Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Νέο Θανατηφόρο στα Ορυχεία της ΔΕΗ


Το ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη," παρά τις δυσκολίες λόγω των ημερών, κάλεσε τους εργαζόμενους και βγήκε για διαμαρτυρία στον πεζόδρομο της Κοζάνης ώρα 7.00 μμ. Γιατί πλέον και το θανατηφόρο Εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας έγινε υπόθεση ρουτίνας, περνάει σαν μην έγινε τίποτα, κρίμα τον καημένο και τέλος. Μεγάλη απόδειξη γι αυτό είναι ότι η ΔΕΗ δεν έστειλε ούτε καν εκπρόσωπο στην κηδεία του άτυχου συναδέλφου, κρίνοντας ότι και αυτή η εθιμοτυπική παρουσία είναι περιττή. Κοντεύουμε να ουδετεροποιηθούμε ακόμα και στο θάνατο των συναδέλφων μας. Απόδειξη ότι δεν προκηρύχθηκε για άλλη μια φορά απεργία, στάση εργασίας, διαδήλωση, διαμαρτυρία ούτε από τη ΓΕΝΟΠ, ούτε από τα μεγάλα Πρωτοβάθμια Συνδικάτα. 
Από το ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη" μοιράστηκε προκήρυξη και έγιναν ανακοινώσεις από μικροφωνική για το θανατηφόρο και καταγγέλθηκαν οι υπαίτιοι. Το κέρδος, η απελευθέρωση ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση σκοτώνει. Απαιτήθηκε πιστή τήρηση των μέτρων Ασφάλειας, γενναίες προσλήψεις προσωπικού για να σταματήσει η εντατικοποίηση, 5η βάρδια και ανθρώπινα ωράρια στα Ορυχεία. Να γίνει επιτέλους τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων στην Περιοχή γιατί για τα Ορυχεία δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός. Να καταργηθεί το δουλεμπόριο και οι αμέτρητες εργολαβίες.


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ
ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ

Το Συνδικάτο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου 2015 στον κεντρικό πεζόδρομο Κοζάνης και ώρα 7.00μ.μ

Ακόμα ένα θανατηφόρο ατύχημα προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των κυβερνητικών -εργοδοτικών εγκλημάτων που τα τελευταία χρόνια έγιναν στην ΔΕΗ και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Σημειώθηκε χθες το βράδυ στο ορυχείο Αμυνταίου, καθώς, λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτρολογικού τύπου, έχασε τη ζωή του 42χρονος συνάδελφος μας, πατέρας 3 παιδιών.

Ο άτυχος συνάδελφος εργαζόταν στην βάρδια του ορυχείου στο οποίο το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο γιατί  κυβέρνηση , διοίκηση της ΔΕΗ  και με την σιωπηλή συγκατάθεση του εργοδοτικού συνδικαλισμού σχεδιάζουν να ξεπουλήσουν σε ιδιώτες, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των εργαζομένων. .
Ο ίδιος συνάδελφος εργαζόταν στις βάρδιες που οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες, τα ωράρια εργασίας είναι εξουθενωτικά και κάτω από σκληρές  συνθήκες που οι  ίδιοι κύριοι της διοίκησης σε πλήρη συμφωνία με τα εργοδοτικά συνδικάτα συντηρούν επί χρόνια αρνούμενοι να εφαρμόσουν την νομοθεσία για πενθήμερο – οκτάωρο και να προχωρήσουν σε προλήψεις προσωπικού που χρειάζονται ώστε να  κρατήσουν σε ασφαλή λειτουργία τα Ορυχεία και τους Ατμοηλεκτρικούς σταθμούς.
Δεν αρκεί να κλαίμε με κροκοδείλια δάκρυα σε κάθε θανατηφόρο ατύχημα
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης είναι κανιβαλισμός. Δεν έχει καμιά σχέση με τον ψευδεπίγραφο ρεαλισμό που επικαλούνται οι υπεύθυνοι.


Οι εργαζόμενοι δεν έχουν σκοπό να ανεχτούν άλλο:
·         Τους δολοφονικούς σχεδιασμούς για περισσότερα κέρδη βαμμένα με το αίμα εργατών.
·         Την έλλειψη προσωπικού και  τα βάρβαρα ωράρια που σχεδιάζουν και συντηρούν στα ορυχεία.
·         Την μη τήρηση κανόνων ασφάλειας προσωπικού.


Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
1.    Άμεσα προσλήψεις τακτικού εργατοτεχνικού προσωπικού που να καλύπτει όλες τις θέσεις που χρειάζονται για ανθρώπινα και νόμιμα ωράρια εργασίας.
2.     Να τηρούνται όλοι οι μεταλλευτικοί κανονισμοί και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας.
3.   Δουλειά με σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις. Όχι στην ανασφάλεια και στον φόβο των εργαζομένων μέσο ξεπουλήματος και εργολαβοποίησης της ΔΕΗ.

 
Το γραφείο τύπου

Κοζάνη 8/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια: