Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Θάνατος εργαζόμενου εν ώρα εργασίας σε υφαντήριο

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους στην Ελλάδα «για το θάνατο του συναδέλφου Bahadar Chaudhary από το Πακιστάν, που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας (το Σάββατο 13 Μάη), στο Υφαντήριο Παντελίδη, στην περιοχή της Ν. Ιωνίας».

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της «τις συνθήκες δουλειάς, την ανασφάλιστη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια και τις υπερωρίες νυχτερινές ώρες και μόνος του ο εργαζόμενος στο χώρο εργασίας. Συνθήκες γαλέρας που ασκούν τεράστια πίεση στη σωματική και ψυχική υγεία του εργαζόμενου, έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιδείνωση της κατάστασης υγείας, οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια, ακόμα και στο θάνατο αν υπάρχουν και παθολογικές αιτίες».

Η Ομοσπονδία απαιτεί «τη διερεύνηση των αιτιών απ' όλους τους αρμόδιους φορείς και την απόδοση των ευθυνών, την πραγματοποίηση ελέγχων για ανάλογες συνθήκες σε άλλους χώρους δουλειάς του κλάδου. Την άμεση καταβολή από τον συγκεκριμένο εργοδότη όλων των οφειλομένων, με βάση τις πραγματικές εργάσιμες ημέρες, στην οικογένεια του συναδέλφου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: