Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ακυρώνεται η εγκατάσταση επικίνδυνων αποβλήτων στο Ορυχείο Καρδιάς



 Δεκτή έκανε το ΣτΕ την αίτηση ακυρώσεως της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 
 Πηγή: e-ptolemeos.gr
Ακυρώθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 175510/14.10.2014 απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Έγκριση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ)» για την εγκατάσταση απόθεσης και διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περιοχή των Ορυχείων Καρδιάς της Δ.Ε.Η. Α.Ε., καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση ακυρώσεως που είχε ασκήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Διαβάστε τη σχετική ενημέρωση που απέστειλε η δικηγορική εταιρεία ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Ν.Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, η οποία κοινοποιείται και προς τον Εκτελεστικό Γραμματέα της περιφέρειας κ. Π. Αργυριάδη και προς τον Γεν. Διευθυντή ΑΝΚΟ Α.Ε. κ. Γ. Αμανατίδη:
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα.
Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι με την απόφαση 1682/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως που είχαμε ασκήσει εκ μέρους της Περιφερείας σας και ακυρώθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 175510/14.10.2014 απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Έγκριση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ)» για τηνεγκατάσταση απόθεσης και διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περιοχή των Ορυχείων Καρδιάς της Δ.Ε.Η. Α.Ε. (ΑΔΑ: ΒΧΗΒ0-37Ε). Σημειώνεται μάλιστα ότι το Δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως τους ισχυρισμούς που προβάλλαμε με την ανωτέρω αίτηση ακυρώσεως. Κατά τον τρόπο αυτό, μετά την ακύρωση της ως άνω αποφάσεως του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφεύχθηκε οριστικά ο υπόψη ιδιαίτερα σοβαρός κίνδυνος δραστικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.
Η απόφαση θα σας αποσταλεί αμέσως μόλις καθαρογραφεί.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: