Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εργαζόμενοι στη Γαλλία καταλαμβάνουν και πυρηνικά εργοστάσια


Μετά την απεργία στα διυλιστήρια που οδήγησαν σε χορήγηση καυσίμων με δελτίο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, επεκτείνονται και τα πυρηνικά εργοστάσια.
Εργαζόμενοι σε πυρηνικές μονάδες δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργατικές συνελεύσεις. Το ίδιο θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στις μεταφορές.

Τα ξημερώματα οι αστυνομικές αρχές επιχείρησαν για την άρση του αποκλεισμού του διυλιστηρίου στο Ντουσί-Λε-Μιν, στα βορειοανατολικά της χώρας.
Την προηγούμενη ημέρα, μετά την αστυνομική επέμβαση σε διυλιστήριο στο Φο-συρ-Μερ, o Γάλλος πρωθυπουργός κ. Μανουέλ Βαλς είχε διαμηνύσει πως θα κρατήσει σκληρή στάση για να ανοίξουν τα διυλιστήρια.
Η Γαλλία έχει αρχίσει εδώ και δύο ημέρες να αντλεί από τα στρατηγικά της αποθέματα σε πετρελαϊκά προϊόντα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τροφοδοσίας που έχουν προκαλέσει οι απεργιακές κινητοποιήσεις και ο αποκλεισμός μονάδων της πετρελαϊκής βιομηχανίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Έξι από τα οκτώ γαλλικά διυλιστήρια υπολειτουργούν ή είναι αποκλεισμένα.
Από την πλευρά του, το ισχυρότερο συνδικάτο της Γαλλίας CGT διαμηνύει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την απόσυρση του εργασιακού νόμου.
Το CGΤ έχει καλέσει σε απεργία για το διάστημα 3-5 Ιουνίου των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και στα λιμάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: