Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Τεράστιες οι ζημιές στον εξοπλισμό από την κατολίσθηση πρανούς στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου (φωτογραφίες από το ατύχημα))

Εργατικό ατύχημα από κατολίσθηση πρανούς στο Ορυχείο Νότιου Πεδίου

σχόλιο από: Κόκκινο καμίνι

Τα ξημερώματα, (στις 1,30 πμ) έγινε κατολίσθηση από πτώση πρανούς στην τομή του εκσκαφέα Ε3 του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου. Τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά (σπασμένα πλευρά, μώλωπες κλπ) αλλά διέφυγε τον κίνδυνο ο Χειριστής του εκσκαφέα. Ο εκσκαφέας έπαθε τεράστιες ζημιές και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επισκευαστεί. Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το ύψος του πρανούς ήταν πολύ μεγάλο (25 έως και 30 μέτρα) και δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενες κλίσεις ασφαλείας. 

Τα τελευταία χρόνια λόγω "ανταγωνισμού και απελευθέρωσης ενέργειας" καταστρατηγούνται συστηματικά και ο μεταλλευτικός κανονισμός (ΚΜΛΕ) και οι κανονισμοί ασφαλούς εργασίας.

 *************************************************

 


kozan.gr: Πτώση πρανούς (γύρω στα 25μέτρα) στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ στον εκσκαφέα Ε3 – Ένας, ελαφρά τραυματίας, ηλικίας 50 χρονών


Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, γύρω στις 1:30, ξημερώματα Παρασκευής (3/3), σημειώθηκε πτώση πρανούς (γύρω στα 25 μέτρα), στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στον εκσκαφέα Ε3 (τομέας 7). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, το πρανές, να χτυπήσει, πλαγίως, το μηχάνημα, στον καδότροχο. Ο εκσκαφέας υπέστη εκτεταμένες, πλην όμως επισκευάσιμες ζημιές. Στο μηχάνημα, εκείνη την ώρα, βρισκόντουσαν, συνολικά, έξι άτομα, εκ των οποίων, ένας μόνο, ηλικίας 50χρονών (κάτοικος Κοζάνης), τραυματίστηκε, ελαφρά, στα πλευρά. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται, στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.
kozan.gr

H επίσημη ανακοίνωση του ΛΚΔΜ για την αποκόλληση πρανούς στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του ΛΚΔΜ

Στις 01:30 π.μ. της 03-03-2017 στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του ΛΚΔΜ από ακαριαία αποκόλληση πρανούς προκλήθηκε ζημιά στον εκσκαφέα Ε3.
Από το περιστατικό προκλήθηκε τραυματισμός του Α’ χειριστή του εκσκαφέα, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο της Επιχείρησης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.
Ο εκσκαφέας έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, οι οποίες είναι επισκευάσιμες.
Ευχαριστούμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε στο Νοσοκομείο Κοζάνης για την άμεση και αποτελεσματική φροντίδα στο συνάδελφο.
Από το ΛΚΔΜ

3 σχόλια:

nikos είπε...

τα πρανει δεν πεφτουν σε κλασμα δευτερολεπτου χρειαζονται χρονο καποιος δεν εκανε καλα την δουλεια του

nikos είπε...

τώρα είναι που η απο κάτω εκσκαφεις θα ... κολλήσουν και έτσι κινδυνεύουν να ξεμείνουν απο λιγνίτη η Καρδιά και ο Αγ.Δημητρης

nikos είπε...

Η ζημία είναι πρωτοφανείς και δημιούργησε για το όχι μακρινό μέλλων ενα τεράστιο bolt neckst με αποτέλεσμα να περιμένουμε να ..κολλήσουν ο Ε4, Ε5 Ε6 Ε7 λιγνιτική εκσκαφείς και διακινδυνευουν να σταματήσουν την τροφοδοτήσει και σε συνέχεια την λειτουργεία του ΑΗΣ Καρδιας(1200 MW) και Αγ.Δημητριο(1560 MW)