Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαγράφει από την ιστορία τις βόμβες Ναπάλμ των ΗΠΑ στο Γράμμο

 στη φωτογραφία βλέπετε τα πειστήρια του εγκλήματος. Βόμβες Ναπάλμ που βρέθηκαν πριν από μερικά χρόνια, στην περιοχή Κότζακας του Γράμμου.
Το ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει πρόκληση τους εορτασμούς στα Κατεχόμενα για την επέτειο του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας με Ναπάλμ και χημικά όπλα, αλλά “ξεχνά” εξίσου προκλητικά το βομβαρδισμό του Γράμμου με Ναπάλμ από τις ΗΠΑ και τη χρήση τέτοιων όπλων εναντίον του ΔΣΕ


Φαίνεται απίστευτο, αλλά από μια τέτοια “αριστερή κυβέρνηση” όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις στα Κατεχόμενα στην Κύπρο, στην επέτειο των τουρκικών βομβαρδισμών της χερσονήσου της Τηλλυρίας, στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού, με χημικά όπλα και βόμβες Ναπάλμ. Η ανακοίνωση εκφράζει τη θλίψη για τη στάση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, που την χαρακτηρίζει πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο, τη μνήμη των πεσόντων αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα, η οποία υποκλίνεται στα θύματα των πολέμων και τέτοιων επιθετικών πράξεων.


Ως εδώ καλά, μπορεί να πει κανείς. Το ζουμί όμως είναι στο σημείο, όπου αναφέρεται στη χρήση των χημικών όπλων και των βομβών Ναπάλμ, σημειώνοντας σχετικά ότι “επρόκειτο για την πρώτη χρήση των απαγορευμένων χημικών όπλων στην ιστορία του πλανήτη μας”. Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά διαγράφει από την ιστορία το έγκλημα των ΗΠΑ που το 1949 (15 χρόνια πριν από την τουρκική επίθεση στην Τηλλυρία) βομβάρδισαν με Ναπάλμ τις θέσεις του ΔΣΕ στο Γράμμο, όπου έκαναν βασικά την πρώτη δοκιμή αυτού του φονικού όπλου, που χρησιμοποίησαν ευρύτατα στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τότε οι ελληνικές αρχές, έβλεπαν τους Αμερικάνους “συμμάχους” και αναφωνούσαν (δια στόματος Κανελλόπουλου) “Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας…” -εννοώντας προφανώς τον ελληνικό στρατό. Σήμερα παραφράζουν εκείνη την ατάκα και την προσαρμόζουν στα σημερινά δεδομένα, λέγοντας στους νατοϊκούς συμμάχους “ιδού η ιστορία σας”, ξαναγραμμένη από τη σκοπιά των νικητών αλλά και από “αριστερούς” που ομολογούν πως “ευτυχώς ηττηθήκαμε, σύντροφοι”, ενώ διαγράφουν σιωπηλά από την ιστορία του πλανήτη -sic- την ιμπεριαλιστική επέμβαση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: