Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Πορεία του λαού της Κούβας ενάντια στον αποκλεισμό (εμπάργκο)

Αβάνα, 24 Αυγούστου (ACN) – Πορεία του λαού της Κούβας ενάντια στον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα.
Η πορεία που θα ξεκινήσει στις... 10 το πρωί, εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της 57ης επετείου ίδρυσης των CDR, των Επιτροπών Υπεράσπισης της Επανάστασης (Comités de Defensa de la Revolución) και θα σηματοδοτήσει την έναρξη πολλαπλών εκδηλώσεων μέσα και έξω από το νησί, κατά του αποκλεισμού.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών (www.minrex.gob.cu), στην Αβάνα η πορεία θα ξεκινήσει από το Μουσείου της Επανάστασης και θα καταλήξει στην Tribuna Antimperialista José Martí *.
Μέλη των CDR, νέοι, παιδιά, ερασιτέχνες αθλητές θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοβουλίας, που θα αποτελέσει την λαϊκή έκφραση καταγγελίας ενάντια σε μια εχθρική πολιτική που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στον κουβανικό λαό .
Σε αυτή την εκδήλωση θα συμμετέχουν πολλές οργανώσεις και οργανισμοί, όπως οι Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης, το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού Φυσικής Αγωγής και Ψυχικής Υγείας, (INDER) το Πρόγραμμα Marabana-Maracuba και η Ένωση Νέων Κομμουνιστών.
Θα συμμετέχουν επίσης, η Ομοσπονδία Φοιτητών Κούβας, η Ομοσπονδία Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, η Οργάνωση Πιονέρων Χοσέ Μαρτί και το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών.
Η πορεία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Μέσης & Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία, θα δοθούν σε συνέντευξη τύπου των CDR, του INDER και του Προγράμματος Marabana-Maracuba την Τρίτη 29 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο Κέντρο Διεθνούς Τύπου.
Ο μόνιμος συναυλιακός χώρος στην παραλιακή λεωφόρο (Μαλεκόν), δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: