Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το δημαρχείο Ιερισσού και τη μήνυση του Πάχτα…

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΡΑ 19:30… Μετά από ολοήμερη ακροαματική διαδικασία, όπου εκτέθηκαν τόσο οι μάρτυρες κατηγορίας όσο και ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Πάχτας, το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης κήρυξε ΑΘΩΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, σχετικά με την υπόθεση για τα γεγονότα διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, που έλαβαν χώρα στο δημαρχείο Ιερισσού το 2012 και τη μήνυση που έστησε ο Πάχτας εναντίον τους…

Από τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους της Χαλκιδικής σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Το πανό είναι για την άλλη δίκη για το λάκο Καρατζά που είχε προγραμματιστεί για σήμερα και αυτή, αλλά αναβλήθηκε για τις 10 Μαίου 2018.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Ζήσαμε απίστευτες στιγμές στο μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση ως εξής: «Είναι θλιβερό μια τοπική κοινωνία να δικάζεται. Το δικαστήριο θεωρεί ότι εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας. Ομόφωνα κηρύσσει αθώους τους κατηγορούμενους». Συγκίνηση, χειροκροτήματα, ζητωκραυγές και συνθήματα στην κατάμεστη αίθουσα: «Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ τη Χαλκιδική». Η δίκη κράτησε εννέα ώρες, ως τις επτά το απόγευμα. Το κατηγορητήριο κατέρρευσε. Οι κατηγορούμενοι μίλησαν για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη και ενάντια στην καταστροφή του τόπου. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους τονίζοντας ότι δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται. Σήμερα δεν αθωώθηκαν μόνο 20 κάτοικοι της Χαλκιδικής, αποδείχτηκε η στημένη βιομηχανία διώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: