Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αλλη μια εργάτρια νεκρή -Τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Ηλεία

Άλλη μια γυναίκα της τάξης μας, εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου, έχασε σήμερα με φρικτό τρόπο την ζωή της καθώς βρέθηκε  -υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες-  κάτω από τις ρόδες του απορριμματοφόρου.

Εχουμε άλλο ένα γεγονός που αναδεικνύει ξανά ότι οι χώροι δουλειάς και οι συνθήκες εργασίας, με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση, τη γενίκευση της «ευελιξίας» εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργατών, όπως τόνιζε χτες ο «Ριζοσπάστης» σε ρεπορτάζ του το οποίο ανέφερε ότι στους χώρους δουλειάς υπήρξαν δεκάξι νεκροί εργάτες μέσα σε δύο μήνες!.
Εμείς το έχουμε ξαναγράψει. Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε «εργατικά ατυχήματα» αλλά σε «εγκλήματα εκ’ προμελέτης». Και έχουν ενόχους. Την εργοδοσία με ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση.

Οι εργάτες που χάνουν την ζωή τους είναι θύματα ενός ταξικού πολέμου. Όσο βασιλεύει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, όταν τα ωράρια είναι εξαντλητικά, όταν η εργοδοτική πίεση είναι αφόρητη, παρόμοια γεγονότα θα είναι καθημερινά.
Η εφαρμοζόμενη βάρβαρη ταξική μνημονική πολιτικά θα οδηγεί την εργατική τάξη κάθε μέρα να θρηνεί θύματα στον βωμό του εργοδοτικού κέρδους.

Αυτό που απαιτείται είναι να μετατρέψουμε τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτηση για τους νεκρούς της τάξης μας σε αγώνα για να ανατραπεί η εργασιακή ζούγκλα και το σύστημα που την συντηρεί.


Αναδημοσίευση από: | ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: