Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΣΕΕΕΝ: "Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις των 3 συναδέλφων στα οκτάμηνα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου"

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: "Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις των 3 συναδέλφων στα οκτάμηνα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου"

Ένα ακόμα γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει την όξυνση της επίθεσης της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτή τη φορά στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου όπου προχώρησε
στην απόλυση 3 συναδέλφων οκταμηνιτών  λόγω «ακαταλληλότητας για εργασία».  

Πιο συγκεκριμένα μετά απο 4 μήνες στη δουλειά η εργοδοσία αποφάσισε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν μπορούν να εκτελέσουν στο σύνολο τους τα καθήκοντα τους για όλες τις θέσεις για τις οποίες έγινε η πρόσληψη τους. Ενημερώνουμε ότι οι 2 απο αυτούς έχουν εργαστεί ξανά σε οκτάμηνο της ΔΕΗ Α.Ε. χωρίς να κριθούν ακατάλληλοι. Τι έγινε και πλέον αυτοί οι συνάδελφοι είναι ανίκανοι για εργασία;

Το γεγονός αυτό δεν είναι ένα τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της εργοδοσίας να αυξήσει την κερδοφορία της. Η αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας δεν «χωράει» συναδέλφους που δεν μπορούν να την ακολουθήσουν και πετιούνται στον Καιάδα. Μας κάνει εντύπωση οτι για πρώτη φορά η ΔΕΗ Α.Ε απολύει εργαζόμενους με προβλήματα υγείας. Μέχρι σήμερα υπήρχε μέριμνα ώστε να μην απολύονται οι συνάδελφοι  και να προστατεύεται η υγεία τους συνεχίζοντας να εργάζονται σε πόστα που το επέτρεπε η υγεία τους. Η  γνωμάτευση του γιατρου εργασίας δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη μονόπλευρα και δεν μπορεί αποτελέσει δικαιολογία γι’αυτην την εξέλιξη. Τα κέρδη του μονοπωλίου ΔΕΗ Α.Ε δεν επρόκειτο να κινδυνέψουν απο την μισθοδοσία 3 οκταμηνιτών για του υπόλοιπους 4 μήνες, απλά στέλνουν μήνυμα ότι  δεν υπολογίζουν τίποτα που πάει κόντρα στα κέρδη τους. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει και την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε ΑΗΣ και Ορυχεία με αποτέλεσμα όταν προκύπτουν προβλήματα υγείας με τους εργαζόμενους οι υπάρχουσες ελλείψεις να γίνονται πιο έντονες.

Επίσης οι απολύσεις αυτές είναι συνέχεια των διώξεων που προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε συναδέλφους που αγωνίστηκαν για τα δίκαια αιτήματα του χωριού τους, (όπου και σε αυτή την περίπτωση απολύθηκε οκταμηνίτης συνάδελφος, αν και μετα την αντίδραση των εργαζομένων την πήραν πίσω).

Η εξάντληση της αυστηρότητας της εργοδοσίας απέναντι στους 3 οκταμηνίτες συναδέλφους προμηνύει ένταση της επίθεσης στο σύνολο των εργαζομένων και πρέπει να απαντηθεί δυναμικά. Αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για να μειώσουν το κόστος και έχουν αφήσει σακάτηδες εργάτες χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους (πολλά ατυχήματα στο εκτακτό προσωπικό δεν αναφέρονται καν) τώρα δεν ανέχονται συναδέλφους με προβλήματα υγείας. 
Μπροστά μας εχουμε το επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. που θα οξύνει τους ανταγωνισμούς μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο με αποτέλεσμα να ενταθεί και η επίθεση της ΔΕΗ Α.Ε στους εργαζόμενους και θέλουν απο τώρα να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής. Δεν θα τους περάσει.
Απαιτούμε :
- Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων που απολύθηκαν.

 Πτολεμαΐδα  26 /10/2017

ΑΠΟ:Kozani.tv 

Δεν υπάρχουν σχόλια: