Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Σύγκρουση της ΠΕΝΕΝ και του Ε.Κ.Πάτρας, με αφορμή την δημιουργία διασπαστικού σωματείου στους ναυτεργάτες


Παρέμβαση έκανε στις 22/12/2016 ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στην εισαγγελία και στον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Πάτρας σχετικά με τις κραυγαλέες και διαπιστούμενες παρατυπίες που συντελέστηκαν στην εκλογική διαδικασία του ανωτέρω σωματείου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έθεσε υπόψη των δικαστικών αρχών πλήθος στοιχείων αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα της «Διοίκησης» και της «Εφορευτικής Επιτροπής» του παρασωματείου που θεωρούνται υπεύθυνοι για τις πρωτοφανείς παράνομες ενέργειές τους οι οποίες καταστρατηγούν την σχετική νομοθεσία αλλά και τις καταστατικές διατάξεις του ανωτέρω διασπαστικού σωματείου.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ζήτησε την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας καθώς και την παραπομπή και ποινική δίωξη των εμπλεκομένων προσώπων.
Μετά από αυτήν την παρέμβαση θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι δρομολογούνται τις επόμενες ημέρες καταιγιστικές εξελίξεις στο διασπαστικό αυτό μόρφωμα τις οποίες η ΠΕΝΕΝ είχε προαναγγείλει και σημειώνουμε ότι ήταν το μόνο σωματείο που πήρε την υπόθεση στην πλάτη του για να ματαιώσει τα σχέδια μιας αδίστακτης ομάδας η οποία ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό να προκαλέσει διάσπαση στο Ναυτεργατικό κίνημα καθώς και να εκθέσει το ιστορικό μας Σωματείο.
ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»!
Η ΠΕΝΕΝ συνεχίζοντας και εντείνοντας τις προσπάθειές της ενάντια στο διασπαστικό παρασωματείο «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» μετά από επισταμένη έρευνα και επικοινωνία με πολλές δεκάδες μέλη που έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς εξαπάτησης, θέλει να δημοσιοποιήσει τα παρακάτω νέα στοιχεία.
Το ανωτέρω παρασωματείο που βρήκε φιλοξενία και στέγαση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας από την Πρόεδρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με την καθοδήγηση ακροδεξιού κλακαδόρου του γνωστού Άδωνη Γεωργιάδη, η ομάδα που είχε την ευθύνη για την οργάνωση του Σωματείου προέβη σε μαζικές εγγραφές χωρίς τα υποτιθέμενα αυτά μέλη να υπογράψουν αίτηση εγγραφής, χωρίς να πληρώσουν την προβλεπόμενη συνδρομή, χωρίς να λάβουν ψηφοδέλτιο στο τόπο κατοικίας τους και χωρίς οι ίδιοι να ασκήσουν το δικαίωμα στην ψήφο τους!!!
Ήδη η ΠΕΝΕΝ έχει συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό καταγγελιών που αφορούν τις πρωτοφανείς παρατυπίες που σημειώθηκαν στην διάτρητη και άκυρη από κάθε πλευρά εκλογική διαδικασία και το επόμενο διάστημα θα ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη που έγινε σε βάρος εκατοντάδων Ναυτεργατών από την άθλια ομάδα η οποία οργάνωσε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε διατεταγμένη αποστολή την δημιουργία αυτού του παρασωματείου!!!!
Για τον σκοπό αυτό ήδη είναι σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ η οποία έχει ως στόχο την διαγραφή όλων των μελών της ΠΕΝΕΝ που με παράνομες και παράτυπες διαδικασίες έγιναν μέλη του ανωτέρω διασπαστικού σωματείου.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης της ΠΕΝΕΝ προς τις δικαστικές αρχές της Πάτρας διαπιστώθηκε ότι στο εκεί Πρωτοδικείο δεν υπήρχε επικυρωμένο μητρώο μελών του παρασωματείου, δεν υπήρχε αντίστοιχο αντίγραφο ταμειακά εντάξει μελών ούτε και ανάλογο επικυρωμένο αντίγραφο ψηφισάντων μελών!!! Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ διαπίστωσε ότι ανάλογα στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε έχουν κατατεθεί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στο οποίο φέρεται το διασπαστικό σωματείο ως μέλος!!!! 
Επίσης από έγγραφες καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ προκύπτει ότι σε μαζική έκταση έγινε υφαρπαγή ψηφοδελτίων μελών του παρασωματείου και παρανόμως άσκησαν το δικαίωμα ψήφου πρόσωπα άσχετα με αυτά που φέρουν την υπογραφή ως ψηφίσαντα μέλη!!!
Επίσης διαπιστώθηκε από την ίδια έρευνα ότι η ομάδα που έκανε εικονικές εγγραφές μελών – κατά παράβαση και αυτού του ίδιου του καταστατικού έγραφε μέλη στο σωματείο τα οποία δεν ανήκουν γεωγραφικά στις περιοχές που καλύπτει το καταστατικό!!!
Τέτοιες περιπτώσεις αφορούν μέλη που φέρονται ως εγγεγραμμένα αλλά και ψηφίσαντα και έχουν τόπο κατοικίας – καταγωγής την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι οποίοι ουδέποτε απασχολήθηκαν επαγγελματικά σε πλοία στην Πάτρα ή στα Ιόνια νησιά!!!
Τα παραπάνω περιστατικά τα οποία αποδεικνύονται με σχετικές καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ συνιστούν μια καραμπινάτη απόπειρα να στηθεί ο μηχανισμός του παρασωματείου με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα (μέσα από νέα τροποποίηση του καταστατικού τους) και αυτό να μετατραπεί σε πανελλαδικό σωματείο κατωτέρων πληρωμάτων!!!
...περισσότερα ΕΔΩ


Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει εντόνως τον αποτροπιασμό του για την μεθοδευμένη, αήθη και αντισυναδελφική συμπεριφορά κάποιων «συναδέλφων» της ΠΕΝΕΝ, σε βάρος του Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος».

Με τρόπο προβοκατόρικο και συμπεριφορά που παραπέμπει σε «συνδικάτα»…άλλης «φύσεως», «μορφής» και «σκοπού»…χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, χτυπούν λυσσαλέα το Σωματείο, επειδή δεν μπόρεσαν να παρεμποδίσουν και να ελέγξουν την μαζική προσχώρηση των συναδέλφων Ναυτεργατών και τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Σωματείου.
Τρομοκρατούν και απειλούν κάποιοι στην φερόμενη ως  (αντί)ΠΝΟ…ΠΕΝΕΝ.
Αλήθεια σε ποιους απευθύνεται η ΠΕΝΕΝ; Ένα Πρωτοβάθμιο «Σωματείο» είναι, όπως και το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Μόνο που οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου – μέλους μας, είναι από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα εν πλω και δουλεύουν σαν είλωτες, εν αντιθέσει με τους «διώκτες» τους, οι οποίοι φαίνεται ότι…εξασφαλίζουν με λιγότερο κόπο τα προς το ζην….
Προσπαθούν κάποιοι στην ΠΕΝΕΝ ν’ αμαυρώσουν προσωπικότητες και διαδικασίες. Τους απαντάμε ότι εξ ιδίων κρίνουν τ’ αλλότρια...
Το Ιστορικό Σωματείο Πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου & Αιγίου, τροποποίησε το καταστατικό του κατόπιν εντολής των μελών του μέσα από Γενική Συνέλευση.
Τα μέλη του δεν είναι «υπό ομηρία» στην ΠΕΝΕΝ. Το Σωματείο ήταν και είναι αυτόνομη  πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Αυτόνομη και Αυτοδιοίκητη Συνδικαλιστική Οργάνωση και όχι Παράρτημα της ΠΕΝΕΝ! Να το προσέξουν καλά αυτό κάποιοι στην ΠΕΝΕΝ, διότι όσοι κινούνται παράνομα και καταχρηστικά σε βάρος των συναδέλφων εργαζομένων, προσπαθώντας να παρεμποδίσουν τη δράση και τη λειτουργία μιας συνδικαλιστικής, πουλώντας μάλιστα «εκδούλευση» στις  υπερκείμενες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, μπορεί σύντομα να κληθούν να λογοδοτήσουν.
Το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων «Ο Άγιος Νικόλαος», έχοντας την αμέριστη ΣΤΗΡΙΞΗ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και όλων των Σωματείων της Δύναμης του, θα συνεχίσει  Δυναμικά  και Αταλάντευτα  να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών και ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: