Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Εργατική νίκη. Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός της ΒΙΟΜΕ (video)

By Plasticobilisim 
 Άλλη μια εργατική νίκη είχαμε σήμερα που μας γεμίζει χαμόγελα. Η δυναμική μαζική παρέμβαση εργαζομένων και αλληλέγγυων ματαίωσε την διαδικασία πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη επικράτησε πανηγυρικό κλίμα στους συγκεντρωμένους αφού για να ξεκινήσει νέα διαδικασία πλειστηριασμού απαιτείτε καινούρια αίτηση από τη σύνδικο κάτι αρκετά χρονοβόρο.

Είναι μια σημαντική νίκη αλλά ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ δεν σταματάει εδώ. Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε –και το οποίο απαλλοτριώσαμε από την σελίδα που διαθέτει στο facebook οΧρήστος Αβραμίδης- ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, Μάκης Αναγνώστου, μας λέει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα «μέχρι το εργοστάσιο να περάσει στα χέρια των εργαζομένων».
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζει ο ίδιος προειδοποιώντας το κράτος ότι σε παρόμοιες διαδικασίες όπως η σημερινή θα τους βρει πάλι απέναντι γιατί «δεν έχουμε σκοπό να χάσουμε αυτό που χτίσαμε με τόσο κόπο, αγωνιζόμενοι τόσα χρόνια». 
Τα λεγόμενα του εργαζομένου συνοδεύτηκαν με χειροκροτήματα και το σύνθημα «Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά, η BIOME θα μείνει σε χέρια εργατικά» να κυριαρχεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: