Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.( ΒΙΝΤΕΟ-Φωτογραφίες)









 
Αντοπολεμική συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κοζάνη.
Σε ανακοίνωση της η Aριστερή Παρέμβαση ανέφερε:
Tο προσφυγικό/μεταναστευτικό δράμα δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο τους ίδιους
τους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων.
Όπως δειχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, είναι καθρέπτης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης που αιματοκυλά λαούς και διαλύει χώρες για τα οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου και εκτρέφει τα εξαμβλώματα τύπου ISIS, σπέρνοντας άνεμους και θερίζοντας θύελλες στο εσωτερικό των χωρών της Ε.Ε., όπως έδειξαν οι βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Είναι συμφωνία που αποδέχεται το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και που αναγνωρίζει την Τουρκία ως «ασφαλή τρίτη χώρα» ικανή να υποδέχεται πρόσφυγες, ενώ εκεί δεν εφαρμόζεται η Σύμβαση της Γενεύης. Είναι συμφωνία που επισημοποιεί τις ρατσιστικές ξενοφοβικές πολιτικές χωρών της Ε.Ε. και τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας προς Βορρά από ιταλούς αστυνομικούς και αυστριακούς στρατιωτικούς, ενώ καλωσορίζει το ΝΑΤΟ και του αναθέτει τη «φύλαξη» των συνόρων της Ε.Ε. προς Ανατολάς.
Είναι χαρακτηριστικό πως το ίδιο το σύστημα που γεννά τον πόλεμο και τη βαρβαρότητα, το ίδιο καταδιώκει τους φτωχούς που δημιουργεί, δηλαδή όλους εμάς που συνθλιβόμαστε και πληττόμαστε από τους πολέμους και την αντεργατική πολιτική που έχει εξαπολύσει προκειμένου να θεριέψει την κερδοφορία του.
Γι’ αυτό, λοιπόν, επειδή η προσφυγιά και τα μνημόνια είναι πλευρές του ίδιου πολέμου, επειδή οι πολιτική που ασκείται στο προσφυγικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πολιτικές μεθοδεύσεις κεφαλαίου και ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των λαών, θεωρούμε πως η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πάλη, η πάλη ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ που καταδυναστεύουν τους λαούς, οφείλει να γίνει ευρύτερα υπόθεση των φοιτητικών συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών που δραστηριοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Στην εποχή που η ζωή είναι διακύβευμα και τίθεται από αμφισβήτηση, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι φοιτητές οι άνεργοι μόνο όφελος έχουν να αγωνιστούν από κοινού με τους μετανάστες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διεκδικώντας δικαιώματα για όλους.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, στηρίζουμε και καλούμε στην αντιπολεμική- ιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Κυριακή 10 Απρίλη και ώρα 12 στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, για να διατρανώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις αιτίες του πολέμου που προκαλούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, για να συμβάλλουμε στην κοινή δράση εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων,σωματείων, λαικών συνελεύσεων για την ανάπτυξη του αντιπολεμικού κινήματος στην περιοχή.
Να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας:
-στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους πολέμους και τους βομβαρδισμούς.
-την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τους πρόσφυγες, μεταφέροντας την πολεμική ένταση στο Αιγαίο, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά επικινδυνη εξέλιξη για το λαό μας, για όλους τους λαούς.
-τις αποφάσεις της ΕΕ για να επαναπροωθήσεις, εγκλεισμό, απελάσεις προφύγων και τη συμφωνία για την Τουρκία, την Ευρώπη φρούριο.
-στον εγκλεισμό, φυλακίσεις, απελάσεις, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.

Να απαιτήσουμε:
-Να σταματήσουν οι πόλεμοι
-Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή
-Καμία συμμετοχή στους νατοικούς σχεδιασμούς
-Προστασία των προσφύγων, άσυλο σε όλους, να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσει ο φράχτης, ελευθερία, δικαιώματα, στέγη, σίτιση για όλους.
-Να ακυρωθεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν σχόλια: