Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πρώτη φορά απόλυση οκταμηνιτών της ΔΕΗ για λόγους υγείας!

"Πρώτη φορά Αριστερά" και ζούμε πρωτοφανή γεγονότα που όμοια σαν κι αυτά δεν έχουμε ξαναζήσει! Η ΔΕΗ απέλυσε τρεις εργαζομένους οκταμηνίτες, γιατί για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των καθηκόντων για τα οποία προσελήφθησαν! Προφανώς για την Αριστερά το δικαίωμα στην εργασία ανθρώπων που έχουν κάποια προβλήματα υγείας δεν είναι ατομικό δικαίωμα για να το υπερασπίσει, όπως υπερασπίζει το δικαίωμα της αλλαγής φύλου! Έτσι οι τρεις αυτοί άνθρωποι στο πρώτο «Αριστερό» κράτος απολύονται από την «Αριστερή» ΔΕΗ γιατί λόγω των προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των καθηκόντων για τα οποία προσελήφθησαν!

Δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλη εργασία;! Δεν θα μπορούσαν γιατί δεν επιτρέπεται από τους όρους του διαγωνισμού;! Μέχρι τώρα δεν είχε προκύψει ξανά τέτοιο θέμα και προκύπτει πρώτη φορά, αναγκάζοντας την «Αριστερή» ΔΕΗ να απολύσει τρεις οκταμηνίτες για λόγους υγείας;!

Το δια ταύτα, όποια δικαιολογία κι αν βρουν να πούνε οι «Αριστεροί» οι οποίοι είναι εφευρετικοί στις δικαιολογίες και στις κωλοτούμπες, είναι ότι για πρώτη φορά εκδιώκονται από την εργασία τους οκταμηνίτες της ΔΕΗ για λόγους υγείας! Για πρώτη φορά με την πρώτη φορά Αριστερά! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις εργαζόμενοι στα οκτάμηνα της ΔΕΗ έλαβαν την απόλυσή τους με δικαστικό επιμελητή αφού πρώτα δούλεψαν τέσσερις μήνες! Δηλαδή τέσσερις μήνες ανταπεξήλθαν στα καθήκοντά τους και δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν για τους υπόλοιπους τέσσερις;!

Η απόλυση των τριών οκταμηνιτών της ΔΕΗ, οι οποίοι εργάζονταν στα ορυχεία λιγνίτη Πτολεμαΐδας – Κοζάνης, δεν δείχνει τίποτα άλλο παρά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να τσακίσει την εργατική τάξη, να σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στους εργάτες, να τους στείλει μήνυμα ότι μπορεί να τους απολύσει ανά πάσα στιγμή με κάθε τρόπο εάν αυτοί δεν δουλεύουν ασταμάτητα και αγόγγυστα για να αυξήσουν τα κέρδη των αφεντικών! Η κυβέρνηση με την απόλυση των τριών οκταμηνιτών συμβασιούχων στέλνει μήνυμα στην εργατική τάξη να σκύψει το κεφάλι, δείχνοντας ότι διαθέτει πολλά όπλα στα οπλοστάσιό της για να τσακίσει τους εργάτες! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο βιομήχανο, εφοπλιστή, τραπεζίτη ότι είναι έτοιμη να τον υπηρετήσει με τον πιο ξετσίπωτο και προκλητικό τρόπο.
Στο χέρι της εργατικής τάξης είναι να μην περάσουν αυτές οι τρεις πρωτοφανείς απολύσεις, καθώς γενικότερα και οι αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης. Στο χέρι του λαού και της εργατικής τάξης είναι να ανακοπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να ξεκινήσει η λαϊκή αντεπίθεση και ν’ ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Κόλιας
ΠΗΓΗ: Αγκίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: