Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Με μαζική συνέλευση ιδρύθηκε η "διΕΕξοδος"

Με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων όλων των ηλικιών και από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου στο πάρκο στο Θησείο στην Αθήνα ηιδρυτική Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ «διΕΕξοδος».
Στην κατάμεστη πλατεία πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με δεκάδες ομιλητές. Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8.00 με άνοιγμα από τον Νίκο Κρασάκη, μέλος του προσωρινού συντονιστικού της Πρωτοβουλίας. Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Φλώρα Νικολιδάκη, η οποία παρουσίασε εκ μέρους του προσωρινού συντονιστικού την Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας «διΕΕξοδος».
Στη συνέχεια μίλησε ο Νίκος Καπιτσίνης,μέλος της καμπάνιας για αριστερή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, LEXIT, ο οποίος μετέφερε εμπειρίες από την παρέμβαση στο Βρετανικό δημοψήφισμα και τον αγώνα που διεξάγεται καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα για brexit.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις από αγωνιστές, ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και πλήθος τοποθετήσεις οργανώσεων, κινήσεων και συλλογικοτήτων για τη συμμετοχή στην Πρωτοβουλία Αγώνα «διΕΕξοδος».
Η συνέλευση ενέκρινε την Διακήρυξη της πρωτοβουλίας και συζήτησε για την συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής και γραμματείας.Αποφασίστηκε επίσης η «διΕΕξοδος» να προχωρήσει σε αντίστοιχες συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας αλλά και γειτονιές και δήμους στην Αττική, ώστε να δημιουργηθούν παντού επιτροπές της Πρωτοβουλίας Αγώνα «διΕΕξοδος», ενώ συνεχίζεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών για την στήριξη και συμμετοχή στην Πρωτοβουλία.
Η "διΕΕξοδος" καλεί σε μαζική συμμετοχή την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην συγκέντρωση για τον 1 χρόνο από το περήφανο λαϊκό ΟΧΙ που επιμένει και αγωνίζεται ενάντια στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: