Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Καταγγέλλουν νέο εργατικό ατύχημα στη «FULGOR»


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Νέο εργατικό ατύχημα, το δεύτερο μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, καταγγέλλουν η Γραμματεία Κορινθίαςτου ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου «Ήφαιστος».
Όπως αναφέρουν, το νέο εργατικό ατύχημα «έρχεται να προστεθεί στο θανατηφόρο ατύχημα πριν ενάμιση χρόνο, συνέβη στη "FULGOR", εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων που ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλου».
Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρουν, ότι την Πέμπτη 3 Αυγούστου ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στο καράβι, το οποίο φόρτωνε υποβρύχιο καλώδιο από το λιμάνι του εργοστασίου.
Υπογραμμίζουν ακόμα:

«Επιβεβαιώνεται πως οι εργοδότες στο βωμό του κέρδους τους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας οδήγησαν και σε αυτό το ατύχημα.
Τα μπόνους που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία για τους εργαζόμενους, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν κανέναν. Δεν είναι δώρο. Ακόμα και αυτά έχουν βγει με τον ιδρώτα μας. Είναι το τυράκι στη φάκα για να συνεχίσουν την άγρια εκμετάλλευσή μας. Οι μεγάλες δουλειές που έχει κλείσει η εταιρεία φέρνουν πολλά εκατομμύρια στις τσέπες των μετόχων, αλλά για τους εργαζόμενους εντατικοποίηση, ατυχήματα -ακόμα και θανατηφόρα-, κάποια ψίχουλα με τη μορφή μπόνους.
Κανένα πριμ, κανένα μπόνους δεν μπορεί να εξαγοράσει τη σωματική μας ακεραιότητα, την ίδια μας τη ζωή.
Η εργοδοσία και ιδιαίτερα της "FULGOR" δεν καταλαβαίνει από παρακάλια και ικεσίες. Το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει την ασυδοσία της είναι η οργάνωση των εργαζομένων και η ενότητά τους, ανεξάρτητα με το αν δουλεύουν στη "FULGOR" ή σε εργολάβους. Να απαιτήσουν με την πάλη τους να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μην υπάρξει άλλο εργατικό ατύχημα.
Καλούμε τους συναδέλφους της "FULGOR" να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής τους στα χέρια τους. Να προχωρήσουν άμεσα σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση από κοινού με τους εργαζόμενους στους εργολάβους και εκεί να καθορίσουν τη στάση τους».
Ανακοίνωση για το ατύχημα εξέδωσε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας το οποίο όπως αναφέρει «τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων της "FULGOR" και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους ενάντια στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που φέρνουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα.
Δυστυχώς, πλέον, οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους δουλεύουν με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ελλιπή εκπαίδευση στα πόστα τους, συνθήκες που επιφέρουν σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα.
Όλοι μαζί, αλληλέγγυοι να αγωνιστούμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».
ΠΗΓΗ:http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/136316/kataggelloyn-neo-ergatiko-atyhima-sti-fulgor

Δεν υπάρχουν σχόλια: