Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Το «μπλοκ της Καμάρας» παρών στις 9 Σεπτέμβρη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 2017
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την εργατική διαδήλωση στη φετινή ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, πατά τις δυσκολίες της καλοκαιρινής περιόδου. Ήδη στη Θεσσαλονίκη διακινείται πλατιά κείμενο υπογραφών ταξικών συνδικαλιστών για ανεξάρτητη ταξική αντικυβερνητική διαδήλωση σωματείων και εργαζομένων, σε αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές φιέστες αλλά και τον υποταγμένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΕΚΘ κ.α. Στόχος επίσης είναι σχετικό ψήφισμα να τεθεί και σε πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, με τελική απόληξη την πρώτη μεγάλη ανεξάρτητη εργατική διαδήλωση της «νέας» χρονιάς με τόπο αφετηρίας όπως έχει καθιερωθεί την Καμάρα.

Στο «κάλεσμα συνδικαλιστών και μελών εργατικών συλλογικοτήτων για τη διοργάνωση ταξικής διαδήλωσης στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017» εκτιμάται ότι η μεγάλη περσινή συγκέντρωση και διαδήλωση της Καμάρας έπιασε το νήμα από σημαντικούς αγώνες της περιόδου. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «το “μπλοκ της Καμάρας” αποτύπωσε ένα ευρύτατο φάσμα συσπείρωσης ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων, σωματείων και αγωνιστικών συλλογικοτήτων με ποικιλία εμπειριών και στόχων».
Είναι ανάγκη των καιρών το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ’ όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να γίνει επικίνδυνο για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και του μπλοκ του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ συνολικά.
Στο τέλος Αυγούστου θα δρομολογηθούν πιο συγκεκριμένες ενέργειες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και αλλού, ώστε και φέτος η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη του 2017 με διοργάνωση από ταξικά σωματεία, αγωνιστικές συλλογικότητες και επιτροπές αγώνα θα είναι ένα ακόμα βήμα στο δρόμο της ταξικής ανασυγκρότησης και του ανυποχώρητου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: