Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Το ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη" για τον ακρωτηριασμό συναδέλφου στα Ορυχεία

Φωτογραφία αρχείου


 Ακόμα ένας σακατεμένος εργάτης στα Ορυχεία

Σοβαρός τραυματισμός 37χρονου συναδέλφου που εργαζόταν στο ιδιωτικό ορυχείο Αχλάδας Φλώρινας και είχε ως συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού και συντριπτικά κατάγματα στο αριστερό, συνέβη την Πέμπτη 11/5/2017 .

«Ο άτυχος οδηγός βυτιοφόρου οχήματος που είναι πατέρας ενός παιδιού, μετέβη στο μέτωπο της παραγωγής για να εφοδιάσει με καύσιμα ένα γκρέιντερ. Σταμάτησε το βυτιοφόρο, έδεσε χειρόφρενο και κατέβηκε κάτω. Ξαφνικά το όχημα άρχισε να κινείται, καθώς ο δρόμος ήταν κατηφορικός. Πήδηξε αμέσως πάνω στο βυτιοφόρο και προσπάθησε να το ακινητοποιήσει. Εκείνη τη στιγμή ερχόταν άλλο χωματουργικό όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν είχε διέξοδο, καθώς του είχαν κλείσει το δρόμο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο βυτιοφόρο, από την πλευρά της πόρτας του οδηγού»

Άλλος ένας σακατεμένος εργάτης, θύμα σε μια άνιση μάχη για το μεροκάματο έρχεται να προστεθεί στον ακήρυχτο πόλεμο πού βρίσκεται σε εξέλιξη 60 και πλέον χρόνια στο Λεκανοπέδιο Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας και στοίχησε εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Ο βασικός ένοχος είναι γνωστός, βρίσκεται εκεί παρόν σε κάθε ‘εργοδοτικό έγκλημα» και έχει «ταυτοποιηθεί» εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Είναι ο ανταγωνισμός και το ασύδοτο κέρδος των εργοδοτών που για να επιτευχθεί και να μεγιστοποιηθεί χρειάζεται:
Χαμηλό μισθολογικό κόστος με μισθούς πείνας και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα
Μείωση του προσωπικού
Εντατικοποίηση της εργασίας
Χαλάρωση των Μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας
Ελλιπής συντήρηση εξοπλισμού
Ανυπαρξία στοιχειωδών ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους

Συνάδελφοι: Μη σας γελάει κανένας! Δεν υπάρχουν Σωτήρες! Μόνοι σας να οργανωθείτε για να προστατέψετε τη ζωή σας και την σωματική σας ακεραιότητα απαιτώντας αυστηρή τήρηση των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας.

Το γραφείο τύπου

Κοζάνη: 14/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: