Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Συνδικαλιστών-Εργαζομένων-Ανέργων για την Πρωτομαγιά


 
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ 11:00 π.μ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, 

η 1η Μάη του 1886 έγινε σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη, για το δικαίωμα στην εργασίας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για την κοινωνική απελευθέρωση. 

Είναι μια μέρα δικού μας απολογισμού, αναζήτησης και πάλης για τους ταξικούς αγώνες, για την προοπτική να νικήσουν οι αγώνες στο φόντο των σημερινών εκρηκτικών δυνατοτήτων και πρωτόγνωρων δυσκολιών της εποχής. 

Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αστικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ακολουθούν την ίδια αντιδραστική πολιτική της άγριας λιτότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της πνευματικής και πολιτιστικής λοβοτομής. Οι πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία-Αφγανιστάν-Ιράκ, συνεχίζονται και γενικεύονται με την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Τουρκίας. 

Η εργατική τάξη δε δημιούργησε την κρίση. Είναι κρίση ιστορική του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κρίση δομική, κρίση υπερσυσσώρευσης. Όλα τα μέτρα που παίρνουν είναι βαθιά ταξικά ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Τα παίρνουν από κοινού το ελληνικό κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ), με τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής. Από κοινού εξυπηρετούν την ανάγκη για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για τα κέρδη της εργοδοσίας και των πολυεθνικών. 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πλαίσιο λαιμητόμο για τους εργαζόμενους. 
  • Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μέσω της ήδη συμφωνημένης μείωσης του αφορολόγητου.
  • Άμεσες μειώσεις των συντάξεων με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
  • Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, πρώτα απ’ όλα στον τομέα της ενέργειας.
  • Συμφωνία για ματωμένα πλεονάσματα 3,5% για μετά το 2018, δηλαδή μνημόνιο για πάντα.
  • Μαζικούς-ηλεκτρονικούς πλέον πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και γης, που θα πολλαπλασιαστούν όταν τα κόκκινα δάνεια παραδοθούν στα κοράκια των τραπεζών.
  • Νέες περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες
Αυτοί που ορκίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιχειρηματικότητα, (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ο Λεβέντης, οι νεοναζί της ΧΑ που χτυπάνε και δολοφονούν συνδικαλιστές εργάτες με εντολή εφοπλιστών, αντιφασίστες αγωνιστές και πρόσφυγες), όλοι αυτοί μαζί έχουν κοινό στόχο να συντρίψουν τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, να επιβάλλουν τις αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» που θέλει ο ΣΕΒ και οι τραπεζίτες, για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

- Ρήξη με τους δανειστές και όλους τους εκμεταλλευτές – βιομήχανους – μεγαλέμπορους – ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, που αξιοποιούν τα μνημόνια για τα συμφέροντά τους. 

- Ανατροπή της βάρβαρης-αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ –ΔΝΤ – Κυβέρνησης, με τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα μπροστά. Παλεύουμε για άμεση ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων.

- Για αύξηση σε μισθούς και συντάξεις.

- Για άμεσες προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

- Για κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

- Για εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο των επιχειρήσεων κάλυψης των κοινωνικών αναγκών (ενέργεια, νερό, υποδομές) και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων.

- Ενάντια στο ρατσισμό.

- Για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για πρόσφυγες και μετανάστες.

- Για να καταγγελθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

- Για αποδέσμευση από την ΕΕ-Ευρώ. Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε τη διαγραφή του ληστρικού και τοκογλυφικού χρέους.

- Για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουν πορεία τα συνδικάτα. Ενάντια στον αστικοποιημένο-γραφειοκρατικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου, την ΕΕ, την οικονομία της αγοράς, τον ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστική η ταύτιση του εργοδοτικού συνδικαλισμού με την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν. Κόντρα στη συναίνεση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος και ξεπερνώντας τη λογική του ΠΑΜΕ που επιδιώκει ενότητα γύρω από τον εαυτό του. Κόντρα στην λογική του ΜΕΤΑ που παρουσιάζεται ως υπεύθυνη δύναμη. 

- Ενάντια στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΑΕΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), που δεν διαχωρίζεται από τον εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό και υπογράφει μνημονιακές συλλογικές συμβάσεις. 

Οργανώνουμε την αντίστασή μας, τσακίζοντας κάθε λογική διαχωρισμού, μακριά από φυλετικές και εργασιακές διακρίσεις, υψώνοντας τοίχο απέναντι στη ρατσιστική-φασιστική απειλή. Σαν μισθωτοί εκμεταλλευόμενοι, συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους και δεν έχουν ρόλο διεύθυνσης στην παραγωγή. 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: