Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

«Λαϊκισμό και εντυπωσιοθηρία» βαφτίζει το ΠΑΜΕ την απαίτηση για διαφάνεια στα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (Τ.Σ.Ε ν Κοζάνης) ολόκληρη η αντιπαράθεση-Βίντεο

Επιτέλους μετά από τρεις μήνες «εκκωφαντικής» σιωπής κάποιοι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ αποφάσισαν να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες καταγγελίες της ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. Κοζάνης για αδιαφανή λειτουργία του ΙΝΕΚΑ και «φέσωμα» του Εργατικού Κέντρου με 130.000 ευρώ.
Την ευθύνη αυτής της ενημέρωσης, μάλιστα (όταν οι υπεύθυνοι της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ πρώην Πρόεδρος και αντιπρόεδρος συνεχίζουν να σιωπούν) ανέλαβε να τη «διεκπεραιώσει» το στέλεχος του ΠΑΜΕ Βαγγέλης Δεληολάνης, ο οποίος υπήρξε εργαζόμενος και διευθυντής του ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ όταν μάλιστα ταυτόχρονα ήταν και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης! (ελεγκτής και ελεγχόμενος).
Το στέλεχος του ΠΑΜΕ, με απύθμενο θράσος, αποκάλεσε «εντυπωσιοθηρική και λαϊκίστικη» την Καταγγελία της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» θεωρώντας προφανώς πως δεν έχει καμία υποχρέωση, ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής για το που πήγαν τα λεφτά, τα οποία τους καλούν τώρα να πληρώσουν μέσω του Εργατικού Κέντρου!!!
Βεβαίως ο συνάδελφος Δεληολάνης διαψεύδεται σε όλα του τα επιχειρήματα, ευθύς αμέσως, στην ίδια μάλιστα συνέντευξη, από τον νέο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιάννη Μανέ, παρότι είναι «σύμμαχοι» αφού έχουν σχηματίσει μαζί (ΠΑΜΕ-ΑΚΕ) το νέο Προεδρείο στο ΕΚΝΚ αποκλείοντας τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Ο Γιάννης Μανές στην αποκαλυπτική του συνέντευξη αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μ’ αυτό το ζήτημα, (σ.σ τα οικονομικά του ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ) για αυτό και ο ίδιος του, καταψήφισε τους ισολογισμούς που ήρθαν στο Δ.Σ του ΕΚΝΚ, σε ένα «μπακαλοδεύτερο», που το έδειξε και στην κάμερα, όπως κατήγγειλε και ο Κώστας Ασαλουμίδης. Επίσης ο Γιάννης Μανές κάλεσε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, ως συνυπεύθυνες, να έρθουν στη συζήτηση για να δουν πως θα λυθεί το πρόβλημα.
Επί της ουσίας ο σ. Δεληολάνης δεν έδωσε καμιά σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση στα ερωτήματα αφού ακόμα και το μπλοκάκι που παρουσίασε στη συνέντευξη και τα δήθεν στοιχεία που περιέχει τίποτα δεν είναι τίποτα άλλο παρά επιστολές που ανταλλάχθηκαν μεταξύ Εργατικού Κέντρου και ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για το δάνειο και την αποπληρωμή του!
Σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ουδέποτε είπε ότι γνωρίζει ότι έγινε κατάχρηση αυτών των χρημάτων, γιατί δεν έχει τέτοια στοιχεία και αν τα είχε θα προσέφευγε στον εισαγγελέα. Τα ερωτήματα που έθεσε και απαιτεί να δοθούν δημόσια απαντήσεις, αλλά με στοιχεία, είναι:
  1. Γιατί πάρθηκε το δάνειο, όταν μάλιστα έκλεισε το ΙΝΕΚΑ, και που δόθηκε το ποσό αυτό (με αποδείξεις), που για τα δεδομένα του ΕΚΝΚ είναι τεράστιο;
  2. Πως θα επιστραφούν τα λεφτά αυτά στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα έσοδα του ΕΚΝΚ είναι ελάχιστα και οι εισφορές των περισσότερων σωματείων μελών αδυνατούν να πληρωθούν;
  3. Μήπως και αυτοί, όπως έκανε η ΓΕΝΟΠ, θα αναγκάσουν τελικά τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα δικά τους σπασμένα; Η ΓΕΝΟΠ βέβαια για να πετύχει τη συναίνεση των εργαζομένων τους «κέρασε τα σάντουιτς (τροφείο)» Αυτοί να δούμε τι έχουν σκοπό να τους «κεράσουν»;
  4. Γιατί δεν εξοφλήθηκαν οι εργαζόμενοι όταν το ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ ήταν σε λειτουργία και είχε τεράστια έσοδα (περίοδος παχιών αγελάδων) όταν μάλιστα παραδέχονται όλοι ότι η πορεία κλεισίματος τους ήταν γνωστή από το 2010.
Σε ότι αφορά όμως το πολιτικό σκέλος αυτής της υπόθεσης μπαίνουν αμείλικτα ερωτήματα για τη σχέση του ΠΑΜΕ με τον γραφειοκρατικό – εργοδοτικό - Κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και των «παραρτημάτων» της που επιβεβαιώνουν όλες τις προηγούμενες διαπιστώσεις μας:
Με ποιο πολιτικό σκεπτικό το ΠΑΜΕ Κοζάνης συμμετέχει, με εργαζόμενο και διορισμένο διευθυντή στο ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ όταν πανελλαδικά το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει αυτά τα Κέντρα «αμαρτωλά και δουλεμπορικά» και αποσύρεται από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ καταγγέλλοντας αυτές τις δραστηριότητες: 
«Η εξέλιξη του ΙΝΕ δείχνει πως αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά διαφθορεία. Διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά προγράμματα, είναι ντίλερ μαύρης εργασίας με τους χειρότερους ορούς, προγράμματα που θερίζουν συλλογικές συμβάσεις και εργασιακές σχέσεις, που νομιμοποιούν την υποταγή και το συμβιβασμό….»
Και αυτό όπως τονίζει το ΠΑΜΕ ήταν διαχρονικό: «…Όλα αυτά τα χρόνια ως και σήμερα οι εκπρόσωποι μας στα Διοικητικά Συμβούλια συγκρούονταν, διαφωνούσαν, κατάγγελλαν τα προγράμματα και το γενικότερο ρόλο του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.»
Γιατί αλήθεια εδώ στην Κοζάνη δεν υπήρξε ποτέ καμιά παραίτηση και καμιά καταγγελία για αυτό από τα μέλη ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στο Δ/Σ του ΙΝΕΚΑ ή στο Δ.Σ του ΕΚΝΚ; Μήπως θεωρούσαν ότι εδώ όλα πάνε πρίμα;
Μήπως δεν έχει πολιτική ευθύνη το ΠΑΜΕ Κοζάνης για το ότι συμμετέχει αλλά διευθύνει κιόλας έναν «δουλεμπορικό μηχανισμό που σκεπάζει το πρόβλημα της ανεργίας κάτω από το χαλί και οδηγεί τους άνεργους σε παραίτηση των διεκδίκησης θέσεων εργασίας με όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα βάζοντας δικά τους πρόσωπα καταρτιζόμενους, εκπαιδευτές και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις;
Αλήθεια υπάρχει ακόμα εργαζόμενος που πιστεύει ότι το ΠΑΜΕ έκοψε τους διαχρονικούς του δεσμούς (αναλογικά προεδρεία - διορισμοί μελών του σε έμμισθες θέσεις και συμμετοχή του σε προσλήψεις σεμινάρια κλπ) επειδή πλένεται κάθε φορά στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» που δεν είναι άλλη από τις χωροταξικά, ξεχωριστές του συγκεντρώσεις 100 μέτρα παραδίπλα;
Εμείς επειδή δεν έχουμε πάρει απαντήσεις και όπως φαίνεται δεν υπάρχει τέτοια διάθεση (αφού αντί να απαντήσουν οι υπεύθυνοι του ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ μας εγκαλούν κι από πάνω ως λαϊκιστές) και επίσης πιστεύουμε ότι δεν μπορεί οι ελεγχόμενοι να είναι οι ίδιοι και ελεγκτές γι’ αυτό καλούμε να αναλάβουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η δικαιοσύνη ώστε να αποκαλυφτούν οι διαχρονικές ευθύνες όλων όσοι έφεραν το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης σε αυτό το χάλι.
Κοζάνη 19/5/2017
Το γραφείο Τύπου
 ***********************************
 Τι απαντά το ΠΑΜΕ και ο νέος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στις καταγγελίες για το που πήγαν τα 130.000 ευρώ δάνειο της ΓΣΕΕ στο ΙΝΕΚΑ.
http://kozani.tv/

Η παράταξη Ταξική Συσπείρωση ζητά εξηγήσεις για το που πήγαν τα 130.000 ευρώ δάνειο στο ΙΝΕΚΑ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. http://kozani.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια: