Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κανένας άνθρωπος στα χέρια του Ερντογάν, να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία της κυβέρνησης με ΕΕ και Τουρκία

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου (τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) εκτιμά πως η απόφαση του Άρειου Πάγου για μη έκδοση στην Τουρκία των 8 αξιωματικών, που το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα, είναι μια απόφαση σημαντική για την προστασία των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αφορμή το πραξικόπημα, ο Ερντογάν έχει εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων, βασανισμών, φυλακίσεων όχι μόνο όσων κατηγορεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα αλλά πρώρα και κύρια του βασικού του εχθρού: της τουρκικής και κούρδικης αριστεράς, εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρξε κύμα συμπαράστασης στα δικαιώματα των 8 Τούρκων αξιωματικών και αντίδραση στην ρητή προσπάθεια της κυβέρνησης να τους εκδώσει σε ένα καθεστώς όπου όχι μόνο δεν θα είχαν δίκαιη δίκη, αλλά θα αντιμετώπιζαν βασανιστήρια και πιθανόν τη θανατική ποινή, όπως και τόσοι άλλοι κρατούμενοι σήμερα στις τουρκικές φυλακές! Η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν είναι αλα καρτ, ούτε προϋποθέτει οποιαδήποτε συμφωνία με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι υπηρετώντας στον τουρκικό στρατό πιθανώς συνέπραξαν και αυτοί σε επιχειρήσεις που καταπατούσαν τα δικαιώματα συνδικαλιστών, αριστερών, Κούρδων και κάθε είδους «αντιφρονούντα».
Χωρίς καμία αυταπάτη για το ρόλο της δικαιοσύνης, οφείλουμε να δούμε ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου εκθέτει ανεπανόρθωτα πριν από όλα το ελληνικό κράτος για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απέναντι σε Τούρκους αγωνιστές της δημοκρατίας που ζητούν άσυλο. Εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Με τον πιο επίσημο τρόπο αναγνωρίζεται πως η Τουρκία δεν αποτελεί ασφαλή χώρα, κατά συνέπεια η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για την κατάπτυστη συμφωνία με Τουρκία και ΕΕ που οδηγεί χιλιάδες πρόσφυγες, μετανάστες και αγωνιστές σε βίαιη απέλαση και επιστροφή στην, υπό ολοκληρωτικό καθεστώς, Τουρκία. Πλέον, μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου η συμφωνία αυτή είναι παράνομη, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει την υπογραφή της και να σταματήσουν άμεσα οι απελάσεις προσφύγων αλλά και αγωνιστών. Να τηρηθεί και για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους αγωνιστές η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων που τηρήθηκε και στην περίπτωση των 8 αξιωματικών.
Eνωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου (τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: