Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συμμορίες των Αθηνών - Η κυρία του κυρίου

 
Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ» 
Συμμορίες των Αθηνών

Δεν ξέρουμε πώς το είδατε εσείς, αλλά αυτή η κόντρα κυβέρνησης (μεγάρου Μαξίμου για την ακρίβεια) - Στουρνάρα εμάς μας θύμισε πόλεμο συμμοριών. Θέλει το Μαξίμου να διορίσει δική του διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής. Ο Στουρνάρας, που έχει τη σχετική εξουσία, την οποία αντλεί από τη Φρανκφούρτη και όχι από την Αθήνα, αρνείται. Κι όταν πάνε να του φορτώσουν αυτή την ηγεσία, δε διστάζει να την απορρίψει. Αμέσως, η οικονομική αστυνομία μπουκάρει στο σπίτι του Στουρνάρα, που είναι δηλωμένο και ως έδρα του «μαγαζιού» της συζύγου του, σηκώνει χαρτιά, σκληρούς δίσκους και τα παρόμοια, ενώ η σύζυγος καταγγέλλει ότι στόχος είναι ο Στουρνάρας και όχι η ίδια.

Πέφτουν στη μέση οι «ειρηνοποιοί», ο Στουρνάρας καλείται στο Μαξίμου όπου συναντιέται με τον Τσίπρα παρουσία του Δραγασάκη (σε ρόλο Μπαν Κι Μουν), και στο τέλος ανακοινώνουν συμβιβαστική λύση, η οποία επί της ουσίας είναι αυτή που ήθελε ο Στουρνάρας, ενώ σώνονται μόνο τα προσχήματα για το Μαξίμου.

Αφού έγινε το «ντιλ» και οι δύο πλευρές ξεκαθαρίζουν πως ουδέποτε είχαν αντιπαλότητα και πως η έρευνα (παρουσία εισαγγελέα!) στην έδρα της Στουρνάραινας είναι γεγονός άσχετο από τη διαμάχη για την Τράπεζα Αττικής!
Η κυρία του κυρίου

Η σύζυγος του Στουρνάρα είναι επιχειρηματίας και κάνει μπίζνες με το Δημόσιο. Η εταιρία της ερευνήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς για δουλειά που πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία διαφθοράς σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, για την περίοδο 2011-2013, ήταν βέβαιο ότι κάποιον έλεγχο θα υφίστατο και η εταιρία της συζύγου Στουρνάρα, δεδομένου ότι συμμετείχε στην κοινοπραξία που πήρε το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», που είναι το ερευνώμενο ως σκανδαλώδες.

Αντί να περιοριστεί στα τυπικά («η εταιρία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπός της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο»), η σύζυγος Στουρνάρα έδωσε αμέσως πολιτική χροιά στην έρευνα, κάνοντας την εξής δήλωση: «Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι' αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!».

Την ώρα που συνεχιζόταν ακόμα η έρευνα στα γραφεία της εταιρίας της συζύγου Στουρνάρα, ο σύζυγος Στουρνάρας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησε (sic!) για την έρευνα στην εταιρία της συζύγου του. Ο Τσίπρας του είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και οι δυο τους συμφώνησαν ότι οι δικαστικές αρχές είναι ανεξάρτητες και τους έχουν εμπιστοσύνη. Επίσης, επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό αυτό δε θα επηρεάσει τη συνεργασία τους για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

Αυτά διέρρευσαν από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου και ο Στουρνάρας δεν τα διέψευσε. Δεν έκανε, όμως, και καμιά δήλωση (ή δήλωση κύκλων ή έστω διαρροή) για να ανασκευάσει την καταγγελία της συζύγου του. Δε ζήτησε καν από την ίδια να κάνει, αν όχι ανασκευή, τουλάχιστον κάποιο «μάζεμα» της δήλωσής της, ότι διώκεται πολιτικά (από την κυβέρνηση, προφανώς), λόγω του συζύγου της. Τα συμπεράσματα δικά σας.
από: e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια: