Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Στα κάτεργα του Άκτορα δολοφονούν εργάτες


ΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ…
Η ΤΑΞΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
… ή αλλιώς: στα κάτεργα του Άκτορα δολοφονούν εργάτες
Στις 6 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, και ύστερα από 15 μέρες συνεχόμενης εργασίας, ακόμη ένας εργάτης τραυματίζεται θανάσιμα στα εργοτάξια-κάτεργα του ομίλου ΑΚΤΩΡ. Καταπλακώνεται από βραχίονα κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη νέα σιδηροδρομική γραμμή της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή της Παναγοπούλας Αχαΐας βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Η εργοδοσία, ως συνήθως, έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες στα λάθη των εργαζομένων που οδήγησαν στο “ατύχημα” παραβλέποντας τις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα που τους έχουν επιβληθεί και που έχουν οδηγήσει σε πλήθος θανάσιμων εργατικών τραυματισμών. Δε δίστασε μάλιστα να υποχρεώσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται με ρυθμούς ομαλότητας στο εργοτάξιο σαν να μη συνέβη τίποτα.
Οι ειδήμονες δολοφόνοι του κεφαλαίου, με πρωτοστάτη τον όμιλο Άκτωρ, θυσιάζουν καθημερινά τους εργαζομένους στο βωμό της κερδοφορίας τους. Το κράτος, σε πλήρη αρμονία με τις επιταγές του κεφαλαίου, ντόπιου ή μη, έχει εγγυηθεί άλλωστε για τη σημερινή εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα που μόνο το θάνατο έχει να υποσχεθεί. Τα εξοντωτικά, ασφυκτικά ωράρια εργασίας, η απουσία μέτρων ασφαλείας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων, η εργασία ακόμη και τις Κυριακές, η απειλή της ανεργίας, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, η λεηλασία της φύσης με πρόσχημα την ανάπτυξη, είναι μόνο λίγα από τα παραδείγματα της σωρείας αντικοινωνικών και αντεργατικών μέτρων και πολιτικών που αναπαριστούν τον σημερινό καπιταλιστικό κόσμο που λεηλατεί καθημερινά τις ζωές μας.
Ως αναρχικοί, αναγνωρίζουμε πως ο αγώνας – μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς – αποτελεί μονόδρομο ώστε να αντισταθούμε στα σχέδια και τις επιταγές κράτους και κεφαλαίου που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ένα βαρύ φόρο αίματος για τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Ένα φόρο που εκτός από θάνατο περιλαμβάνει το φόβο, την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και κατ’ επέκταση την προσπάθεια απομάκρυνσης από κάθε τι που αντιστέκεται στην επέλαση των κυρίαρχων αυτού του κόσμου.
Μακριά από κάθε μηχανισμό χειραγώγησης, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι για τις ζωές μας. Να φέρουμε τις δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο μέσα σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους στεκόμενοι απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να συνδέσουμε τα μερικά αιτήματα για την υπεράσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με το συνολικό και επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό αίτημα για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς αφεντικά και δούλους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για έναν κόσμο που θα συντίθεται με βάση τις δυνατότητες των ανθρώπων και θα εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες. Για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας!
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ‘’ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ’’ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ…
…ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΕΓΓΥΗΣ
αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος” / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: