Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μεγαλειώδη τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα! Ξεπέρασαν τους 10.000 οι διαδηλωτές/τριες ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα!


 
Εντυπωσιακή η συγκέντρωση και η διαδήλωση στην Αθήνα, σήμερα Σάββατο, στις 3.00 μμ, στην Ομόνοια! Χιλιάδες Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες κατέκλυσαν την Ομόνοια και τη Σταδίου. Πολύ μαζική η παρουσία προσφύγων από το Ελληνικό, το Σκαραμαγκά, τη Μαλακάσα, το Λαύριο, το Σχιστό, τον Ελαιώνα και τις καταλήψεις στέγης City Plaza, Νοταρά, 5ο Λύκειο και άλλες. 



Μαζικότατα τα μπλοκ του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό με δυναμική τη συμμετοχή από τα εργατικά σωματεία, με ιδιαίτερη παρουσία των εκπαιδευτικών, των φοιτητικών συλλόγων και της νεολαίας, των συλλογικοτήτων από τις γειτονιές! 
Διακρίναμε μέσα στο μπλοκ του ΣΥΠΡΟΜΕ πανό από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, τα αυτοοργανωμένα Κοινωνικά Ιατρεία Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας, την Πρόταση Προοπτικής Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας, την Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας Υδραγωγείο, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περικλής, φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ, κ.α. .
Μαζικά  τα μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ, του Κυριακάτικου Σχολείου και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, του City Plaza και των άλλων καταλήψεων στέγης πλημμύρισαν τη Σταδίου. Συμμετείχαν ακόαμ πολλές συλλογικότητες καθώς και πολιτικές οργανώσεις όπως, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, η ΟΚΔΕ, η ΟΡΜΑ, η Α/Σ Π Ροσινάντε, η ΔΕΑ, το ΣΕΚ.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν από: ΑΔΕΔΥ ο Γρηγόρης Καλομοίρης, από το City Plaza πρόσφυγες, ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό) Ρέππα Ντίνα, από ΚΕΕΡΦΑ ο Κωνσταντίνου Πέτρος,  Κίνηση Απελάστε το ρατσισμό Κούρκουλας Θανάσης, Εκπαιδευτικά Σωματεία Τραγά Στέλλα, Δίκτυο Σπάρτακος Χαραλαμπόπουλος Νίκος, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χ.Α. Παπαδάκης Κώστας, Αντιφασιστικό Συντονισμό Κώστας Μπάρκας, Ροσινάντε Απόλλωνας Λιακόπουλος, από Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, από Πακιστανική Κοινότητα Τζαβέντ Ασλάμ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε και η Σταδίου σείστηκε  από τα συνθήματα, τις μουσικές, τον παλμό. -Open the borders, -No borders, no nations, stop the deportation, -Ψωμί ειρήνη λευτεριά-Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά.
Δείτε βίντεο από την ομιλία της Ντίνας Ρέππα στην Ομόνοια εκ μέρους του ΣΥΠΡΟΜΕ
Μπορείτε να δείτε το βίντεο και πατώντας εδώ 
 
Δείτε επίσης, εκτενέστερη ανταπόκριση, βίντεο με ομιλίες και στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο στην ιστοσελίδα Παντιέρα πατώντας εδώ
 
Παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ 
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ σωματείων, φοιτ. συλλόγων, συλλογικοτήτων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: