Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εμπλοκή στην ΟΕΝΓΕ: Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών χωρίς προεδρείο έως τον Ιούνιο

Η ΔΗΠΑΚ προτείνει το προεδρείο να είναι αναλογικό, δηλαδή στην πρώτη δύναμη αναλογεί ο πρόεδρος, στη δεύτερη ο γραμματέας και στην τρίτη ο αντιπρόεδρος.

Χωρίς προεδρείο παραμένει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), την ώρα που τα κυβερνητικά μέτρα πέφτουν...βροχή.
Από τις αρχαιρεσίες της 10ης Απριλίου, προέκυψε μία πρωτοφανής, αλλά και περίπλοκη κατάσταση, η οποία δεν αναμένεται να αντιμετωπιστεί πριν τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη ΔΗΠΑΚ ήρθε πρώτη, λαμβάνοντας 7 έδρες και 53 ψήφους.
Επτά έδρες, αλλά μικρότερο αριθμό ψήφων, έλαβαν οι παρατάξεις ΕΚΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 52 ψήφους και “Μέτωπο” (ΣΥΡΙΖΑ) με 49 ψήφους.
Ακολούθησαν οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) με 33 ψήφους και 4 έδρες και η “Συμπαράταξη” (ΠΑΣΟΚ) με 13 ψήφους και 2 έδρες.

Στη συνεδρίαση της 20ής Απριλίου δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί προεδρείο, για τον εξής λόγο:
Από την κατανομή των εδρών, περισσεύει μία, η οποία – σύμφωνα με την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη – ανήκει δικαιωματικά στην πρώτη παράταξη, η οποία σχηματίζει έτσι προεδρείο.
Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη εμφανίζεται να έχει προτείνει το εξής: Η μία έδρα να δοθεί κατόπιν κλήρωσης σε μία από τις τέσσερις παρατάξεις που έχουν από επτά έδρες.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), αυτό θυμίζει “λοταρία” και δεν γίνεται αποδεκτό.

Αντιπαράθεση

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΠΑΠ και “Μετώπου”.
Με σχόλιό του, ο επικεφαλής του “Μετώπου” Δημήτρης Βαρνάβας θεωρεί πως αποτελεί αυθαιρεσία η απόπειρα των αριστεριστών να χαράξουν διαχωριστικές γραμμές μνημονιακών – αντιμνημονιακών, κατατάσσοντας τον εαυτό τους στη δεύτερη κατηγορία και αποζητώντας εναγωνίως – πλην ατυχώς - να συναθροιστούν με τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.
Ο κ. Βαρνάβας αναρωτιέται “...τι θα μπορούσαν να επιτύχουν εάν συνωμοτούσε το σύμπαν και τους επέτρεπε να υλοποιήσουν την ιδεοληψία τους ουδέποτε το έχουν δημοσιοποιήσει. Ίσως και οι ίδιοι το αγνοούν”...

Αλισβερίσι

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ υπογραμμίζουν πως αλισβερίσια και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι για τη διαμόρφωση των συσχετισμών θα τους βρουν απέναντι.
Ζητούν η σύνθεση του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ να αποτυπώνει τους συσχετισμούς του συνεδρίου και μάλιστα χωρίς αποκλεισμούς.
Το προεδρείο να είναι αντιπροσωπευτικό, αναλογικό, δηλαδή στην πρώτη δύναμη αναλογεί ο πρόεδρος, στη δεύτερη ο γραμματέας και στην τρίτη ο αντιπρόεδρος.
 Εμπλοκή στην ΟΕΝΓΕ: Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών χωρίς προεδρείο έως τον Ιούνιο - Περίθαλψη & Ασφάλιση - Ειδήσεις - Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: