Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ! ΝΑ ΜΗ ΘΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ



ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

Ξημερώματα Παρασκευής 3/3/17, στη νυχτερινή βάρδια του νοτίου πεδίου και συγκεκριμένα στην τομή του Ε3 αποκολλήθηκε το πρανή με συνέπεια να παρασύρει τον εκσκαφέα και να τον κόψει στα δυο κυριολεκτικά τραυματίζοντας σοβαρά τον εργαζόμενο χειριστή που εργαζόταν εκεί . Ευτυχώς αποφευχθήκαν τα χειρότερα για τον εργαζόμενο .


Έχουμε επανειλημμένα  τονίσει σε όλους τους τόνους στην διοίκηση της ΔΕΗ ακόμα και στον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο & πρόεδρο πως δεν επιτρέπεται τη μείωση κόστους στην παραγωγή του λιγνίτη να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι ακόμα και με την ιδία τους τη ζωή, γιατί εκτός από την μείωση του προσωπικού υπάρχουν  προβλήματα  και στο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Για το συγκεκριμένο συμβάν η διοίκηση και αρμοδία στελέχη της επιχείρησης θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα που προκύπτουν:
  1. Τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφάλειας που προβλέπονται από τον ΚΜΛΕ για την ευστάθεια των πρανή. Είχαν το προβλεπόμενο ύψος και κλήση που προβλέπονται;
  2. Υπήρχαν ρήγματα  που επέτρεψαν σε νερά  να μπουν στο πρανή;
  3. Υπήρχαν διαστρωματώσεις με διαφορετικά υλικά στο πρανή που επηρέασαν την ευστάθεια του;.
Όλα αυτά να ερευνηθούν και αν υπάρχουν παραλήψεις να αποδοθούν ευθύνες
  • Να ελεγχθούν τα πρανή όλων των ορυχείων, αν τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και ευσταθείας, από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους όταν παρατηρούν η έχουν ενδείξεις να ενημερώνουν την ιεραρχία πριν πιάσουν δουλεία και να ενημερώνουν το συνδικάτο.
  • Ευχόμαστε στον συνάδελφο και στην οικογένεια του γρήγορη ανάρρωση και να βρεθεί σύντομα κοντά μας.
 Η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και δεν το θυσιάζουμε στο βωμό του κέρδους

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 4/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: