Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τα στελέχη της ΔΑΚΕ έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, κι όχι μόνο! (Βαγγέλης Δεληολάνης)

Η παράταξη της ΔΑΚΕ έχει πέσει σε πολλά παραπτώματα, τόσο κατά την διάρκεια του χτεσινού 35ου Συνεδρίου όσο και σήμερα. 

Χτες συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, που δεν ήταν σύνεδρος, δεν είχε καν εκλεγεί αντιπρόσωπος, πιάστηκε κυριολεκτικά με τη γίδα στην πλάτη, όταν κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας καταγράφηκε, και από τις κάμερες των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, να σηκώνει την κάρτα άλλου αντιπροσώπου που δεν ήταν παρών. 

Η ψηφοφορία για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων είχε μεγάλη σημασία, η κρισιμότητά της τους οδήγησε να προσπαθήσουν πραξικοπηματικά και σε συμφωνία με την ΠΑΣΚΕ να περάσουν όλα τα σωματεία με μία ψηφοφορία θεωρώντας ότι η πλειοψηφία τους ακολουθεί. Αλλά για καλό και για κακό μία έξτρα ψήφος απόντος αντιπροσώπου δεν θα τους χαλούσε. Εξάλλου αυτό εξυπηρετούσε και το αλλαλούμ που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ώστε τέτοια φαινόμενα να περάσουν απαρατήρητα. 

Πιάστηκαν όμως στα πράσσα και τελικά το σώμα των συνέδρων δεν τους έκανε τη χάρη, επικυρώνοντας τις αποφάσεις του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, μη νομιμοποιώντας και απορρίπτοντας την εγγραφή όλων αυτών των σωματείων που δημιουργήθηκαν για να εξασφαλίσουν την απόλυτη κυριαρχία στο νέο ΔΣ του ΕΚΝΚ.

Σήμερα και αφού οι αποφάσεις του Συνεδρίου, του ανωτάτου σώματος των αντιπροσώπων των σωματείων, δεν τους άρεσαν ξαμολύθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να τις προσβάλλουν δικαστικά. Σε αυτό τους το άγχος επιχείρησαν να παραχαράξουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΚΝΚ της 23ης και της 30ης του Μάρτη. 
Δηλαδή να συντάξουν ένα κείμενο γράφοντας μέσα σε αυτό ότι τους συμφέρει και ότι τους βολεύει και να το παρουσιάσουν στα δικαστήρια ως «αντίγραφο πρακτικών του ΔΣ» για να ενισχύσουν την υπόθεσή τους. Όμως επειδή εκτός των άλλων είναι και τεμπέληδες ζήτησαν να το γράψει η υπάλληλος του Εργατικού Κέντρου. Όταν όμως, μέλος της ΤΑΞΕΝ, έλαβε γνώση του περιεχομένου και των αυθαίρετων «δηλώσεων» που αναγραφόταν σαν τάχα αυτολεξεί μεταφορά των ομιλιών στα προαναφερόμενα ΔΣ, απαίτησε από την υπάλληλο να τα διαγράψει, να μην υπακούσει στην «εντολή» των στελεχών της ΔΑΚΕ, να μην συμμετέχει σε πλαστογράφηση εγγράφου γιατί μπορεί να έχει συνέπειες. Εξάλλου τα πρακτικά, το καθαρογράψιμό τους, η θεώρησή τους είναι ευθύνη του Γενικού Γραμματέα και η επικύρωσή τους των μελών του ΔΣ. Το όποιο αντίγραφό τους επίσης είναι αρμοδιότητά του Γενικού Γραμματέα. 

Τα στελέχη της ΔΑΚΕ, τα πλέον διακεκριμένα και φωνακλάδικα, αφού είδαν ότι δεν τους βγαίνει το πλάνο, αφού εδώ και τώρα ήθελαν αυτό το «αντίγραφο», κυριολεκτικά όρμησαν στην υπάλληλο του ΕΚΝΚ, απειλώντας την και με ουρλιαχτά και φοβέρες προσπάθησαν να την εξαναγκάσουν σε συνεργία, ήταν τόσο δε το μένος τους που η υπάλληλος αναγκάστηκε, φοβούμενη για την ακεραιότητά της να καλέσει το 100!!! 

Η αστυνομία ήρθε κατέγραψε το περιστατικό και εκκρεμεί νομική συνέχεια!

Το να τα βάλουν δυο-τρεις ντεγλαράδες με μιά γυναίκα δε το λες και αντροσύνη μάλλον κατάντια!
Βλέποντας να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους τα στελέχη της ΔΑΚΕ άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους αλλά και να ξαναποδείχνουν το πόσο αδίστακτοι είναι. 

Τί άλλο θα δούνε τα μάτια μας; Όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από έναν μπαχτσέ που βγάζει τέτοια ...λουλούδια. Οι σύνεδροι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση τους όχι μόνο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αλλά και πριν απ’ αυτό και μετά απ’ αυτό. Να τους γυρίσουν την πλάτη, να συνταχθούν με την ΤΑΞική ΕΝότητα. Είναι ότι πιο τίμιο μπορούν να κάνουν.

Κοζάνη, 03/04/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: