Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κλαυθμοί, Οδυρμοί, και Κατάρες από τους… «κοινωνικούς εταίρους» για την ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο



 Επιμέλεια: Νίκος Δινόπουλος
από: - e-KOZANH

Κλαυθμοί, Οδυρμοί, και Κατάρες από τους… «κοινωνικούς εταίρους» στο αστικό μπλοκ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ [ΣΥΡΙΖΑ]) για την ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο

Επιμέλεια: Νίκος Δινόπουλος
Από κείμενα του παρελθόντος σχετικά με τις αλλεπάλληλες «μετοχοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις» και «διασώσεις» της ΔΕΗ ΑΕ.
Με βάση το στερεότυπο ιδεολόγημα του αστικού μπλοκ εξουσίας, στο σύγχρονο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής δεν υπάρχουν ταξικοί αντίπαλοι αλλά «κοινωνικοί εταίροι» που εργάζονται για το «κοινό εθνικό συμφέρον» […].

Παράλληλα, υιοθετώντας τα στερεότυπα της αστικής κυρίαρχης ιδεολογίας των «κοινωνικών εταίρων», για «το τέλος των ιδεολογιών», «των διαχωριστικών γραμμών», το «τέλος της πάλης των τάξεων», το «τέλος της ιστορίας», δεν υπάρχουν ενδοαστικές ανταγωνιστικές αντιφάσεις· για τη σοσιαλδημοκρατία, για τη μεταμοντέρνα «ακηδεμόνευτη» σύριζα «κυβερνητική αριστερά» των κινημάτων, της αυτονομίας και της οικολογίας, όταν μερίδα ή μερίδες του αστικού μπλοκ εξουσίας ανταγωνίζονται - συγκρούονται για επιμέρους ζητήματα αναδιάρθρωσης του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστισμού των μονοπωλίων και εκδηλώνονται με τη μορφή επιμέρους αταξικών κινημάτων, θεωρούνται εξ ορισμού «προοδευτικά – αντισυστημικά» και στηρίζονται άμεσα ή έμμεσα, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, από τα αιτήματα και τους στόχους που βάζουν, μόνο και μόνο γιατί δρουν ενάντια στη δοσμένη κυβέρνηση του αστικού μπλοκ εξουσίας [1].

Από τη διεθνή ιστορική εμπειρία προκύπτει αβίαστα πως δίπλα στο «σκληρό πυρήνα» των κομμάτων της αστικής τάξης και των κεφαλαιοκρατών, η σοσιαλδημοκρατία και τα «αστικά εργατικά κόμματα» της μεταμοντέρνας «ακηδεμόνευτης» σύριζα «κυβερνητικής αριστεράς» των κινημάτων, της αυτονομίας και της οικολογίας πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται σαν εναλλακτική επιλογή εκτόνωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας στην πολιτική, και παράλληλα έδρασαν και δρουν σαν συμπληρωματική δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα που ελέγχεται από τις δυνάμεις του αστικού μπλοκ εξουσίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, σε συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ)».

Με αποτέλεσμα στις μέρες μας, σε μια απροκάλυπτα βάρβαρη ταξική κοινωνία, η πλειοψηφία της να είναι έρμαιο στην προπαγάνδα του αστικού μπλοκ εξουσίας, και γιατί στη μεγάλη της πλειοψηφία έχει εσωτερικεύσει την κυρίαρχη ιδεολογία και δεν θέλει να κοιτάξει στα μάτια την πραγματικότητα: η «αστική αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία», η «τοπική αυτοδιοίκηση», τα «αστικά εργατικά κόμματα και πολιτικές οργανώσεις», η σοσιαλδημοκρατία, η μεταμοντέρνα «ακηδεμόνευτη» σύριζα «κυβερνητική αριστερά» των κινημάτων, της αυτονομίας και της οικολογίας, το συνδικαλιστικό κίνημα -(συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ)- και γενικά όλες οι οργανωτικές δομές -που ηγεμονεύουν οι δυνάμεις του αστικού μπλοκ εξουσίας- που γέννησε στην ιστορική εξέλιξη η πάλη των τάξεων, που ήταν και είναι αναγκαίες για την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, να έχουν ενσωματωθεί - αφομοιωθεί στους μηχανισμούς εξουσίας του αστικού κράτους. Κατέληξαν στα χρόνια των μνημονίων, στα χρόνια της -σε εξέλιξη- αντεπανάστασης [2] του ιμπεριαλισμού, του χρηματιστικού μονοπωλιακού κεφαλαίου να είναι τα μέσα, τα αμορτισέρ που απορροφούν και εξουδετερώνουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, (Ευρωεκλογές και Δημοτικές - Περιφερειακές εκλογές: Κόμματα και τάξεις στην εποχή του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού).

«Πολλά λέγονται, πολλά γράφονται, πολλές οι δηλώσεις για «σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες» όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική των «ιδιωτικοποιήσεων», του «ανταγωνισμού» και της «ανάπτυξης»… Ακόμα περισσότερες είναι οι σπαραξικάρδιες εκκλήσεις στους βουλευτές της Δυτ. Μακεδονίας που στηρίζουν την πασοκονεοδημοκρατική συγκυβέρνηση, στους πολιτικούς παράγοντες -εκλεγμένους και μη- στην περιφέρεια και τους δήμους, αλλά και στους φορείς της περιοχής μας να παρέμβουν στην κεντρική κυβερνητική – πολιτική εξουσία για να μην υλοποιηθεί η πώληση της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ”», (Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση της «Μικρής ΔΕΗ»).

«Βουλευτές, εκλεγμένοι στους δήμους και την περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, εκλεγμένοι και μη πολιτευτές και πολιτικοί παράγοντες, οι φορείς, η ΓΕΝΟΠ, τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα που ελέγχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ του ΣΥΡΙΖΑ, οι μητροπολίτες, όλη η ραχοκοκαλιά του μηχανισμού εξουσίας του αστικού μπλοκ, όλος ο μηχανισμός ελέγχου και χειραγώγησης της πασοκονεοδημοκρατικής συγκυβέρνησης με πύρινα «πολεμικά διαγγέλματα» δηλώνει αποφασισμένος να δώσει «σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες» για να μην πουληθεί η “μικρή ΔΕΗ”», (Ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ»: «Τρέλα είναι να κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα»).
[...]
Για όλα αυτά, αλλά και για όσα δεν αναφέρονται στο κείμενο, στους "αγώνες τους"(;!) στα «αγωνιστικά τους συλλαλητήρια» και στις «διαδηλώσεις» τους να μείνουν μόνοι τους χωρίς την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στη Δυτ. Μακεδονία. Η συμμετοχή στα καλέσματά τους είναι τεκμήριο πως ακόμα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να χειραγωγούν τις τοπικές κοινωνίες, είναι τεκμήριο στη διαπάλη τους για μερίδιο εξουσίας στο εσωτερικό του αστικού μπλοκ. 

Σημειώσεις
---------------------
[1] Red Notebook, Σιμονίδα Αργυράκου Για την εξέγερση στην Ουκρανία, «Το έργο που είχαν μπροστά τους οι αριστεροί στην Ουκρανία σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Όσες από τις αριστερές ομάδες δεν περιφρόνησαν την εξέγερση και κατέβηκαν στους δρόμους του Κίεβο, εκδιώχθηκαν από τους ακροδεξιούς.[…] 

Βλέποντας αυτό το αποτέλεσμα, κάποιοι στην Αριστερά τείνουν να παίρνουν μέρος ενάντια στους διαδηλωτές (ταυτίζοντάς τους με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ)  ή, στην καλύτερη περίπτωση, να κρατάνε μια παγερά ουδέτερη στάση. Ξεχνάνε, όμως, δύο πράγματα. Πρώτον, ότι όταν κινούνται οι μάζες, αποκτούν εμπειρίες και αυτοπεποίθηση ότι μπορούν οι ίδιοι να αλλάξουν εκείνα που οι από πάνω δεν τολμάνε. Αυτοί που ξεσηκώθηκαν ενάντια σε μια φιλορώσικη κυβέρνηση, δεν θα διστάσουν πολύ αύριο να κάνουν το ίδιο απέναντι σε μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, όταν κι αυτή τους απογοητεύσει. Δεύτερον, ότι στην περίπτωση της Ουκρανίας, μιας χώρας που βλέπει με ελπίδα ό,τι έρχεται από τη Δύση, η στάση τη Ευρωπαϊκής Αριστεράς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο».
[2] «[…] Ιδιότυπες αντεπαναστάσεις είναι ο βοναπαρτισμός και ο φασισμός.
Στον βαθμό που αποκτά κοινωνικά ερείσματα, η αντεπανάσταση αυτοπροβάλλεται και θεωρείται προσωρινά ως φορέας του νέου, ως επανάσταση. 

Η περίπλοκη δυναμική του συσχετισμού επανάστασης - αντεπανάστασης στην ιστορία εκδηλώνει τον μη γραμμικό χαρακτήρα της κοινωνικής ανάπτυξης, η οποία χαρακτηρίζεται και από παλινωδίες, οπισθοδρομήσεις και τυχαιότητες. Μια περιορισμένη θεώρηση της εν λόγω δυναμικής ανάγει το πρόβλημα στην ύπαρξη κάποιου μοιραίου "θερμιδοριανού νόμου", κατά τον οποίο η αντεπαναστατική μετεξέλιξη και η παλινόρθωση της παλαιάς τάξης πραγμάτων είναι αναπόφευκτη για κάθε επανάσταση (Λ. Έντβαρντς, Ντ. Πίττι, Κ. Μπρίντον - ΗΠΑ). Η επικράτηση της αντεπανάστασης φτάνει να αυτοανακηρύσσεται ως τέλος της Ιστορίας (Φουκογιάμα - ΗΠΑ). Αλλά μόνο η προοπτική θεώρηση της ιστορίας μας επιτρέπει να εντάξουμε τις ήττες του πρώτου ρεύματος των επαναστάσεων -οι οποίες μάλιστα, εφ' όσον εκδηλώνονται αρχικά στην καθυστερημένη περιφέρεια, στους "ασθενείς κρίκους" του κυρίαρχου παγκοσμίου συστήματος, κληρονομούν, προκαλούν και αναπαράγουν ανεπίλυτα προβλήματα- στη νομοτέλεια που διέπει την ανάπτυξη της ανθρωπότητας ως ολότητας», ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, Διδάσκων: Δημήτρης Πατέλης, Επίκουρος Καθηγητής.
***
“Σπάρτακος”: «ΥΠΕΡέβαλαν» εαυτόν και ΠΑΣΑ λογική ΥΠΕΡ του ΥΠΕΡταμείου, ΝΑΙ= ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Πηγή: kozan.gr
Ξεπερνώντας κάθε κώδικα ΗΘΙΚΗΣ-ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ & ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τον κόσμο που με την ψήφο του, τους έστειλαν στα έδρανα της Βουλής προσδοκώντας ότι θα αγωνιστούν και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο του τόπου τους, οι Κυβερνητικοί Βουλευτές της Κοζάνης και της Φλώρινας ψήφισαν ΝΑΙ στην ένταξη της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ σε ένα υπερταμείο που έχει δήθεν «προορισμό» την αξιοποίηση των εταιριών.
Ψήφισαν ΝΑΙ σε ένα πολυνομοσχέδιο που κλονίζει συθέμελα  τη ΔΕΗ, την περιοχή μας, την οικονομία, τους καταναλωτές.
Για μία ακόμα φορά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για αυτή την περιοχή, «εξ οικείων τα βέλη» αφού με το ΝΑΙ τους οι Βουλευτές κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποσυνδέσουν την περιοχή από το μαύρο χρώμα του λιγνίτη και να την συνδέσουν με το μαύρο που θα φέρει η ανεργία, η φτώχεια, η οπισθοδρόμηση.
Εφεξής, οι εν λόγω κύριοι καθίστανται δωσίλογοι και σαφώς υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία, η οποία είμαστε σίγουροι ότι έχοντας εμπεδώσει απολύτως την νεοφιλελεύθερη λογική της …αξιοποίησης, θα τους αξιοποιήσει δεόντως.
***
Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας: Η ΔΕΗ μπαίνει ολοταχώς στην πλήρη ιδιωτικοποίηση & η περιοχή σε δραματικές εξελίξεις
Πηγή: kozan.gr
2 οικολόγοι βουλευτές άλλαξαν το νόμο για τα νερά
Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας  σιώπησαν.
Εντύπωση μας προκάλεσε η στάση των κυβερνητικών βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι ενώ ενημερώθηκαν πλήρως:
Α. για τις αρνητικές εξελίξεις που ανοίγει η μεταφορά της ΔΕΗ στο υπερταμείο.
Β. για την λειτουργία της αγοράς λιγνιτικής ενέργειας με τα ΝΟΜΕ
Γ. για τον περιορισμό και την απαξίωση των λιγνιτών
και ενώ οι παραπάνω εξελίξεις οδηγούν τη ΔΕΗ σε πλήρη ιδιωτικοποίηση και την περιοχή σε ταχύτατο μαρασμό δεν αντέδρασαν ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, σε αντίθεση με τους  2 οικολόγους βουλευτές οι οποίο δεν πείστηκαν από τις δεσμεύσεις του κυρίου  Σκουρλέτη και αντέδρασαν αναγκάζοντάς την να περάσει ειδικό άρθρο για την μη ιδιωτικοποίηση των νερών.
Αλήθεια κύριοι βουλευτές τι ανάγκη υπήρχε να προστεθεί η εν λόγω διάταξη εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως δεσμεύεται ο υπουργός;
Το Εργατικό Κέντρο Πτολ/δας  καλεί όλες τις δυνάμεις της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα στις δυσμενέστατες εξελίξεις που προοιωνίζοντα για τη ΔΕΗ και την περιοχή μας.
***
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Κύριοι βο(υ)λευτές δεν ΑΝΤΕΞΑΤΕ!!!!
Πηγή: kozan.gr
Με συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση ενέταξε τις στρατηγικές επιχειρήσεις της χώρας μας στο υπερταμείο, προσφέροντας για 99 χρόνια την ..αξιοποίηση τους στους τοκογλύφους δανειστές, ξεχνώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Αθετώντας όλα αυτά που ως αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια είχε ως προτάγματα, ότι το ρεύμα και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά και δεν πωλούνται!!!!
Μάλιστα, αποκαλούσανε ξεπουλητές, όσους θα τολμούσαν να το πράξουν.
Σήμερα αυτοί που ψηφίσανε ΝΑΙ τι είναι;;;;;;;
Δεν είναι ξεπουλητές της Δημόσια Περιουσίας;;;;;;;;
Κύριοι βουλευτές των Νομών Κοζάνης – Φλώρινας.
Με επιστολή που σας απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», την Δευτέρα 26/9/2016 με Αρ. Πρωτ:4667 σας επισημαίναμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, να μην συμβάλετε με την θετική σας ψήφο, στο ξεπούλημα του Δημοσίου πλούτου και της Περιοχής που εκπροσωπείτε.
Ζητήσαμε από εσάς, να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού της Δυτικής Μακεδονίας που εκπροσωπείτε στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να μείνετε στην συνείδηση των πολιτών ως άξιοι εκπρόσωποι τους.
Δυστυχώς δεν ΑΝΤΕΞΑΤΕ!!!!!!
Κύριε Δημητριάδη, Μουμουλίδη, Θεοφύλακτε, Ντζιμάνη, Σέλτσα, εχθές φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων!!!!!
Δεν σκεφθήκατε την επόμενη μέρα, ξεχάσατε ότι στα έδρανα της βουλής βρισκόσαστε και με την ψήφο των εργαζομένων στην ΔΕΗ, δεν υλοποιήσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και το κυριότερο που ΞΕΧΑΣΑΤΕ!!!, είναι ότι έρχονται και οι επόμενες εκλογές!!!!!
Σας επισημάναμε ότι, εάν συνηγορήσετε με την ψήφο σας στο ξε-πούλημα του Τόπου μας και της ΔΕΗ, θα είστε Ανεπιθύμητοι στην Περιοχή!!!
Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να το υλοποιήσουμε διότι υποκύψατε και συμβάλατε με την θετική σας ψήφο, να περάσει με 152 από την βουλή το πολυνομοσχέδιο!!
Κύριοι βο(υ)λευτές.
Μάλλον δεν καταλάβατε ότι, ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας δεν δίνει ΛΕΥΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ!!!!
Μπορεί να συγχωρεί την άγνοια ή την αδιαφορία, όμως την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΤΕ!!!!!!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ
***
Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Αδιανόητο να ξεπουλιούνται επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών
Πηγή: kozan.gr
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης εκφράζει την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων φορέων.
Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και το νερό, όπως και το ρεύμα, να περάσει στα χέρια των ιδιωτών, καθιστώντας ακόμη και το βασικότερο αγαθό για τον άνθρωπο, εμπόρευμα.
Αυτή η απόφαση είναι η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας , της ανάπτυξης και του μέλλοντος της χώρας και των παιδιών μας.
Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρως υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών και τις άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων τους, δίνει βορά στα χέρια των ιδιωτών βασικά κοινωνικά αγαθά. Ενταφιάζει οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση και εντάσσεται χωρίς καμία ντροπή στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης, δηλαδή στην χωρίς όρια κερδοφορία του κεφαλαίου μέσω ιδιωτικοποιήσεων και με τη ταυτόχρονη κατάργηση των όποιων μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και απαιτούμε να καταργηθεί το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: