Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Φιλοβασιλικοί, ακροδεξιοί, χουντικοί...όλοι χωρούν στο νέο κόμμα εκτός... των χρυσαυγιτών βουλευτών!


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανακοίνωση του νέου πολιτικού σχηματισμού που τοποθετείται στα «δεξιά της ΝΔ», με πρωτεργάτες τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο. Μετά από δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη οι... γερόλυκοι της Δεξιάς που φλερτάρουν με ακροδεξιές και φιλοβασιλικές αντιλήψεις, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου το όνομα του νέου σχηματισμού.


Οι εμπνευστές του πολιτικού εγχειρήματος διεκδικούν τον χώρο μεταξύ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής και προσπαθούν να χτίσουν τη δική τους πολιτική εστία δίπλα στη «δεξιά πολυκατοικία», όπως είχε αποκαλέσει τον χώρο της Κεντροδεξιάς στο παρελθόν ο γνωστός για τις παροιμιώδεις ατάκες του Γ. Καρατζαφέρης. Το πολιτικό στίγμα του νέου φορέα έγινε αμέσως διακριτό από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης στις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το νέο κόμμα θα αναβιώσει τις αξίες του συνθήματος «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», οπαδός του οποίου είναι και ο Τ. Μπαλτάκος. Σε αυτό τον πολιτικό καμβά ο νέος φορέας υποδέχεται όλα τα... λουλούδια της ελληνικής ακροδεξιάς υψώνοντας... φράκτη μόνο στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτηρίζουν νεοναζιστικό μόρφωμα.




Φιλοβασιλικοί, ακροδεξιοί και συμπαθούντες του καθεστώτος της χούντας φαίνεται ότι είναι ευπρόσδεκτοι στον νέο φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί με συνιστώσες που θα διατηρούν την οργανωτική τους αυτονομία, αντιγράφοντας το μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναρριχηθεί στην κυβέρνηση. Πολύ κοντά στο νέο εγχείρημα βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος ηγείτο του πολιτικού σχηματισμού ΠΑΤΡΙΔΑ, αλλά και ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας που αποτελείται κατά κύριο λόγο από απόστρατους αξιωματικούς και συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014. Ρατσιστικές αντιλήψεις «Κόκκινο πανί» για τον νέο σχηματισμό, που φλερτάρει με αντισημιτικές, ομοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, είναι το σύμφωνο συμβίωσης ενώ η ηγετική ομάδα καλλιεργεί τις σχέσεις της με τους «ακραίους» μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος, μάλιστα, εμφανίστηκε στη σύναξη στο Βελλίδειο όπου ευλόγησε την πορεία του νέου κόμματος. Ο «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς», όπως έχει χαρακτηρίσει ο Γ. Καρατζαφέρης το νέο πολιτικό εγχείρημα, έχει βάλει στο στόχαστρο τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ, τους φιλοβασιλικούς που δεν έχουν πολιτική στέγη αλλά και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, όπως της Ενωσης Κεντρώων και της Τελείας του Απ. Γκλέτσου, που ψήφισαν από αντίδραση τους συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς. Το όνομα της νέας κίνησης θα αποκαλυφθεί στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απορριφθεί ο τίτλος Καθαροί Ελληνες και προκρίνεται ο Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός, ενώ συζητείται να ηγηθεί ως πρόεδρος του κόμματος ο Γιώργος Καρατζαφέρης και γενικός γραμματέας να αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο μιας συλλογικής ηγεσίας. Ο γνωστός νομικός και πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκος, κινούνταν έντονα στο παρασκήνιο τον τελευταίο καιρό για τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

«Εφαγε πόρτα» όμως από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκο και κατευθύνθηκε προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που είχε βγει νικητής από μία δικαστική περιπέτεια στην οποία κατηγορούνταν για μίζες από το υπ. Εθνικής Αμυνας. Για τον Γ. Καρατζαφέρη ήταν η χρυσή ευκαιρία να κάνει δυναμικό come back επιστρέφοντας στα παλιά του λημέρια. Ετσι οι δύο «γερόλυκοι» της Δεξιάς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τον νέο φορέα, ο οποίος θα θυμίζει δεξιό κόμμα «τύπου Σαρκοζί» ή το κόμμα των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών. Ως προς το πολιτικό του στίγμα, ο νέος φορέας αναμένεται να τοποθετηθεί στον χώρο του αντιμνημονίου και του ευρωσκεπτικισμού.

Ο Τάκης Μπαλτάκος φλερτάρει ανοιχτά με την ιδέα του Grexit, λέγοντας σε συνομιλητές του ότι «ως πότε η πιο ασθενής οικονομία θα έχει το ίδιο νόμισμα με την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης;», ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι «με το ευρώ δεν πρόκειται να δούμε προκοπή, σήμερα είμαστε υπό ομηρεία». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ως ευρωβουλευτής ήταν αντιπρόεδρος στην ομάδα των ευρωσκεπτικιστών με επικεφαλής τον Βρετανό ακροδεξιό Φάραντζ. Πόσο εύκολα όμως θα μπορούσαν να πείσουν για τις αντιμνημονιακές τους απόψεις ένας πρώην εταίρος σε κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά; Ο Γ. Καρατζαφέρης δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι ήταν ο πρώτος πολιτικός που αποχώρησε από την κυβέρνηση αφήνοντας τέσσερα υπουργεία, γιατί δεν τηρήθηκαν οι όροι που είχε θέσει: την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και την υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων που άπτονται της κυριαρχίας της χώρας. «Ανεπαρκές προσωπικό»

«Από όποιον Ελληνα πολίτη ζητήσεις να βαθμολογήσει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου με άριστα το 10, σπάνια θα βρεις κάποιον που θα βάλει πάνω από 5. Η ανεπάρκεια αυτή καθιστά επιτακτική την ανάγκη να υπάρξουν δυνάμεις οι οποίες θα αντισταθούν εις την επιθετικότητα των δανειστών. Είναι κρίμα για την Ελλάδα να δέχεται μαστιγώματα από την κ. Μέρκελ και την παρέα της και το 90% του Κοινοβουλίου να είναι μνημονιακό», δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης στο «Εθνος της Κυριακής». Οι κ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος φέρεται να συζητούν με τον πρόσφατα διαγραφέντα από τη ΝΔ, Φαήλο Κρανιδιώτη, για να συμμετάσχει στο νέο πολιτικό εγχείρημα, όπως επίσης και με τους πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ Χρ. Ζώη, ο οποίος είναι επικεφαλής του κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ, και τη Σταυρούλα Ξουλίδου.

Εκτός των κ. Νικολόπουλου και Ψωμιάδη που έχουν παραστεί σε εκδηλώσεις του νέου φορέα, ο κ. Μπαλτάκος, που έχει αναλάβει την οργάνωση του κόμματος, συνομιλεί επίσης με τον πρώην υπουργό Β. Πολύδωρα. Ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΡΙΖΕΣ, Β. Καπερνάρος, διέψευσε κάθε συμμετοχή του στον νέο πολιτικό σχηματισμό. Παράλληλα ο Γ. Καρατζαφέρης προκαλεί τη ΝΔ με δηλώσεις του στις οποίες αναφέρει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με βουλευτές της ΝΔ και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στελέχη της Συγγρού αναφέρουν ότι το εγχείρημα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου δεν αφορά τη ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει η ισχυρή πεποίθηση ότι η ΝΔ καλύπτει τον χώρο από τη Δεξιά μέχρι το εκσυγχρονιστικό κέντρο και πως οι προσπάθειες να δημιουργηθεί πολιτικός φορέας δεξιά της ΝΔ θα πέσουν στο κενό. Χαρακτηρίζουν δε ως αστειότητες και τυχοδιωκτισμούς τις ανακοινώσεις για φλερτ του νέου κόμματος με βουλευτές και πρώην υπουργούς της ΝΔ.

ΝΔ εναντιόν Μπαλτάκου

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση κύκλων της ΝΔ στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν είχε δώσει το στίγμα του ο κ. Μπαλτάκος: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής», ήταν το σχόλιο στελεχών της ΝΔ εκείνη την περίοδο.

Νίκος Β. Τσίτσας nbtsitsas@pegasus.gr

 έθνος.gr 

 Φιλοβασιλικοί, ακροδεξιοί, χουντικοί...όλοι χωρούν στο νέο κόμμα εκτός... των χρυσαυγιτών βουλευτών! | "Ενδείξεις-Αποδείξεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια: