Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του Τάκη Τσίτσου -Ανακοινώσεις



Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το θάνατο του Τάκη Τσίτσου
Έφυγε σήμερα Δευτέρα 28/11, σε ηλικία 46 χρονών ο σύντροφος Τάκης Τσίτσος, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Γραφείου της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μετά από γενναία και μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.
Ο Τάκης Τσίτσος εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα και την ΚΝΕ από τα μαθητικά του χρόνια. Το 1989, απορρίπτοντας τη συναίνεση και τη συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις, συμμετείχε ενεργά στη συγκρότηση του ΝΑΡ. Από τότε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του, συνέβαλλε αποφασιστικά στην προσπάθεια επαναθεμελίωσης της κομμουνιστικής αριστεράς και στις μετωπικές πρωτοβουλίες συγκρότησης του αντικαπιταλιστικού πόλου.
Πρωταγωνιστική υπήρξε η συμβολή του στην διαμόρφωση της πολιτικής φυσιογνωμίας και λειτουργίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την ίδρυσή της, ενώ εκλέχτηκε δύο φορές μέλος της Κεντρικής Συντονιστική Επιτροπής της.
Ο σύντροφος Τάκης, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας, υπήρξε συνεπής και ακούραστος αγωνιστής, ταγμένος στην υπόθεση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέχρι και την τελευταία του πνοή. Θα λείψουν σε όλους μας η πολιτική του οξυδέρκεια, το χιούμορ και η ζωντάνια του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στον Πύργο Ηλείας, στις 2:30 μ.μ.
Για όσους επιθυμούν να παραβρεθούν στην κηδεία θα αναχωρήσουν πούλμαν στις 8:30 το πρωί από το Μουσείο στην Πατησίων. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6949526261 (Λουκάς Πετροκόκκινος)

…………………………………………………………………………………….
Τάσος Σταυρόπουλος -Γραμματέας Π.Ε του ΣΧΕΔΙΟΥ Β

Για τον φίλο, σύντροφο, συναγωνιστή και συμπατριώτη Τάκη Τσίτσο – μέλος του ΝΑΡ και της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ- που έφυγε από κοντά μας στα 46 του.
Δυστυχώς στη ζωή δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα κοινωνικά εμπόδια, αλλά και τους περιορισμούς  της φύσης που πολλές φορές δεν έχει κανένα «μέτρο»  στις επιλογές της. Για  τον Τάκη η ζωή ήταν πολύ φειδωλή.
Στα 46 του είχε να παλέψει και ενάντια στην επάρατο ασθένεια, για να κρατηθεί στη ζωή. Έχασε τη μάχη. Θα σε θυμόμαστε σύντροφε, γιατί  μέχρι την τελευταία στιγμή ήσουν μάχιμος και συνεπής στις ιδέες σου. Καλό σου ταξίδι.
28 ΝΟΕ 2016
   Τάσος Σταυρόπουλος
Γραμματέας Π.Ε του ΣΧΕΔΙΟΥ Β

…………………………………………………………………………………….

Αριστερή Συσπείρωση

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Τάκης Τσίτσος
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί πως τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/11 έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 46 ετών έπειτα από ηρωική και σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο Σύντροφος Τάκης Τσίτσος. Μάχη που την έδωσε με όλη του την δύναμη.
Ο Σύντροφος Τάκης γεννήθηκε το 1970 στον Πύργο της Ηλείας και εντάχτηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην ΚΝΕ, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μαζί με τους συντρόφους του το 1989 έδωσε την μάχη ενάντια στην συναίνεση και την υποταγή με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και Ζολώτα και εντάχτηκε στις γραμμές της ΚΝΕ – ΝΑΡ.
Η διαδρομή του συντρόφου Τάκη ήταν πλούσια σε εμπειρίες από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, την οργάνωση της αριστεράς και ήταν άμεσα εμπλεκόμενος και με σημαντική συμβολή στην συγκρότησης της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα.
Από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε είτε ως μαχόμενος δικηγόρος είτε ως μέλος πολικών οργάνων (μέλος ΠΣΟ και ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην 2η και 3η Συνδιάσκεψη, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ κ.α.) υπηρέτησε με συνέπεια και αξιοπρέπεια την πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση.
Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο για τους συντρόφους του στο ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την μαχόμενη ανατρεπτική αντικαπιταλιστική αριστερά.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους μας για τον χαμό του Συντρόφου Τάκη.
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την μνήμη του συντρόφου Τάκη είναι να ενισχύσουμε τον αγώνα μας για την κοινωνική χειραφέτηση με το ίδιο θάρρος και τόλμη όπως έκανε και ο ίδιος ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της μάχης του με τον καρκίνο αψηφώντας την πραγματικότητα και τα όρια της νόσου του.
Καλό Ταξίδι Σύντροφε
28/11/2016
Αριστερή Συσπείρωση

…………………………………………………………………………………….

Ανακοίνωση της ΕΠΠΔ (Τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Για το σύντροφο Τάκη Τσίτσο
Τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Παρέμβασης και Διαλόγου αποχαιρετούμε τον σύντροφο Τάκη Τσίτσο που έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 46 ετών.
Ο σ/φος Τάκης από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.
Ως μαχόμενος δικηγόρος αγωνίστηκε για την υπεράσπιση των πολιτικών κοινωνικών και δημοκρατικών ελευθεριών.
Για εμάς, τους συντρόφους και τις συντρόφισσές του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μείνει αξέχαστος για την αυταπάρνησή του, την αποφασιστικότητά του αλλά και το χαμόγελό του, ακόμα και στις δύσκολες ώρες.
Η υπόσχεση είναι μία, συνεχίζουμε τον αγώνα όπως έκανε κι αυτός στην τόσο γεμάτη αλλά, δυστυχώς, και τόσο σύντομη ζωή του.
Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους ανθρώπους του.
ΕΠΠΔ (Τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

…………………………………………………………………………………….

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε την απώλεια του αγωνιστή Τάκη Τσίτσου
Η επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν εκφράζει τα συλλυπητήριά της  στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο ΝΑΡ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

…………………………………………………………………………………….

ΑΡ.ΑΝ.: Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Τάκη Τσίτσο

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου Τάκη Τσίτσου, μέλους του γραφείου της ΠΕ του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ύστερα από γενναία και πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
Στρατευμένος στο κομμουνιστικό κίνημα από μαθητής, ο σ. Τσίτσος πήρε μέρος στη μεγάλη ανταρσία της ΚΝΕ ενάντια στη γραμμή της δεξιάς ενσωμάτωσης της Αριστεράς το 1989. Από τις γραμμές της ΚΝΕ-ΝΑΡ και του ΝΑΡ μετά παρέμεινε μέχρι το τέλος σταθερά στρατευμένος στην πάλη για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς και για την αναζήτηση νέων δρόμων κοινωνικής χειραφέτησης, τόσο σαν μαχόμενος δικηγόρος όσο και σαν πολιτικό στέλεχος.
Συναντηθήκαμε πολλές φορές στους δρόμους του αγώνα και της ριζοσπαστικής αναζήτησης με το σ. Τσίτσο, από τη φοιτητική ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι τις προσπάθειες για την ενότητα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτιμήσαμε την αγωνιστικότητα, την οξυδέρκεια και την συντροφικότητά του, αλλά και το σθένος με το οποίο αντιμετώπιζε τα προβλήματα υγείας του, γιατί παρέμεινε αγωνιστής σε κάθε όψη της ζωής του.
Με την έμπνευση από το παράδειγμά του, περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο σε καιρούς δύσκολους όπου καλούμαστε να δώσουμε σχήμα ξανά στο μέλλον της ανατροπής και της κομμουνιστικής προοπτικής, θέλουμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά και πιο ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των συντρόφων της Αριστερής Ανασύνθεσης στη μητέρα του Σία και στα αδέλφια του Άρη και Γιάννη, όπως και σε όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Καλό ταξίδι σύντροφε…
Αριστερή Ανασύνθεση
28 Νοεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: