Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΟΧΙ στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας- ΝΑΙ στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ /ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ!

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Νέο μεγάλο ΟΧΙ στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας κι ακόμα πιο μεγάλο ΝΑΙ στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ /ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ!

Δεκάδες πλειστηριασμοί ήταν προγραμματισμένοι και για την Τετάρτη 22/2 στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, αφού στο παιχνίδι μπαίνουν πια η μια μετά την άλλη όλες οι τράπεζες με δεκάδες υποθέσεις που στην πλειοψηφία τους αφορούν κατοικίες. Ο ανυποχώρητος αγώνας όμως του κινήματος κατά των πλειστηριασμών φαίνεται να έχει πραγματικά αποτελέσματα και να μην επιτρέπει να φτάνουν καν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου παρά ελάχιστες μόνο από αυτές τις υποθέσεις, με βάση την απόφαση που το κίνημα επέβαλε στη Συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων για αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς που αφορούν κατοικίες με επισπεύδοντα (αρπαχτικό) τράπεζες, κράτος ή δήμους.

Μεταξύ των υποθέσεων που έφτασαν στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης υπήρχαν και 3 που αφορούσαν λαϊκή περιουσία (μαγαζί στους Αμπελόκηπους, γραφείο στην περιοχή Σφαγεία Θεσ/νίκης και χωράφι 2 στρ. στην Λητή) την οποία oι τράπεζες ήθελαν να αρπάξουν αλλά με τη μαζική παρουσία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ δεν το επιτρέψαμε.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν και ένας (ο πρώτος μετά από πολλούς μήνες) πλειστηριασμός που αφορούσε σε εργατική διεκδίκηση και συγκεκριμένα ένα ακίνητο της εταιρείας Super-Market Αρβανιτίδη/Καρυπίδη, με τον οποίο οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ζητούσαν να πάρουν μέρος από τα δεδουλευμένα τους. Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ όχι μόνο δεν εμποδίσαμε την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου πλειστηριασμού αλλά δηλώσαμε και τη συμπαράσταση και συμπαράταξή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων από την εργοδοσία στο Ειρηνοδικείο και όπου αλλού δίνουν τον αγώνα τους.


Συνεχίζουμε τον αγώνα μας 

ενάντια σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική 

σε κάθε επίπεδο!



Στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, στις 6:30μ.μ., στην ΕΔΟΘ, συζητάμε τα επόμενα βήματά μας και τη δική μας απάντηση στο νέο φόβητρο της κυβέρνησης για το λαό, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Και την επόμενη Τετάρτη 1 Μάρτη (και κάθε Τετάρτη) στις 3:30μ.μ., θα είμαστε και πάλι μαζικά, δυναμικά κι ανυποχώρητα στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: