Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Όταν το ΠΑΜΕ χάνει την ψυχραιμία του


Αντωνόπουλος Παύλος

Η επίθεση του ΠΑΜΕ κατά των Παρεμβάσεων στο πρόσωπο του Προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χρήστου Ζαγανίδη, ιστορικού στελέχους των Παρεμβάσεων και του εκπαιδευτικού κινήματος, συνεχίζεται. Αντί να αντιληφθούν τα στελέχη του ΠΑΜΕ την κρισιμότητα της περιόδου και να προσπαθήσουν να συμβάλλουν στην ενότητα των ταξικών δυνάμεων του κινήματος για να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα των μέτρων που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στρέφονται κατά των αγωνιστών που στέκονται στην πρωτοπορία των αγώνων, φοβούμενοι μη χάσουν την ηγεμονία στο κίνημα, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μοναδικό εμπόδιο στην πολιτική τους των ήπιων διαμαρτυριών είναι η πολιτική της σύγκρουσης, της ρήξης με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του, η πολιτική του να κάνεις πολιτική για τους εργαζόμενους.

Σε νέα ανακοίνωση του ΠΑΜΕ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε την αήθη επίθεση κατά του Χρήστου Ζαγανίδη και των Παρεμβάσεων μέσω της Προέδρου της Δάσιου, αναφέρεται: “Όσο για τις εκκρεμότητες, που υπήρχαν στο διελμικό ταμείο, με διαχειριστή τον πρόεδρο της Ε' ΕΛΜΕ, στέλεχος των Παρεμβάσεων, όντως αναφέρονται γενικά στην ανακοίνωση, χωρίς να εξειδικεύονται. Αυτό, όμως, κανονικά, θα έπρεπε να ικανοποιήσει τις Παρεμβάσεις. Θα έπρεπε να τις χαροποιήσει, γιατί δε μιλάει η ανακοίνωση για τους απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ και κοινοχρήστων, ύψους εκατοντάδων ευρώ, που ήθελε να παραδώσει, στην Α' ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ - εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων. Κατά τη γνώμη των δυνάμεων των Παρεμβάσεων, στην Α' ΕΛΜΕ, έπρεπε να παραλάβουμε το ταμείο καταχρεωμένο; Τη στιγμή που η κάθε ΕΛΜΕ καταβάλλει 600 ευρώ το χρόνο στο κοινό ταμείο; Ακόμα και μόνο από τέσσερις ΕΛΜΕ να δίνονταν οι συνδρομές, ο διαχειριστής του διελμικού ταμείου, πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ και στέλεχος των Παρεμβάσεων είχε στα χέρια του 2400 ευρώ το χρόνο. Και οι λογαριασμοί απλήρωτοι;”
Αυτό είναι το “έγκλημα” του Χρήστου και των Παρεμβάσεων! Αυτές είναι οι “σοβαρές καταγγελίες που τους βαραίνουν για την οικονομική διαχείριση από τον εκπρόσωπό τους στην Ε' ΕΛΜΕ, πρόεδρο και ταυτόχρονα ταμία, την περσινή χρονιά”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ!!! Ότι δεν πλήρωσε τη ΔΕΗ και τα Κοινόχρηστα και θα υποχρεωνόταν η Κα Δάσιου να το κάνει, Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης να πάει να τα πληρώσει!!! Όχι ότι “έφαγε” τα χρήματα ο Χρήστος και είπε ότι πλήρωσε τους λογαριασμούς. Όλα αυτά αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας! Και γιαυτό το λόγο καταγγέλλουν το Χρήστο Ζαγανίδη και τις Παρεμβάσεις για ατασθαλίες και για βαριά παραπτώματα!!!
Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ αυτή την αλήθεια μόνο αποκαθιστούσε και μάλιστα με τον πιο ανώδυνο τρόπο για τις Παρεμβάσεις. Δεν έπρεπε να ειπωθεί η αλήθεια; Γιατί τέτοια αγωνία να καταδικαστεί ένα σωματείο προκειμένου να στηρίξουν την παράταξη τους; Γιατί τέτοιος πανικός που και η απλή αναφορά των γεγονότων τους ενοχλεί τόσο;”
Αν πράγματι ήταν έτσι και δεν είχε καμιά σημασία για το ΠΑΜΕ, γιατί η Κα Δάσιου φρόντισε να μοιράσει αυτήν την ανακοίνωση στους Προέδρους των ΕΛΜΕ κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης Προέδρων της ΟΛΜΕ; Για να εκφράσει την αγανάκτησή της που θα υποχρεωνόταν να πάει αυτή να πληρώσει τους λογαριασμούς;
Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ, αντί να κατασκευάζετε αντίπαλους, σας έχουμε έτοιμους. Είναι το Κεφάλαιο, η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όπως είπε κάποιος “ο Καπιταλισμός βρε ηλίθιε” (μάλλον θα αναφερόταν σε μένα)! Και για να πέσει ο ελέφαντας δεν του πετάμε στραγάλια, ένα ανά τρεις μήνες. Δεν βάζουμε την Κυβέρνηση να καθορίσει πότε θα κάνει το εργατικό κίνημα απεργία, όπως έκανε το ΠΑΜΕ με τη 48ωρη φάντασμα για το ασφαλιστικό. Γιατί θα μας βάζει να απεργούμε Σαββατοκύριακα, καλοκαίρι στις άδειες μας ή τα βράδια που θα κοιμόμαστε. Ο “κόφτης” θέλει Κόφτη. Κατά μέτωπο επίθεση από το εργατικό κίνημα. Ας το τολμήσουμε, όλοι μαζί.
αντιγραφή από Φ/Β  -
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: