Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Πολιτική Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας με τον Άγγελο Χάγιο στην Κοζάνη (Τετάρτη 17/5/2017)

Η Π.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης της πολιτικής της πρότασης για τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, για το 4ο μνημόνιο, για την κοινή δράση της αριστεράς και το μέτωπο. 

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα παρουσίασης της πολιτικής πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξειδίκευσης πτυχών της.

Ομιλητές : 
Άγγελος Χάγιος (μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Κώστας Ασαλουμίδης ( πρόεδρος σωματείου ΣΕΕΝ - εργατική αλληλεγγύη)


ακολουθεί ανακοίνωση της Τ.Ε. Κοζάνης για το 4ο μνημόνιο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

"Μέτωπο αγώνα για να μην περάσει το 4ο Μνημόνιο 
και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφού γιόρτασαν «ταξικά» την Εργατική πρωτομαγιά έφεραν την επομένη τον «μποναμά», στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, «κέρασμα» ένα νέο μνημόνιο, το τέταρτο! Υπέγραψαν νέα συμφωνία με τους «βρικόλακες», εκπροσώπους του Κεφαλαίου, επιβεβαιώνοντας (ακόμη μια φορά) πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αριστερά και την Εργατική Τάξη. 

Το νέο «ήπιο» μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προβλέπει: 

• Μειώσεις συντάξεων έως 18% - Κόψιμο δηλαδή και της 12ης σύνταξης

• Μειώσεις μισθών μέσω αύξησης φορολογίας λόγω μείωσης του αφορολόγητου. Υπολογίζεται άλλος ένας μισθός των πολύπαθων εργαζομένων το χρόνο, θυσία στα κοράκια του συστήματος.

• Μειώσεις κοινωνικών παροχών σε ανέργους πολύτεκνους κλπ που θα τις ζήλευε και η Θάτσερ

• Απορυθμίζονται ακόμα περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις και διευκολύνονται οι απολύσεις. 

• Θεσμοθετείται εργασία των καταστημάτων σε 30 Κυριακές το χρόνο γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που χαρακτηρίζει παράνομη την κυριακάτικη εργασία πέραν των 8 εβδομάδων. 

• Γενικεύεται το ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων- Ξεπουλιέται η Ηλεκτρική Ενέργεια με πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και το Φυσικό αέριο με πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και του Φ.Α προβλέπεται:

1. Το ξεπούλημα του 40% των λιγνιτικών μονάδων μαζί με τα ορυχεία και τους εργαζόμενους. Ο ΥΠΕΚΑ Γ. Σταθάκης ξεκαθάρισε στη ΓΕΝΟΠ ότι η συμφωνία αφορά και τις υπό κατασκευή μονάδες (5η Πτολεμαΐδας και 2η Μελίτης)!

2. Η μεγάλη κομπίνα των ΝΟΜΕ (δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας) θα συνεχιστεί και θα φτάσει στο 22% της συνολικής κατανάλωσης του προηγούμενου έτους. Αυτό σημαίνει ότι υποχρεωτικά η ΔΕΗ θα δίνει μεγάλες ποσότητες ρεύματος στους ανταγωνιστές της με τιμή τουλάχιστον 50% κάτω του κόστους για να μπορούν αυτοί να κερδίζουν προσφέροντας «ελκυστικά πακέτα» στους καταναλωτές!!!

3. Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου τα υδροηλεκτρικά παραμένουν ο βασικός στόχος των «αποεπενδυτών» της Ενέργειας «για να γίνει ελκυστικό το μίγμα» όπως το ξεκαθάρισε ανοικτά η Elpedison. Και εννοείται ότι μέσω αυτών περνάν στα χέρια των κερδοσκόπων και τα νερά. Οι τεχνητές λίμνες που παρέχουν άρδευση και ύδρευση. Αυτό προβλέπεται κανονικά στη συμφωνία αν μάλιστα αποτύχει το market test του φθινοπώρου. 

4. Από όσα πληροφορούμαστε φαίνεται ότι θα προχωρήσει κανονικά και το ξεπούλημα του 17% των μετοχών της ΔΕΗ μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

5. Και όλα αυτά σε εξευτελιστικές τιμές αφού η περιουσία της ΔΕΗ σήμερα αποτιμάται στα 650 εκατομμύρια ευρώ αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η πραγματική ξεπέρνα τα 30 δις ευρώ!

6. Εκτός αυτών υπάρχει και το ξεπούλημα του 50% των πελατών της ΔΕΗ μέσω εταιρείας που ετοιμάζει ο πρόεδρός της Μανόλης Παναγιωτάκης.

7. Σε ότι αφορά την αγορά Φυσικού Αερίου η νέα συμφωνία προβλέπει να πουληθεί το 66% της ΔΕΣΦΑ (35% στα ΕΛΠΕ, 31% μέσω ΤΑΙΠΕΔ και 34% στο Κράτος)

Οι νέες ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ, όπως γνωρίζουμε και από τις παλιές, θα φέρουν περαιτέρω αυξήσεις στο ρεύμα των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αφού εκτός όλων των άλλων ο Γ.Σταθάκης δήλωσε ότι θα μειώσει κι άλλο το ρεύμα των βιομηχάνων με μείωση του δικού τους ΕΤΜΕΑΡ κατά 150% και τριετής παράταση της «διακοψιμότητας» η οποία τους απέφερε άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ κέρδη μέσα στο 2016. 

Απαιτείται ένα Εργατολαϊκό Μέτωπο Αγώνα για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Κόντρα στις φιέστες που στήνουν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι, πιστοί βέβαια πάντα στις επιταγές του κεφαλαίου... Όχι για να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν σήμερα αλλά για να επιβάλουμε με την πάλη μας ένα νέο ριζοσπαστικό, μεταβατικό πρόγραμμα που θα φέρει άμεση ανακούφιση στο λαό που αγκομαχάει 7 χρόνια τώρα αλλά θα ανοίξει και το δρόμο στην εργατική εξουσία, σε ένα άλλο κοινωνικοπολιτικό σύστημα που θα βάζει πάνω απ όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.

Παλεύουμε και απαιτούμε άμεσα εδώ και τώρα:
• Να σταματήσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν στους λογαριασμούς του ρεύματος τα κερατιάτικα του κεφαλαίου. Να βγει από τους λογαριασμούς το ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ, τέλη δικτύου κλπ για να γίνει πράξη το σύνθημα «Ρεύμα φθηνό ΔΕΗ για το λαό»

• Επανεθνικοποίηση –Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, του συνόλου της Ηλεκτρικής ενέργειας. Κανένας ιδιώτης στην ηλεκτροπαραγωγή. 

• Δημόσια 100%, ενιαία και καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρικής Ενέργειας κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στην κατεύθυνση της πλήρους Κοινωνικοποίησης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας

• Ενιαίες εργασιακές, ασφαλιστικές σχέσεις και μισθούς για όλους τους εργαζόμενους. Μόνιμη σταθερή δουλειά με σεβασμό των κανονισμών ΥΑΕ. Κατάργηση του δουλεμπορίου και των εργολάβων δουλεμπόρων. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. 

• Έξοδο από ΟΝΕ και ΕΕ Τώρα! Άμεση στάση πληρωμής του χρέους. Εθνικοποίηση τραπεζικού συστήματος, τηλεπικοινωνιών και όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας"


https://www.facebook.com/events/425836337797063/
 Εκδήλωση : Πολιτική Πρόταση της Ανταρσυα

Δεν υπάρχουν σχόλια: