Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Αργολίδα

Προσπαθώντας απεγνωσμένα να ικανοποιήσει τις εντολές της Ε.Ε. και των "θεσμών" και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο θεσμοθετεί όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα αλλά και δεν διστάζει να κάνει καθετί για να τα επιβάλει.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε έναν από τους πιο μελανούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, αυτόν που αφορά τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Η κυβέρνηση, αδυνατώντας λόγω της ανυποχώρητης στάσης και δράσης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, να εφαρμόσει την αντιλαϊκή νομοθεσία που ψήφισε το 2015 σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου, προσπαθεί σήμερα να διαμορφώσει σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (παγκόσμια πρωτοτυπία) ώστε να μπορούν οι τράπεζες  με πιο εύκολο, γρήγορο και προσοδοφόρο τρόπο να βάλουν χέρι στα λαϊκά σπίτια και τη μικρή περιουσία.

Για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός "Δικαιοσύνης" Στ. Κοντονής διάλεξε συμμάχους, τους μεγαλοσυμβολαιογράφους που λειτουργούν ως "μακρύ χέρι" των τραπεζών, διάλεξε και αντιπάλους, το λαϊκό κίνημα και τις συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών που με τον όλο και πιο μαζικό, δυναμικό και ανυποχώρητο αγώνα τους κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας ακυρώνουν τους πλειστηριασμούς, στέλνουν στα αζήτητα της ιστορίας την σχετική κυβερνητική πολιτική. Βλέποντας ταυτόχρονα ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα και τα ασύστολα ψεύδη περί νομοθετικής προστασίας της κατοικίας, ούτε οι κάθε είδους παρατυπίες των μεγαλοσυμβολαιογράφων ούτε η κατασυκοφάντηση του κινήματος να πιάνουν τόπο, δεν διστάζουν να φτάσουν στην άκρατη καταστολή με την παρουσία και δράση της αστυνομίας και των ΜΑΤ μέσα κι έξω από τις αίθουσες των ειρηνοδικείων αλλά και με τις συνεχείς διώξεις κατά μελών του κινήματος που ασκούνται από τις εισαγγελικές αρχές, είτε στη Θεσσαλονίκη κατά μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων είτε σε άλλες πόλεις, όπως πρόσφατα στην Πρέβεζα.

Τελευταίο "επεισόδιο" αυτής της πολιτικής αυταρχισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας η σύλληψη την Τετάρτη 20 του Σεπτέμβρη 19 συναγωνιστών του κινήματος που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Άργους που κάλεσε η Πρωτοβουλία "Πλειστηριασμοί Στοπ Αργολίδας". Μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών και κατόπιν καταγγελίας μεγαλοσυμβολαιογράφου της περιοχής, η αστυνομία προσήγαγε αρχικά έναν διαδηλωτή και στη συνέχεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής συνέλαβε και άλλους 18 συναγωνιστές που παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα ως αλληλέγγυοι και απήγγειλε σε όλους την κατηγορία της "παρακώλυσης συναγωνισμού" (πλειστηριασμού)!

Οι νέες αυτές διώξεις μοιάζουν να έρχονται "κατά παραγγελίαν" του υπουργού "Δικαιοσύνης", ο οποίος σε κάθε ευκαιρία "στάζει μέλι" για το ρόλο των μεγαλοσυμβολαιογράφων και ταυτόχρονα κατασυκοφαντεί,  υβρίζει και απειλεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Εντελώς απροκάλυπτα δε με τις πρόσφατες δηλώσεις του και τα δελτία τύπου του υπουργείου, και αναφερόμενος στην "αντιμετώπιση από τα αρμόδια όργανα του γνωστού προβλήματος", έδωσε εντολή για νέες διώξεις κατά του κινήματος, όπως αυτές του Άργους.
Ό,τι κι αν κάνουν όμως κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι αυτό το κίνημα δεν μπορούν να το σταματήσουν. Η καταστολή και οι διώξεις δείχνουν το φόβο τους απέναντι σε ένα κίνημα που δείχνει να αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την πολιτική της που απονομιμοποιείται όλο και περισσότερο στην κοινωνική πλειοψηφία αλλά και στους ίδιους τους συμβολαιογράφους που την απορρίπτουν μέσα στις γενικές τους συνελεύσεις. 
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ!
Ό,τι κι αν κάνουν εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη θεσμοθέτηση της πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Και οι μικρές νίκες του κινήματος ένα χρόνο τώρα στα ειρηνοδικεία θα γίνουν τσουνάμι που θα παρασύρει την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, θα συμβάλλουν στη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας!

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την οριστική απαλλαγή των 19 αγωνιστών του κινήματος στην Αργολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: