Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ούτε "καθρεφτάκι" δεν έδωσε ο Τσίπρας στον Καρυπίδη για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ




Σχόλιο από:

Κάποτε, παλιά οι αποικιοκράτες έδιναν στους ιθαγενείς καθρεφτάκια και τους έπαιρναν τον χρυσό και ότι άλλο πολύτιμο είχαν. Οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες των «ιθαγενών» στη Δυτική Μακεδονία δεν χρειάζονται ούτε καθρεφτάκι ούτε χάντρες γιατί είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν χωρίς ανταλλάγματα.
Η συνάντηση Τσίπρα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη επιβεβαίωση την απόλυτη υποταγή του Περιφερειάρχη ο οποίος με περίσσιους λεονταρισμούς στις συγκεντρώσεις έλεγε ότι θα δημιουργήσει «θεσμικό κενό» με την παραίτηση ολοκλήρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τώρα συμφωνεί και μόνο με την υπόσχεση ότι ίσως «να διερευνηθεί η πιθανότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε τέτοιου είδους συμπράξεις» και επίσης του έταξε ότι «το 1ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, θα λάβει χώρα στη Δυτική Μακεδονία.»


 ***********************************

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα–Καρυπίδη: Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ – Διερεύνηση δυνατότητας συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς για την ενέργεια. Στη συνάντηση, αναζητήθηκαν από κοινού λύσεις για την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας όπου πέραν των άλλων σημείων, πρέπει να οδηγήσουν και στην αναβάθμιση της λιγνιτικής παραγωγής και αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό, όπως τονίστηκε, μέσα από συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός πρότεινε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, να διερευνηθεί η πιθανότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε τέτοιου είδους συμπράξεις. Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 1ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, θα λάβει χώρα στη Δυτική Μακεδονία.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, στη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι:
  • Αποτράπηκε το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, που αποτελούσε δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης και θα κατέληγε να έχει σημαντικές συνέπειες τόσο για την εταιρία όσο όμως και για τους καταναλωτές.
  • Κατέστη δυνατό να διατηρηθούν και να προστατευθούν από ενδεχόμενη πώληση, οι υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ που αποτελούν πολύ κρίσιμες καθώς και ταχύτατα αναπτυσσόμενες παραγωγικές μονάδες της εταιρίας.
  • Προστατεύθηκε στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον καθώς διατηρήθηκε ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρία μια σειρά από παροχές κοινωνικής ωφέλειας κυρίως στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής της.
Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 1ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, θα λάβει χώρα στη Δυτική Μακεδονία. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη, το οποίο θα καθιστά τη Δυτική Μακεδονία ως την ενεργειακή καρδιά της χώρας, μια περιοχή ελκυστική για επενδύσεις στην οποία παράλληλα θα δοθούν ειδικά κίνητρα που μεταξύ άλλων, θα αφορούν και την παροχή φθηνότερης ενέργειας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Πηγή Φωτογραφίας: left.gr
 αναδημοσίευση από: - e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: