Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πρώτο μήνυμα αγώνα η απεργία της 17ης Μαΐου



Σε κλιμάκωση καλεί η Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής και απογοήτευσης, το πρώτο αγωνιστικό εργατικό μήνυμα δόθηκε στην απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου.  Οι εργαζόμενοι και πάλι στους δρόμους διαδήλωσαν με μαχητικότητα ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο. Ενάντια στην χαριστική βολή σε ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.
 
Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους έδωσαν μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η «περίοδος χάριτος» έλαβε τέλος.
 

Είπαν Όχι στις νέες μειώσεις συντάξεων και των μισθών.
Όχι στη νέα μεγαλύτερη υποτίμηση της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων.
Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.
Όχι στην  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Όχι στην  νέα φορομπηξία  στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
Στην ανακοίνωση της η Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση σημειώνει:
«Χρειάζεται τώρα να κάνουμε αποφασιστικά βήματα εμπρός, με θάρρος, υπομονή, ξεπερνώντας τα λάθη του παρελθόντος. Να υπερβούμε επιτέλους τον πολυκατακερματισμό και τη διάσπαση. Χρειάζεται εμείς οι ίδιοι να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας, να δημιουργήσουμε ενωτικές ταξικές επιτροπές και συνδικάτα. Να οργανώσουμε την απειθαρχία μας στα νέα μέτρα, να εμποδίσουμε να εφαρμοστούν στην προοπτική της κατάργησης τους.
 
ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα και οι περισσότερες ομοσπονδίες δεν θέλουν και δεν μπορούν να εκφράσουν τα δικαιώματα μας, είναι βουτηγμένες στην γραφειοκρατία και την διαπλοκή. Να δημιουργήσουμε εμείς ένα νέο ταξικό συνδικαλισμό.
 
Με ενιαίο ταξικό συντονισμό των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα, που θα σηκώνει την αντιπαράθεση από κάθε χώρο δουλειάς σε κεντρικό ζήτημα, θα ενώνει τους αγώνες, θα εκφράζει τα ταξικά μας συμφέροντα, θα ενδυναμώνει τη διεκδικητικότητα μέχρι την νίκη.
Ψηλά το κεφάλι!
Να πάρουμε την οργάνωση του αγώνα στα δικά μας χέρια!
 
Η ανάγκη για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια είναι μία φλόγα που δε σβήνει. Όση προπαγάνδα κι αν πετάνε μέσα από τα ΜΜΕ τους. Κι αυτή τη φορά δε θα ξεπουλήσουμε την ελπίδα μας σε κανέναν.
Το μήνυμα δόθηκε με την απεργία: Κλιμάκωση του αγώνα!
Όλοι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στις 7 στο Σύνταγμα!
Να μην ψηφιστεί το 4ο και να ανατραπούν όλα τα μνημόνια!» 
Ν.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια: