Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Στη φωλια του Κουκου



Του  απεσταλμένου μας στη Χίο  Λουκή  Λάρα  .

ΠΗΓΗ:- www.anapodos.com

Λένε  ότι οι Χιώτες  είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι άνθρωποι .
Αυτό σημαίνει ότι σε βάζουν στο σπίτι τους  σε  κερνάνε χιώτικα γλυκά του κουταλιού  φτιαγμένα  από τις κυρίες της οικογένειας  και σου δίνουν τη δυνατότητα να  νοιώσεις ότι είσαι σαν στο σπίτι σου .
Με  τους πρόσφυγες όμως η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο για μια μερίδα πολιτών . Μικρή η μεγάλη δεν έχει σημασία .
Και βέβαια  θα περίμενε κανένας ότι  η  γνωστή  ... Ιερά Μητρόπολης της Χίου  δηλαδή η εκκλησία  θα έδινε ένα άλλο παράδειγμα που  ακούει στο Αγαπάτε  Αλλήλους .
Κάθε άλλο . 

Θα περίμενε  κανένας οτι ο  Μητροπολίτης Χίου θα άνοιγε διάπλατα  τις πόρτες των εκκλησιών  να βάλει μέσα στους ναούς  όλους αυτούς τους δυστυχισμένους  συνανθρώπους μας  μπάς και ζεσταθούν  από το φοβερό κρύο που  επικρατεί τις μέρες του Δεκέμβρη  στο νησί .
Θα περίμενε κανένας  οτι ο Μητροπολίτης Χίου  θα έδιχνε κάποιες ευαισθησίες  περισσότερες από αυτές που δείχνει  για το ντόπιο ποίμνιο  και θα απαιτούσε από τις ενοριακές επιτροπές  τους παπάδες και τους επιτρόπους των εκκλησιών που είναι πάμπολλες στο νησί  να  φιλοξενήσουν  έστω και μέσα στους ναούς αλλόθρησκους και δή μουσουλμάνους .
Κάτι τέτοιο δεν έγινε .
Να μολυνθούν οι ναοί από Μουσουλμάνους ? 
Πού ξανακούσθηκε κάτι τέτοιο .
Στις  δεκάδες οικογένειες  των προσφύγων  έστω και των μεταναστών  υπάρχουν πολλά μικρά παιδάκια  που  τουρτουρίζουν από το κρύο  πεινάνε και κυρίως ζούν σε μια τραγική κατάσταση . Και η Γαλανομάτα του  Αιγαίου  σφυρίζει αδιάφορα σαν να μην συμβαίνει τίποτα .
Ντροπή σας  ... Αγιοι  του νησιού .
Το λέμε αυτό γιατί  τουλάχιστον  στη Σούδα  η Οδύσσεια  των προσφύγων αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης .
Χωρίς νερό και θέρμανση  προσπαθούν  να  επιβιώσουν  πάνω σχεδόν στη θάλασσα  άνδρες γυναίκες και παιδιά  κυρίως από τη Συρία  αλλά και άλλες χώρες που βρέθηκαν  για κακή τους τύχη στη ...φιλόξενη Χίο .
Βέβαια  τον πρώτο καιρό  οι κάτοικοι έδειξαν μια φοβερή ευαισθησία για να περιθάλψουν τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες .
  Τη στιγμή αυτή ο Δήμαρχος του νησιού ο  ... κύριος  Βουρνούς με το επιτελείο του  τσακώνονται με τους υπέυθυνους  για τη φροντίδα  των μεταναστών για το ποιός θα  πληρώσει το ρεύμα ή το νερό  των προσφύγων .
Εκπληκτική περίπτωση  ανεγκέφαλων κυρίως της Δημοτικής Αρχής που βλέπει  με μίσος αλλά και αδιαφορία τηνμ παρουσία  των  προσφύγων στο νησί λές και τους  καταπατεί   το σπίτι τους . Από την άλλη πλευρά  μια μικρή ομαδούλα  φασιστοειδών  της Χρυσής Αυγής  καραδοκούν  για το πότε θα επιτεθούν στους πρόσφυγες  είτε  στη Σούδα είτε στη Βιάλ στο Χαλκειός  για να τους τελειώσουν .
Βλέπετε ο φασιστικός εσμός  λειτουργεί   κανονικά στη Χίο  και μάλλον   αρκετοί Χιώτες είτε τους ανέχονται  μια που τους ενοχλούν οι πρόσφυγες είτε  τους επιδοκιμάζουν  για να  κάνουν αυτοί  - οι Χρυσαυγήτες - τη βρώμικη δουλειά σε βάρος των  προσφύγων .
Ας μην ξεχνάμε  - ο Αναποδος το έχει  αναφέρει και σε άλλο ρεπορτάζ -  τη Χρυσή Αυγή στη Χίο την οργάνωσε γνωστός αξιωματικός  του ελληνικού στρατού που  υπηρετεί ακόμα στο νησί . Και η Αστυνομική Διεύθυνση  στη Χίο τί κάνει ? 
Είναι μια καλή ερώτηση  μπάς και ασχοληθεί  με  αυτό το συνοθήλευμα  και ο πολιτικός  τους προιστάμενος ο  κ.  Νίκος Τόσκας  . 
Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε  από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης  ο  πολιτικός  τους προιστάμενος  ζητούσε εδώ και καιρό  ενημέρωση  για τα καλόπαιδα  της Χρυσής Αυγής  φυσικά από την Αστυνομική Διεύθυνση   Χίου . 
Εδώ και μήνες  η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση  απαντούσε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τη δράση των  δολοφόνων  που  χάρη στον Κασιδιάρη και την παρέα του   σηκώνουν κεφάλι .
Ετσι ο κ. Τόσκας  έστειλε  στη Χίο ομάδα  άλλων αστυνομικών  από την Αθήνα  χωρίς φυσικά να ενημερωθεί η τοπική Αστυνομία  η οποία εξαιτίας των προσφύγων  έχει χάσει την ηρεμία της  και αναγκάζεται  να δουλεύει   κάπως εντατικά  . 
Μέσα σε δύο   τρείς μέρες η ομάδα των αστυνομικών από την Αθήνα  συγκέντρωσε μπόλικο  υλικό για τον φασιστικό εσμό  αλλά και τις  επαφές  των  ντόπιων  φασιστοειδών  τόσο με  αστυνομικούς όσο και άλλους ντόπιους παράγοντες .
Τη στιγμή αυτή χάρη στη δουλειά  των αστυνομικών από την Αθήνα  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης γνωρίζει επίσης  και πολλές άλλες λεπτομέρειες  για τους μέχρι προχτές επικεφαλής  της Αστυνομικής   Διεύθυνσης  Χίου  .
Άλλωστε  πλησιάζουν και οι κρίσεις  στην ΕΛ.ΑΣ.  που από φέτος θα γίνονται  μαζί με το Πυροσβεστικό Σώμα  από την αρχή του  χρόνου .
Για αρκετό διάστημα  καθήκοντα αστυνομικού διευθυντή στη Χίο  είχε ο αστυνομικός υποδιευθυντής  κ. Αυγερινός .
Πρίν από λίγους μήνες στη θέση του αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε ο  κ. Καλλέλης  από τη Μυτιλήνη .
Καθήκοντα υποδιευθυντή  εκτελούσε ο γνωστός  κ.  Κεβόπουλος .
Αυγερινός  και Κεβόπουλος  αποτελούσαν και αποτελούν ένα  αχτύπητο δίδυμο  της συμφοράς . Ο κ. Αυγερινός  όπως μάθαμε  το καλοκαίρι  στο χωριό Καλλημασιά  είχε τη χαρά να παντρέψει το γιό του επίσης αστυνομικό  που υπηρετεί στην Ασφάλεια της Χίου  με  νεαρή   Αλβανικής καταγωγής .
Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα .
Ομως ο συμπέθερος του κ. Αυγερινού  γνωστός Αλβανός και άριστος εργολάβος  απολαμβάνει στη Χίο μια ασυλία που ξεπερνά  κάθε προηγούμενο .
Μπορεί ανεμπόδιστα να δουλέυει  τις οικοδομές του ακόμα και τις Κυριακές και αργίες .
Από την άλλη  αρκετοί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου  για να στρογγυλέψουν το μισθό τους εργάζονται και σε άλλες εργασίες  όπως φυσικά και ο γιός του κ. Αυγερινού .
Θα μου πείτε  σε ενοχλεί αυτό ? 
Αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους σαν αστυνομικοί  όχι .
Έλα όμως  που πολλοί από αυτούς  όπως μας είπαν  ενοχλούνται  από τους μετανάστες και πρόσφυγες εξαιτίας των οποίων  έχασαν την ηρεμία τους και η υπηρεσία τους τους αναγκάζει να  δουλέψουν περισσότερο .
Να πάμε και στον κ. Κεβόπουλο .
Τον τελευταίο  καιρό πανηγυρίζει  μια που κατάφερε και η σύζυγός του διορίστηκε  στο νοσοκομείο Χίου .
Για μας κανένα πρόβλημα .
Εργαζόμενη γυναίκα είναι  και έχει κάθε δικαίωμα  στην όποια εργασία .
Αλλού είναι το πρόβλημα .
Πώς γίνεται  οι τρείς  πλέον ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας στη Χίο  οι κ.κ.  Καλλέλης, Αυγερινός και Κεβόπουλος να μην εχουν συλλαβει κανεναν απο αυτη την ομαδα της Χρυσης Αυγης .
Και όταν λέμε κανένα εννοούμε  κανένα . 
Λέτε να μην έχουν καμμία πληροφορία ?  Μα ο γνωστός  μπράβος της Χρυσής Αυγής που δέρνει  όποιον θέλει  και όποτε θέλει είναι  και πληροφοριοδότης  και του Κεβόπουλου και του Αυγερινού. 
Τι λέει για αυτά ο κ. Τόσκας ?
Πρόσφατα λένε οι πληροφορίες στη Χίο ο σημαρινός αστυνομικός διευθυντής  κ. Καλλέλης  κατέληξε και στο νοσοκομείο  με  προβλήματα καρδιάς .
Περαστικά από μας στον άνθρωπο  αλλά  τόσο πολύ συγχίζεται στη Χίο ? 
Και απο  ποιούς  αλήθεια ? 
Μήπως από τους υφισταμένους του  ή  τους  πρόσφυγες  ?  
ΑΝΑΠΟΔΑ     

ΠΗΓΗ: Προσφυγες ειμ. ολοι - www.anapodos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: