Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ρατσιστικές – εθνικιστικές κορώνες από τον δήμαρχο Σερβίων - Βελβεντού και του χρυσαυγήτη περ. συμβούλου


Δυτ. Μακεδονία, Περιφερειακό Συμβούλιο για το προσφυγικό
Διακοπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Ο Ν. Κουρκούτας της «Χρυσής Αυγής» αποκάλεσε τους πρόσφυγες/μετανάστες ως «κοπρίτες»!
Πηγή: kozanimedia.gr
από:e-KOZANH
Ένταση και διακοπή είχαμε πριν από λίγο στο εν εξελίξει Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας για το προσφυγικό, όταν ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει η «Χρυσή Αυγή» Νίκος Κουρκούτας χαρακτήρισε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στα ανά τη χώρα Κέντρα ως «κοπρίτες»!

Η λέξη του αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις πολλών περιφερειακών συμβούλων από όλες τις πλευρές που του ζήτησαν να ανακαλέσει, κάτι που έπραξε «για να σας κάνω το χατίρι», όπως είπε…

Ωστόσο η ένταση συνεχίστηκε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Κωτσίδης διέκοψε τη συνεδρίαση για δέκα λεπτά
***
Η φράση-πρόκληση του χρυσαυγίτη Ν. Κουρκούτα για τους πρόσφυγες:
«Δεν καλέσαμε κανέναν εδώ να μας πει πώς περνάει με αυτούς τους κοπρίτες»
«Αν δεν ανακαλέσει να διακόψετε» φώναξε ο Θ. Καρυπίδης

Πηγή: kozanimedia.gr

Οι έντονες αντιδράσεις από την Ζεμπιλιάδου-Βήττα-Δείτε το βίντεο! 

Νέο παραλήρημα και ψεύδη του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Α. Κοσματόπουλου για τους πρόσφυγες

Πηγή: kozanimedia.gr

«Λοιδωρούν τις καμπάνες, κατεβάζουν σημαίες και σταυρούς και οι δικοί μας γκρεμίζουν τα εκκλησάκια για να εγκατασταθολυν πρόσφυγες…»

«Εγώ αμα είναι Σύριοι και ορθόδοξοι χριστιανοί φιλοξενώ 500…όχι στο Δήμο, αλλά και μέσα στα κτήματά μου»

Δείτε το βίντεο 

Εν μέσω αντεγκλήσεων η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Προσφυγικό - Οι καλοί πρόσφυγες, οι κοπρίτες πρόσφυγες, ο Ιεροκήρυκας Δήμαρχος και το αποπαίδι της Δυτικής Μακεδονίας
Πηγή: prlogos.gr

Εν μέσω διαφωνιών ξεκίνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προσφυγικό για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί κατά της συνεδρίασης.

 Αρχικά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας πήρε το λόγο και παρουσίασε την κατάσταση του προσφυγικού στη Δυτική Μακεδονία από τη στιγμή που έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία στην Κοζάνη μέχρι και σήμερα και στη συνέχεια κατέθεσε έγγραφα και επιστολές τα οποία είχαν αποσταλεί και αφορούσαν το προσφυγικό. Στη συνέχεια άναψαν και πάλι τα αίματα με τις δηλώσεις του κ Νικόλαου Κουρκούτα ο οποίος παίρνοντας το λόγο ανέφερε χαρακτηριστικά "γιατί δεν καλέσατε και κάποιον από τις άλλες περιοχές να μας πούνε πως τα γλυκοπερνάει με αυτούς τους κοπρίτες" με τον Περιφερειάρχη κ Θεόδωρο Καρυπίδη να  ζητάει να διακοπεί η συνεδρίαση αν δεν ανακαλέσει ο κ Κουρκούτας το οποίο και έγινε μετά από μερικά λεπτά.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης το λόγο πήρε ο κ Κοσματόπουλος ο οποίος μίλησε για τη στάση που κρατάει ο δήμος Σερβίων - Βελβεντού απέναντι στο προσφυγικό λέγοντας χαρακτηριστικά "δεχόμαστε να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες αλλά θέτουμε ως απαράβατο όρο να είναι Σύριοι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί".

Επίσης το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος είπε πως ο δήμος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια εκείνες τις μέρες για να αντεπεξέλθει και αυτό το οφείλει στους εθελοντές κυρίως, ακόμα ανέφερε πως "το να διαχειρηστούμε 50.000 πρόσφυγες δεν είναι ό,τι χειρότερο γιατί άλοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων". Στη συνέχεια μιλώντας ο περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής κ Νικόλαος Κουρκούτας για ακόμα μια φορά απευθύνθηκε στον κ Ιωαννίδη λέγοντάς του πως "αν φορούσατε και ράσο θα ήσασταν ένας πολύ ωραίος Ιεροκήρυκας" και τον ρώτησε αν γνωρίζει πως κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους οι πρόσφυγες προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Γρεβενών  Γιώργος Δασταμάνης δυσαρεστημένος ανέφερε "Ακούω πολλά για τον Δήμο Κοζάνης και τίποτα για τα Γρεβενά. Ορισμένοι που κάνετε τις "παρθένες" δε γνωρίζετε για 2,5 χιλιάδες πρόσφυγες στα Γρεβενά οι οποίοι απειλούν την πολιτισμική ισότητα;".  Ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως "Είμαστε το αποπαίδι της Δυτικής Μακεδονίας".
*** 
Με εντάσεις ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το προσφυγικό

Πηγή: kozani.tv

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας έκτακτα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με μοναδικό θέμα το προσφυγικό.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν και οι Δήμαρχοι περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το τι προτίθενται να κάνουν σχετικά με το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων σε περιοχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: