Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Αργία στα ορυχεία της ΔΕΗ το διήμερο της Πρωτοχρονιάς και τα Θεοφάνεια – Επιβεβαίωση του «e-ptolemeos.gr» ότι τηρήθηκε η αργία το τριήμερο των Χριστουγέννων


Αργία στα ορυχεία της ΔΕΗ για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και κατά την αργία των Θεοφανείων, προγραμματίζει η ΔΕΗ, στο πλαίσιο περικοπών των έξτρα αποδοχών των εργαζομένων στη βάρδια, όπως αντίστοιχη αργία ίσχυσε και το τριήμερο των Χριστουγέννων 24,25 και 26 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), Στέφανος Παλαβός.

palavos-stefan
Συγκεκριμένα ο κ. Παλαβός με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα της στήλης ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ της εφημερίδας μας, με τίτλο «Τελικά δούλευαν ή όχι τα ορυχεία το τριήμερο των Χριστουγέννων;», το οποίο αποκάλυψε ότι τηρήθηκε ο προγραμματισμός της ΔΕΗ για αργία τα Χριστούγεννα (δείτε εδώ).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα σας με τίτλο «Τελικά δούλευαν ή όχι τα Ορυχεία το τριήμερο των Χριστουγέννων ;» η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης του ΛΚΔΜ, διευκρινίζει τα εξής:

Ο σχεδιασμός του ΛΚΔΜ για την αργία στα Ορυχεία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων (24,25,26/12/16) τηρήθηκε, ενώ το ίδιο έχει   σχεδιαστεί να γίνει και κατά το διήμερο της Πρωτοχρονιάς (31/12/16 και 01/01/17) καθώς και κατά την αργία των Θεοφανείων (06/01/17).
– Οι αυξημένες ανάγκες κατανάλωσης των Ατμοηλεκτρικών σταθμών της περιοχής, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, επέβαλαν την λειτουργία σε «φούλ ρυθμούς»,  μόνο των εκσκαφέων που ήταν επιφορτισμένοι με την παραγωγή και διακίνηση λιγνίτη από τα Ορυχεία προς τους Σταθμούς, ήτοι  ένας ή δύο εκσκαφείς σε κάθε Ορυχείο.
Επίσης λειτούργησε και ένας αποθέτης σε κάθε Ορυχείο για την αποκομιδή της τέφρας των Σταθμών.
– Το ίδιο πλάνο λειτουργίας των Ορυχείων θα υπάρξει και για τις προσεχείς Αργίες, αφού οι ανάγκες κατανάλωσης των Σταθμών της περιοχής εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.»

Με εκτίμηση
Σ. Παλαβός
Δ/ντης ΔΕΛΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: