα αυτά, αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Επαναστατική Αριστερά και δεν ετεροκαθοριζόμαστε από τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά», υπογράμμισε ο Δ. Δεσύλλας.

«Παίρνουμε την πρωτοβουλία να απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συστράτευσης για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα της εποχής μας. Δεν πρόκειται για μία εν κενώ πρωτοβουλία ενός φαντασιακού ορισμένων μυημένων, ούτε μια προσπάθεια να πετάξουμε την μπάλα στηn κερκίδα της στρατηγικής για να αποφύγουμε το γήπεδο της άμεσης πολιτικής παρέμβασης. Αντίθετα, εκτιμούμε πως τόσο η πρόσφατη εμπειρία ανάπτυξης των αγώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, όσο και η αναγκαία σημερινή επανεξόρμηση για μια νέα άνοιξη των αγώνων, απαιτούν μια ανώτερη στρατηγική ενότητα του συνειδητού στην ιστορία», συμπλήρωσε ο Σπ. Χαϊκάλης
ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: